| کد مطلب: ۲۸۱۹۱
مجلس  خود را از بنزین کنار کشید

مجلس خود را از بنزین کنار کشید

غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون تلفیق در صحبت‌های خود در صحن علنی مجلس تاکید کرد که مجلس گرانی بنزین یا ممنوعیت واردات را تصویب نکرده است.

گفته‌های وزیر اقتصاد در روزهای گذشته واکنش زیادی به همراه داشت که عمدتاً حول محور قیمت بنزین بود. غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون تلفیق در صحبت‌های خود در صحن علنی مجلس تاکید کرد که مجلس گرانی بنزین یا ممنوعیت واردات را تصویب نکرده است. اما محمدباقر قالیباف رئیس مجلس گفت: اختیار تعیین قیمت بنزین با دولت است و مجلس به این موضوع ورود نخواهد کرد. هرچند دولت اجازه افزایش قیمت بنزین را بر اساس برنامه توسعه دارد اما به نظر می‌رسد برای تعیین جدید قیمت با احتیاط می‌خواهد عمل کند.

در هر حال مجلس نمی‌خواهد در تبعات افزایش احتمالی قیمت بنزین شریک باشد چنانکه رئیس مجلس دیروز گفت: در حال حاضر از برنامه ششم توسعه هم گذشتیم اما این اتفاق رخ نداده است. ولی اختیار تعیین قیمت بنزین هنوز در دست دولت است و مجلس همان موقع اختیار این موضوع را به دولت داده است.

او خاطرنشان کرد: اگر دولت همان موقع قیمت بنزین را به شکل گفته‌شده تعیین می‌کرد، امسال به این مشکلات گرفتار نبودیم. پس اجازه بدهید دولت کار خودش را انجام بدهد و ما دخالتی در این زمینه نداشته باشیم. اکنون نیز بحث تهاتر مطرح هست که حتماً با تهاتر مخالفیم. برخلاف نظر قالیباف مالک شریعتی، عضو کمیسیون انرژی مجلس نیز دیروز طی سخنانی گفت: گران‌سازی و واردات راهکار رفع ناترازی انرژی نیست و مجلس باید جلوی واردات بنزین را بگیرد. او تاکید کرد: ما باید جلو واردات بنزین را بگیریم و مجلس شورای اسلامی نباید اجازه دهد بنزین وارد شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی توضیح داد: اگر همین رویه را در زمینه واردات بنزین ادامه دهیم در چند سال آینده باید کل بودجه کشور را صرف کنیم تا بنزین و گاز وارد کنیم. شریعتی گفت: در شرایطی که بنزین در کشور خودمان قاچاق می‌شود ما باید راهکاری برای جلوگیری از قاچاق بیاندیشیم نه آنکه سراغ واردات برویم. غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ نیز با تاکید بر عدم مخالفت مجلس با واردات بنزین گفت: وظیفه ما آرامش‌بخشی در جامعه است نه اینکه با اطلاعات نادرست سبب تشویش اذهان عمومی شویم. رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۴ افزود: دولت در لایحه بودجه آورده بود که فرآورده‌های نفتی تهاتر شود یعنی اینکه مثلاً نفت بدهیم و به جای آن بنزین وارد شود.

وی یادآور شد: لایحه بودجه این اجازه را از مجلس می‌خواست تا در یک سقفی بنزین وارد شود که ما با آن موافقیم و اختلاف‌نظرمان درباره تهاتر نفت با فرآورده‌های نفتی است.

تاجگردون تاکید کرد: وظیفه ما آرامش‌بخشی در جامعه است. نه اینکه با رفتارهای شخصی یا انتشار اطلاعات نادرست سبب تشویش اذهان عمومی شویم که نتیجه آن آشفتگی در بازار و نگرانی مردم می‌شود. وی خاطرنشان کرد: اینکه یک نماینده توئیتی بزند و آن توئیت را به رئیس‌جمهور نشان دهد و ایشان هم واکنش نشان دهند، یک طرف ماجراست و طرف دیگر گزارش تلفیق و حرف‌های آقای زنگنه نایب رئیس کمیسیون تلفیق است که مجلس مخالفتی با واردات بنزین ندارد و ما نیز به آن معتقدیم.

غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۴ مجلس شورای اسلامی گفت: پیش از این تعرفه واردات خودرو ۱۰۰ درصد بود که ما در مجلس به ۸۰ درصد کاهش دادیم، اما دولت واکنشی در موضوع افزایش قیمت خودروهای داخلی نشان داد و ما هم در این راستا مجدداً تعرفه واردات را به ۶۰ درصد رساندیم.

او افزود: ارز واردات خودرو ۲ میلیارد دلار پیش‌بینی شده بود که به 3/3 میلیارد دلار افزایش دادیم، البته این را هم در نظر گرفتیم که با کاهش تعرفه واردات، تعادل بودجه دولت به هم نخورد.

تاجگردون گفت: در صورتی که مجدداً قیمت خودروهای داخلی افزایش یابد ما هم در مجلس تعرفه واردات خودرو را دوباره کاهش می‌دهیم و این روند ادامه دارد تا زمانی که خودروساز داخلی بداند باید در بازار رقابتی فعالیت کند.

دیدگاه

ویژه اقتصاد
یادداشت
آخرین اخبار