اقتصاد در بنبست تحریمها/گفتارهایی از تکنوکراتها و تحلیلگران دیپلماسی در نشست توسعه اقتصاد ایران
روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشتماه سلسلهنشستهای گفتوگو و توسعه اقتصاد ایران در سایه مذاکرات با حضور حسین سلاحورزی، عباس آخوندی، محمدحسین عادلی و رحمن قهرمانپور، برگزار شد که در این نشست به بررسی تحریمها پرداخته و آینده کشور نیز بررسی شد.

روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشتماه سلسلهنشستهای گفتوگو و توسعه اقتصاد ایران در سایه مذاکرات با حضور حسین سلاحورزی، عباس آخوندی، محمدحسین عادلی و رحمن قهرمانپور، برگزار شد که در این نشست به بررسی تحریمها پرداخته و آینده کشور نیز بررسی شد. دهها سال است که تحریمها باعث شده اقتصاد ایران روند رو به عقبی را تجربه کند و اکنون با مذاکرات این امید در دل همگان زنده شده که شاید با کاهش تحریمها درهای گشایش اقتصادی نیز برای ایران باز شود.
تحریمهای بینالمللی طی سالهای گذشته اقتصاد کشور را با چالشهای بسیاری مواجه کرده و بنبستی جدی در مسیر رشد و توسعه کشور ایجاد کردهاند. این محدودیتها موجب افزایش تورم و فشار مضاعف اقتصادی بر مردم شده است.
در چنین شرایطی آغاز مذاکرات میان ایران و آمریکا باعث ایجاد امید در میان مردم و فعالان اقتصادی شده است. برخی عقیده دارند که اگر مذاکرات به نتیجه برسد تحریمها کاهش خواهد یافت و در نهایت شاهد بهبود فضای بینالمللی و رشد اقتصادی خواهیم بود. برخی از فعالان سیاسی عقیده دارند که این مذاکرات به نتیجه خواهد رسید.
آنچه مسلم است تحریم، هزینه مبادله را بالا برده و ذخایر ارزی را دچار محدودیت کرده است. این دو عامل در کنار سایر شاخصهای اثرگذار، تورم را به کانال ۴۰ و ۵۰ درصد رسانده است. تداوم این مسیر، چالشهای کنونی اقتصاد را عمیقتر و وضعیت را برای معاش مردم سختتر میکند. مقامات دیپلماسی ایران نیز با علم به همین موضوع مذاکرات سنگین و سخت اخیر را پیش بردند. هرچند ایران در ندادن امتیازات اجباری، مصر است و میخواهد با کمترین هزینه، دستاورد مطلوبی از مذاکرات حاصل شود. با این همه باید دید در دو سناریوی توافق یا عدم توافق وضعیت توسعه اقتصاد چگونه پیش خواهد رفت. تحلیل این دو سناریو در نشست توسعه اقتصاد ایران توسط کارشناسان و پژوهشگران اقتصادی صورت گرفته است.
در ادامه، گفتارهایی از تکنوکراتها و تحلیلگران دیپلماسی را در این نشست بخوانید:
عباس آخوندی: عدم قطعیت در علم اقتصاد سم مهلک توسعه است
رحمن قهرمانپور: آمریکا به متحدان نزدیک هم اجازه نمیدهد برنامه هستهای پیشرفته داشته باشند