زهرا نعمتی از حضور جدیدش در تیمملی پاراتیروکمان و اهداف کوتاه و بلندش میگوید
بازگشت قهرمان در مقام سرمربی
طی یکی، دو ماه اخیر سرانجام ورزش پرمدال تیروکمان در بخش معلولین و جانبازان سروسامان گرفت تا بهصورت تخصصی افراد مسئول بتوانند این رشته را بار دیگر به افتخارات گذشته برسانند.

طی یکی، دو ماه اخیر سرانجام ورزش پرمدال تیروکمان در بخش معلولین و جانبازان سروسامان گرفت تا بهصورت تخصصی افراد مسئول بتوانند این رشته را بار دیگر به افتخارات گذشته برسانند. ماجرا از این قرار است که «پاراتیروکمان» ازجمله رشتههایی بود که شش سال پیش از مجموعه ورزش جانبازان و توانیابان (جانبازان و معلولان وقت) جدا شد اما این جابهجایی لطماتی را متوجه ورزشکاران این رشته ازجمله زهرا نعمتی کرد که منجر به ایجاد فاصله میان او و مجموعه جدیدش یعنی فدراسیون تیروکمان شد.
با این حال بعد از گذشت حدود هفت سال، هم پاراتیر و کمان دوباره به کمیته جانبازان برگشت و هم اینکه پرافتخارترین ورزشکار این رشته با دو جین مدال قهرمانی جهانی و پارالمپیکی، با حکم جلیل کوهپایهزاده، رئیس فدراسیون ورزشهای جانبازان و توانیابان بهعنوان سرمربی جدید تیم ملی پاراتیراندازی با کمان ایران منصوب شد. در گفتوگویی که با خانم زهرا نعمتی داشتیم از اهداف کوتاهمدت و بلندمدتی که برای این رشته داشتند، پرسیدیم.
تصمیم درست یک جدایی
رشته پاراتیروکمان که از پارالمپیک 2016 تحت پوشش فدراسیون تیروکمان قرار داشت با نظر احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان و تصمیم کمیته ملی پارالمپیک دوباره تحت پوشش و حمایت فدراسیون جانبازان و توانیابان قرار گرفت.
جلیل کوهپایهزاده، رئیس فدراسیون جانبازان و توانیابان با اعلام این خبر به ایسنا گفت: «رشته پاراتیروکمان که از پارالمپیک 2016 تحت پوشش فدراسیون تیروکمان قرار گرفته بود بهمنظور ترمیم و حمایت بیشتر از این رشته با تصمیم وزیر ورزش و جوانان و کمیته ملی پارالمپیک از تحت پوشش فدراسیون تیروکمان خارج شد و بهصورت رسمی از نظر مدیریتی و انجام کارهای اجرایی دوباره تحت پوشش فدراسیون جانبازان و توانیابان قرار گرفت»؛ موضوعی که زهرا نعمتی نیز در گفتوگو با «هممیهن» آن را یک اتفاق مثبت ارزیابی میکند: «فدراسیون تیروکمان از پاراتیروکمان جدا شده است که اتفاق بسیار مثبتی است.
در گذشته هیچ پشتوانهای را برای ما لحاظ نکردند و به همین دلیل در حال حاضر دستمان خیلی حالی است. مسیر سختی را در پیش داریم. چون در طول این سالها متاسفانه پشتوانهسازی انجام نشده است. در حال حاضر در کوتاهمدت باید زیرساختهایی را در انجمن پاراتیروکمان ایجاد کنیم تا بار دیگر نقاط قوت گذشته، برگردد.»
از سوی دیگر نیز جلیل کوهپایهزاده، رئیس فدراسیون جانبازان و توانیابان نیز درخصوص جدایی این دو رشته از یکدیگر با صلاحدید وزیر ورزش گفت: «موضوع جدایی پاراتیروکمان از فدراسیون تیروکمان بعد از بازیهای پاراآسیایی هانگژو چین مطرح بود اما جدی نشده بود که با فرمایش وزیر ورزش و جوانان نهایی شد و بعد از این کارهای اجرایی و مدیریتی آن توسط فدراسیون جانبازان و توانیابان انجام خواهد شد.»
