| کد مطلب: ۴۳۰۶۲

اسرائیلی‌ها از نازی‌ها الگو می‌گیرند؟

در خبرها و تحلیل‌های روزهای گذشته، درباره طرح شوم و مرگبار اسرائیلی‌ها برای ایجاد کمپ بزرگ آوارگان فلسطینی در بخشی محدود از غزّه، مطالبی ارائه کردیم.

اسرائیلی‌ها از نازی‌ها الگو می‌گیرند؟

به گزارش هم‌میهن آنلاین، خبرها درباره این طرح در حال تحول جدی است و با آشکار شدن مخالفت دست‌کم ضمنی ارتش اسرائیلی با این طرح و حملات و انتقادات اپوزیسیون سیاسی، گفتگوها درباره این طرح جدیتر نیز شده است. باید اشاره کرد و تکرار کرد که همچنان هیچ نشانی از کنار گذاشته شدن این طرح دیده نشده است. 

مخالفتهای جدی ارتش اسرائیلی و اپوزیسیون با آن، در روز یکشنبه با ارائه رسمی این مخالفت به مقامات سیاسی از سوی ارتش، وارد دور تازه شده است.

طرح پیشنهادی برای ایجاد یک «شهر بشردوستانه» در جنوب غزه، که در آن حداقل 600 هزار فلسطینی محصور خواهند شد، روز یکشنبه همچنان با واکنش‌های منفی از داخل و خارج از اسرائیل مواجه شد، به طوری که برخی، از جمله ایهود اولمرت، نخست وزیر سابق، ادعا کردند که این طرح شبیه اردوگاه‌های کار اجباری نازی‌ها است که در طول جنگ جهانی دوم ساخته شده بودند.

طبق گزارش‌ها، رهبران نظامی اسرائیل قصد داشتند در جلسه محدود کابینه امنیتی یکشنبه شب به وزرای دولت هشدار دهند که اجرای این پروژه بلندپروازانه می‌تواند ماه‌ها طول بکشد و مذاکرات جاری گروگان‌گیری را به خطر بیندازد.

در این جلسه که به درخواست بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر، تشکیل شد، قرار بود ارتش اسرائیل طرح کلی «شهر بشردوستانه» را که در رفح متمرکز است، ارائه دهد. به گزارش کانال ۱۲، در حالی که انتظار می‌رفت ارتش تأیید کند که از دستورات مقامات منتخب پیروی خواهد کرد، قرار بود در مورد این طرح نیز احتیاط کند.

این شبکه قبل از برگزاری جلسه، بدون ذکر منابع، گزارش داد که مقامات نظامی قصد داشتند به جلسه اطلاع دهند که این پروژه «از لحظه شروع ساخت و ساز تا عملیاتی شدن شهر بشردوستانه سه تا پنج ماه طول خواهد کشید».

طرح «شهر بشردوستانه» اوایل هفته گذشته توسط وزیر دفاع اسرائیل، اسرائیل کتز، ارائه شد و بر اساس آن، اسرائیل منطقه‌ای را بر روی ویرانه‌های رفح خواهد ساخت که در نهایت تمام غیرنظامیان غزه را در خود جای خواهد داد. این منطقه ابتدا حدود 600 هزار نفر از ساکنان غزه را که در منطقه ساحلی زندگی می‌کنند، در خود جای خواهد داد و سپس کل جمعیت بیش از ۲ میلیون نفری این منطقه محصور را در بر خواهد گرفت.

طبق این طرح، ساکنان قبل از ورود غربالگری می‌شوند و اجازه خروج نخواهند داشت. سازمان‌های بین‌المللی در حالی که ارتش اسرائیل از راه دور محل را ایمن می‌کند، کمک‌های خود را ارائه می‌دهند و به گفته کتز، ساکنان به «مهاجرت داوطلبانه» تشویق می‌شوند.

کانال ۱۲ گزارش داد که مقامات نظامی نگرانند که ادامه ساخت این شهر بشردوستانه به مذاکرات گروگان‌گیری و آتش‌بس که در حال حاضر در قطر در حال انجام است، آسیب برساند.

این رسانه این ادعا را به «بحث‌های اولیه در نهاد دفاعی» نسبت داد، جایی که مقامات نگرانند حماس این طرح را به عنوان نشانه‌ای مبنی بر قصد اسرائیل برای از سرگیری جنگ پس از آتش‌بس ۶۰ روزه پیشنهادی تفسیر کند. در این گزارش آمده است که رهبری ارتش اسرائیل نگران است که این طرح تضمین‌های ایالات متحده برای پایان جنگ را تضعیف کند، که می‌تواند این توافق را با شکست مواجه کند. نتانیاهو علناً قول داده است که اگر اهداف جنگی اسرائیل از طریق دیپلماسی در طول آتش‌بس احتمالی دو ماهه محقق نشود، اسرائیل گزینه از سرگیری جنگ را خواهد داشت. همچنین انتظار می‌رفت که ارتش اسرائیل ملاحظات بیشتری را در مورد این پروژه، از جمله پیامدهای آن برای حقوق بین‌الملل و همچنین مسائل لجستیکی پیرامون بهداشت و ارائه مراقبت‌های پزشکی، ارائه دهد.

ارتش تنها منبع نگرانی در مورد این طرح نیست. در مجموعه‌ای از پست‌ها در X، یائیر لاپید، رهبر مخالفان، این طرح را به عنوان یک فانتزی پرهزینه از شرکای راست افراطی نتانیاهو، بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی و ایتامار بن گویر، وزیر امنیت ملی، که طرفدار بازسازی شهرک‌های اسرائیلی در غزه هستند، مورد تمسخر قرار داد.

لاپید با اشاره به تیتری که اعلام می‌کرد این طرح تا ۱۵ میلیارد شکل (۴.۵ میلیارد دلار) هزینه خواهد داشت، نوشت که این پول می‌توانست بهتر صرف آموزش یا کاهش هزینه‌های زندگی در اسرائیل شود.

او روز یکشنبه نوشت: «این پول برنمی‌گردد. نتانیاهو اجازه می‌دهد اسموتریچ و بن گویر با توهمات شدید خود را سرگرم کنند تا بتواند ائتلاف خود را حفظ کند. آنها به جای هدر دادن پول طبقه متوسط، باید به جنگ پایان دهند و گروگان‌ها را بازگردانند.»

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه بین‌الملل
پربازدیدترین