تهدید پهپادها و سلاحهای پیشرفته؛ آیا عصر تانکها به پایان رسیده است؟
جنگ روسیه و اوکراین نشان داد تانکها در برابر پهپادها و تسلیحات ارزان آسیبپذیرند، اما همچنان بخش کلیدی دکترین نظامی کشورها هستند

به گزارش هم میهن آنلاین و به نقل از خبر آنلاین، با وجود تهدیدهای نوظهوری همچون پهپادهای تهاجمی و سلاحهای هدایتشونده، تانکها همچنان ستون فقرات دکترین نظامی بسیاری از کشورها باقی ماندهاند. در این گزارش، بهروزرسانی جدید وبسایت Global Firepower از شمار تانکهای رزمی کشورها در سال ۲۰۲۵ را مرور میکنیم؛ آماری که نشان میدهد ایران در رتبه دهم ایستاده است.
تینا مزدکی_برای دههها، تانکها نقش تعیینکنندهای در میدانهای نبرد داشتند. اما در سالهای اخیر و بهویژه با جنگ روسیه و اوکراین، کارایی آنها بیش از پیش زیر سؤال رفته است؛ چراکه نیروهای اوکراینی با پهپادها و تسلیحات ارزانقیمت، موفق به انهدام هزاران دستگاه تانک روسی شدهاند. به گزارش فرماندهی اروپایی ایالات متحده (EUCOM)، روسیه تنها در سال ۲۰۲۴، حدود ۳٬۰۰۰ دستگاه تانک را در اوکراین از دست داده است. با این حال، این ماشینهای زرهی همچنان نقش محوری در توان رزم بسیاری از ارتشها ایفا میکنند و سرمایهگذاری روی ارتقاء، توسعه و تولید آنها ادامه دارد.
صدرنشینی چین در رقابت زرهی
بر اساس دادههای پایگاه Global Firepower که تا سال ۲۰۲۵ بهروزرسانی شده، چین با در اختیار داشتن ۶٬۸۰۰ دستگاه تانک رزمی، بزرگترین ناوگان تانک جهان را در اختیار دارد؛ جایگاهی که پیشتر در اختیار روسیه یا ایالات متحده بود.
چین طی چند دهه گذشته با افزایش سرسامآور بودجه نظامی، با حدود ۵۶۶ درصد رشد نسبت به دوران پس از جنگ سرد توانسته ناوگان زرهی خود را بهسرعت توسعه دهد. در حالی که بسیاری از اعضای ناتو پس از جنگ سرد، هزینههای نظامی خود را کاهش دادند، پکن مسیر معکوسی را پیش گرفت و حالا پس از آمریکا، دومین بودجه دفاعی جهان را در اختیار دارد.
درباره توزیع جغرافیایی ناوگانها در «کدام کشورها بیشترین تانک رزمی را در اختیار دارند؟/ ایران در بین ۱۰ کشور برتر»، قرار دارد.