سوالی که پیش میآید این است که باتوجه به کاستیهایی که در گذشته نهچندان دور برای رشته پاراتیروکمان وجود داشته و البته نقدهایی که زهرا نعمتی نسبت به آن وارد دانسته آیا میتوان با تغییرات پیشآمده، نسبت به آینده این ورزش خوشبین بود؟ زهرا نعمتی اینطور پاسخ میدهد: «باتوجه به اینکه شش، هفت سال اخیر این رشته پاراتیروکمان از فدراسیون جانبازان و معلولین جدا بود، آسیب جدی متحمل شدیم ولی حالا میتوانیم بار دیگر به مسیر صحیح برگردیم. باید تلاش کنیم تا بار دیگر این رشته را در بخش تخصصی خودش احیا کنیم.»
اهداف کوتاهمدت و بلندمدت
زهرا نعمتی که با کولهباری از تجربه در رشته پاراتیروکمان بهعنوان ورزشکار برای کشور ایران افتخارآفرینی کرده، حالا در اندیشه ادامه این موفقیت بهعنوان سرمربی است. «موفقیت» با نام او اجین شده است.
نعمتی از اهداف کوتاهمدت و بلندمدت این رشته با حضور خودش بهعنوان سرمربی چنین میگوید: «در دیماه امسال یک مسابقه انتخابی برای تیم ملی تعیین کردیم که طی آن افرادی به نفرات اصلی تیم ملی اضافه خواهند شد تا بتوانیم از استعدادهای جدیدتر و جوان در تیم ملی استفاده کنیم. هدف ما مسابقات پارالمپیک آمریکاست. البته که مسابقات ناگویای ژاپن که دو سال دیگر انجام میشود نیز جزو اهداف میانمدتی است که تعریف کردهایم.
همچنین در سال 2025 نیز مسابقات پکن و قهرمانی جهان را داریم که باید برای تمام این مسابقات مهم برنامهریزی درستی داشته باشیم تا بهمرور ورزشکاران ما در مسیر صحیح قرار بگیرند. در فاصله 16 ماه تا مسابقات ناگویای ژاپن امیدوارم با تخصیص بودجه مناسب و حمایت مسئولان، نتایجی درخور کشور عزیزمان کسب کنیم و نتایج خوبی را در میادین بینالمللی رقم بزنیم.»
بازگشت به سبک علی دایی؟
زهرا نعمتی شهریورماه امسال با انتقاد از فدراسیون تیروکمان گفته بود، متاسفانه حمایتی از ایشان نشد تا بتوانند بهعنوان ورزشکار به میادین برگردند. چنین شایعهای مطرح شد که زهرا نعمتی قصد بازگشت دوباره به میادین بینالمللی و البته حضور در تیم ملی را بهعنوان ورزشکار دارد.
حالا که خانم زهرا نعمتی بهعنوان سرمربی همین رشته معرفی شده، این شایعه مطرح شد که شاید به سبک علی دایی در فوتبال همزمان بهعنوان مربی و بازیکن حضور فعال داشته باشد. موضوعی که البته ایشان رد میکند: «همچنان تیراندازی را ادامه میدهم تا در کنار بچهها یک رقیب خوب باشم. دست به کمان هستم تا فضای رقابت همچنان وجود داشته باشد.
حقیقتاً در طول مدتی که در خدمت ورزش کشورم بودم، افتخارات زیادی کسب کردم مخصوصاً بعد از کسب سه مدال پارالمپیک شخصاً دوست داشتم خودم به ورزشکارانی فرصت دهم تا طعم مدال طلا را بچشند. این خواسته قلبی من بود و خیلی قشنگتر میشد که مدال طلا دوباره به ورزشکاران کشور خودمان برسد. در هر صورت شخصاً ناراحت هستم که مدالهای طلا بعد از من توسط ورزشکاران دیگر ادامه پیدا نکرده، چون برای ما باید این موضوع مهم باشد که ورزشکاران ایرانی بتوانند این افتخارآفرینی را ادامه دهند.
درخصوص سوالی که شما داشتید نیز باید توضیح دهم که در حال حاضر تمام تمرکز من روی مربیگری و آموزش و تقویت نقاط قوت و برطرف کردن نقاط ضعف بچهها است و به هیچ عنوان قصد بازگشت بهعنوان ورزشکار را به میادین ندارم و فقط برای ایجاد انگیزه در کنار بچهها دست به کمان خواهم بود».
در دو سال آینده روزهای سخت و البته پرچالشی برای زهرا نعمتی وجود دارد، چراکه هم مسابقات آسیایی، هم جهانی و هم مسابقات پارالمپیک پیشروی تیم ملی ایران است. با این تفاوت که اینبار زهرا نعمتی بهعنوان سرمربی قرار است برای کشور ایران افتخارآفرینی کند و حاصل تلاشش از سوی سایر ورزشکاران و قهرمانیهای پیاپی دیده و شنیده شود.