وزیر سابق کشاورزی در انتظار اجرای حکم
پس از بررسی اعتراض وزیر جهاد کشاورزی سابق به حکم صادره، پرونده عیناً اعاده به دادسرای تهران برای اجرای حکم شد که اکنون در مرحله اجرای حکم قرار دارد.
به گزارش میزان، اصغر جهانگیر، سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوالی در مورد آخرین روند رسیدگی به پرونده وزیر سابق جهاد کشاورزی در مورد نهادههای دامی، گفت: این پرونده پس از رسیدگی بدوی منجر به محکومیت وزیر سابق جهاد کشاورزی شد که رای صادره پس از اعتراض او در دادگاه تجدیدنظر تایید شد، متعاقباً نامبرده تقاضای اعمال ماده ۴۷۷ از ریاست قوه قضائیه داشت که با موافقت ریاست قوه قضائیه پرونده به معاونت قضایی قوه قضائیه ارسال و در آنجا توسط قضات برجسته موضوع به دقت مورد بررسی قرار گرفت.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: پس از بررسی درخواست اعمال ماده ۴۷۷ نسبت به این پرونده رد شد و پرونده عیناً اعاده به دادسرای تهران برای اجرای حکم شد که اکنون در مرحله اجرای حکم قرار دارد. جهانگیر در پاسخ به اینکه آیا وزیر سابق کشاورزی در پرونده چای دبش نیز محکوم شده است، گفت: در پرونده چای دبش نامبرده هنوز محکوم نشده است، اما احضار و تفهیم اتهام شده است و اکنون برای او قرار صادر شده و در آن پرونده نیز با قرار آزاد است.
7 هزار شاکی از کوروش کمپانی
سخنگوی قوه قضائیه در رابطه با آخرین وضعیت پرونده کوروش کمپانی، گفت: این پرونده حدود ۷ هزار شاکی دارد که در دادسرای ناحیه ۵ تهران در حال رسیدگی است. اموالی از متهم در کیش، اصفهان و کشور امارات شناسایی شده بود که توقیف شدند. در راستای اجرای ماده ۲۱۵ قانون مجازات اسلامی به سازمان اموال تملیکی ابلاغ شده که نسبت به فروش اموال به بالاترین قیمت ظرف مدت دو ماه اقدام کند؛ به محض فروش اموال از طرف بانکهای طرف حساب، مطالبات مردم پرداخت میشود. او با بیان اینکه اولویت ما پرداخت مطالبات مردم است و اقدامات بینالمللی برای دستگیری متهم از طریق پلیس اینترپل در حال انجام است، گفت: بارها به مردم تذکر دادهایم که اموال خود را در اختیار افراد دیگر قرار ندهند.
متهم متواری پرونده دوجکوین
سخنگوی قوه قضائیه در مورد وضعیت پرونده دوجکوین، گفت: این پرونده که به اتهام کلاهبرداری ارز دیجیتال در سال ۱۴۰۱ در دادگستری استان قزوین تشکیل شد، سه متهم داشت؛ از بین سه متهم، دو نفر از متهمان بلافاصله شناسایی و دستگیر شدند که پس از تحقیقات با اخذ تامین مناسب آزاد هستند. متهم سوم که به عنوان متهم اصلی از او یاد میشود از همان ابتدا با وجود ایرانی بودن در خارج از کشور سکونت داشته و اکنون متواری محسوب میشود و پیگیریها برای استرداد وی ادامه دارد.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: این پرونده در تاریخ ۲۱ فروردینماه سال جاری منجر به صدور رای شد که پس از اعتراضی که صورت گرفت به دادگاه تجدیدنظر استان ارجاع و در حال رسیدگی است. جهانگیر در پاسخ به این سوال که اکنون متهم اصلی پرونده در کدام کشور است، گفت: وی اکنون در یکی از کشورهای همسایه است.
جدیدترین وضعیت پرونده فساد در فوتبال
سخنگوی قوه قضائیه درباره آخرین وضعیت پرونده فساد در فوتبال، گفت: در راستای رسیدگی به فساد در باشگاه مس رفسنجان برای چند نفر از مسئولان باشگاه و لیگ، کمیته داوران و گزارشگران ورزشی پرونده تشکیل و تفهیم اتهام شدند که اکنون با تامینهای مناسب آزاد هستند. او ادامه داد: مدیرعامل سابق باشگاه گلگهر سیرجان با سپردن وثیقه در تاریخ ۲۴ تیرماه سال جاری از زندان آزاد شده است، اخیراً نیز ۵ نفر جدید در همین ارتباط احضار که از مسئولین سابق فدراسیون فوتبال و یک نفر آنها مجری برنامههای ورزشی صداوسیما است.
جهانگیر با بیان اینکه فساد در فوتبال از دو جنبه مسئله مهمی در جامعه است، گفت: ابتدا از منظر تیمهایی که با زحمات زیاد در مسابقات شرکت و با بازیهای جوانمردانه تلاش میکنند به حقوق خود برسند، از این رو موضوع جوانمردی بسیار مهم است که باید تلاشهای مجموعههایی که در این زمینه صادقانه کار میکنند با فساد هدر نرود. او با تشریح اهمیت جنبه دوم موضوع فساد در فوتبال، گفت: نکته دوم، تدارکاتی مانند شناسایی، معرفی، خرید و فروش بازیکن، دلالی و اسپانسرها است؛ این موضوع در مجموعه فوتبال با توجه به اینکه پولی که امروزه در این مجموعهها صرف میشود به صورت مستقیم و غیرمستقیم از اموال بیتالمال است، بسیار مهم است؛ از این رو لازم است در هر دو جنبه دقت شود و نظارت صورت گیرد، امیدواریم که با دقتهایی که هم توسط خود مجموعه فدراسیون فوتبال و هم نهادهای نظارتی میشود در بخشهای مختلف از جمله فوتبال یک محیط پاک و سالم برای رقابتهای جوانمردانه را شاهد باشیم.