مدیران
احتمال پرواز بینالمللی هواپیمای ایرانی
درحالیکه ماجرای ساخت هواپیما که از مرداد ۱۳۹۳ تاکنون هنوز تمام نشده و اخیرا رأی تجدیدنظر سقوط هواپیمای آنتونف در مسیر تهران – طبس تأیید شده، یک هواپیمای تولید داخل دیگر در حال تست پرواز است. رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با بیان اینکه تستهای اولیه پرواز هواپیمای سیمرغ در حال انجام است، گفت: سیمرغ در صورت اخذ مجوزهای سازمان هواپیمایی قابلیت نشست و برخاست در هر فرودگاهی را خواهد داشت. محمد محمدیبخش، معاون وزیر راه و شهرسازی در گفتوگو با ایلنا از انجام تست اولیه پروازهای سیمرغ (هواپیمای تولید داخل) خبر داد و گفت: تستهای اولیه پرواز هواپیمای سیمرغ در حال انجام است و این هواپیما در فرایند اخذ تاییدیههای سازمان هواپیمایی کشوری است. وی ادامه داد: در حال حاضر، این هواپیما تحت کنترل مجموعه مشترک بین وزارت دفاع، سازمان هواپیمایی کشوری، معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری قرار دارد و در حال انجام اقدامات و کارهای آزمایشی است و به محض دریافت مجوز از سازمان هواپیمایی میتواند پروازهای غیرنظامی خود را انجام دهد.
هدفگذاری تجارت 5/3میلیارد دلاری با عمان
ایران در تلاش است تا تجارت با عمان را با سیاستهای مختلف تجاری افزایش دهد. وزیر صمت با اشاره به پیگیری برقراری تجارت ترجیحی بین ایران و عمان گفت: هدفگذاری ما برای تجارت با عمان در گام اول 5/3میلیارد دلار در سال است. به گزارش تسنیم، عباس علیآبادی، وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: از اهداف وزارت صمت تسهیل تجارت برای بازرگانان است و یکی از این راهکارها کاهش تعرفههای تجاری است. تعرفههای تجارت ترجیحی کمی از تجارت آزاد بالاتر و محدودتر هستند اما اثربخشی مناسبی بر میزان تجارت دارند. وزیر صمت افزود: با توجه به عضویت عمان در شورای همکاری خلیجفارس ما میتوانیم تفاهمنامه تجارت ترجیحی داشته باشیم و فهرستی از کالاها شامل نرخهای پایینتر باشد. این میتواند منفعت بازرگانان را افزایش داده و در نهایت منجر به افزایش میزان تجارت دو کشور شود. وی گفت: هدف تجارت با عمان برای قدم اول 5/3میلیارد دلار در سال است، اما بررسیها نشان میدهد به سادگی میتوانیم این رقم را به 5 میلیارد دلار برسانیم.
همکاری خودروسازان با چین
یک مقام مسئول از برنامه تولید خودروبرقی در ۶ خودروسازی کشور با همکاری شرکتهای چینی خبر داد. به گزارش مهر، منوچهر منطقی، معاون صنایع حمل و نقل وزارت صمت گفت: ۶ خودروساز کشور اعم از دو خودروساز بزرگ و خودروسازان در بخش خصوصی براساس برنامه راهبردی ۲۵ ساله میان ایران و چین با همکاری شرکتهای چینی خودروهای برقی تولید میکنند. معاون صنایع حمل و نقل وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: اکنون یک کارخانه برای تولید باتری لیتیوم توسط شرکت مپنا در حال ایجاد است که باید توسعه داده شود تا اقدام به ساخت باتری لیتیوم برای همه خودروسازان کند. وی به قراردادهای فناورانه کشورهای پیشرفته با چین اشاره کرد و گفت: برخی واردات خودرو برقی از چین را بدون توجه به راهبردهای وزارت صمت مورد نقد قرار دادهاند درحالیکه کشورهای پیشرفته هم با سازندگان چینی قراردادهای فناورانه منعقد میکنند.