| کد مطلب: ۳۷۳۳۴

ناصر برزگر فعال سیاسی مستقل:استاندار دین خود را به یاران ستادی پزشکیان ادا کرد

ناصر برزگر، فعال سیاسی و رسانه‌ای مستقل در استان اردبیل در گفت‌وگو با هم‌میهن، معتقد است استاندار اردبیل عملکرد خوبی داشته، متعهد به دولتی است که از آن برآمده، اما راه سختی در پیش دارد.

ناصر برزگر فعال سیاسی مستقل:استاندار دین خود را به یاران ستادی پزشکیان ادا کرد

ناصر برزگر، فعال سیاسی و رسانه‌ای مستقل در استان اردبیل در گفت‌وگو با هم‌میهن، معتقد است استاندار اردبیل عملکرد خوبی داشته، متعهد به دولتی است که از آن برآمده، اما راه سختی در پیش دارد.  

‌از زمان روی کار آمدن امامی‌یگانه به عنوان استاندار اردبیل در دولت چهاردهم بیش از شش ماه می‌گذرد، عملکرد وی را در این مدت چگونه ارزیابی می‌کنید؟ 

از زمانی که آقای امامی‌یگانه به عنوان استاندار اردبیل منصوب شدند، تحولات بسیار زیادی انجام شده است که البته در بازه‌های زمانی مختلفی رخ داد. در اوایل روی کار آمدن ایشان پوست‌اندازی مقطعی در برخی از حوزه‌های مدیریتی رخ داد چراکه نیروهای دولت قبل بر سر کار بودند اما بحث انتصابات زمان برده است و برای برخی سمت‌ها برای نمونه در چند اداره کلیدی هنوز اقدامی انجام نداده‌اند.

همچنین در انتخاب فرماندارها و بخشدارها تازه ورود کردند و دارند اقدام می‌کنند و بخشدارهای بسیاری از شهرستان‌ها هم هنوز انتخاب نشده‌اند. فرماندارها هم در سطح سرپرست تعیین شده‌اند و مشغول کار هستند. در حوزه مدیران کل متاسفانه هنوز و بعد از گذشت چند ماه تغییرات شروع نشده است، درحالی‌که در دولت قبلی طی چند ماه تغییرات مدیریتی انجام شده بود. در واقع الان بلاتکلیفی در سیستم‌های اداری موج می‌زند و تازه بعد از چند ماه تغییرات در حال رخ دادن است، برای نمونه چند روز پیش سه رئیس دانشگاه را یکجا عوض کرد.

‌تاخیر در تغییرات مدیریتی از سوی استاندار دلیل خاصی دارد؟ 

ببینید الان نمی‌توان گفت در این انتصابات نمایندگان تاثیری ندارند ولی تا به امروز کم بوده، اعضای ستادی و برخی از افرادی که معرفی می‌شوند در جریان انتصاب‌ها حضور دارند و برخی از انتخاب‌ها پذیرفته نمی‌شود. شاید در دولت‌های قبلی هم چنین مسئله‌ای بوده که نمایندگان در انتصاب‌ها تاثیرگزار باشند ولی در این دولت نمی‌توانند تاثیر زیادی داشته‎باشند، برخی لجبازی‌های ستادی و سهم‌خواهی‎ها در تایید افراد رخ می‎دهد که در واقع تعادل مدیریتی استان را به هم زده است.

‌آیا استعلام از نهادها و گزینش در اردبیل مزید بر این علت شده است؟ 

بله این موارد هم تا حدودی تاثیرگزار هست.

‌آیا بن‌بست گزینش مدیران در دوره‌های قبلی نیز رخ می‌داد یا اینکه صرفاً در این دوره زیاد شده است؟ 

در دولت قبلی به لحاظ جمع‌بندی روی یک گزینه خاص چالش زیادی وجود نداشت، اما الان چالش‌ها به گونه دیگری است؛ اگر برای مثال یک نفر به عنوان مدیرکل مورد تایید قرار نگیرد، در نهایت فرماندار یا مسئول یک بخش دیگر خواهد بود، اما نمی‌توانند جزو مهره‌های کلیدی کابینه استانی باشند.

‌این مسئله که استاندار بیشتر تیم خود را از اعضای ستادی آقای پزشکیان انتخاب کرده است اعتراض جریان‌های اصولگرا را در پی نداشته؟ 

هنوز جابه‌جایی‌ها نهایی نشده است و هنوز بدنه دولت قبلی در بسیاری از بخش‌ها مشغول کار هستند؛ پس اینکه از دیگر جریان‌ها استفاده نمی‌شود درست نیست. اتفاقاً دو سه مدیر از دولت قبلی هم ابقا شدند. فعلاً اصولگراها از عملکرد استاندار راضی هستند. اجازه بدهید این نکته را شفاف کنم؛ در استان اردبیل هشتادو‌پنج درصد مردم به آقای پزشکیان رای دادند و برخی مدیرانی که قبلاً با جناح اصولگرا در بدنه مدیریتی استان مشغول بودند در واقع به نوعی حامی یا وامدار گفتمان دکتر پزشکیان در این دوره هستند؛ اینکه الان تغییرات دیر رخ می‌دهد به همین دلیل است که در واقع گرایش جناحی بسیاری از اینها قبلاً همین بوده است، اما به لحاظ برخی از شرایط با تغییرات سیستم باقی مانده‌اند و حالا با تغییر دولت باز هم فعالیت می‌کنند.

‌فضای سیاسی عمومی استان با روی کار آمدن استاندار جدید و عملکردهای ایشان چه تغییراتی کرده است؟ 

با توجه به اینکه جبهه قالب در استان از جبهه اصلاحات بوده است، طبیعتاً کسانی که می‌خواهند در این سیستم کار کنند از ایشان تعریف می‌کنند. در اردبیل در هنگام انتخابات دو سه جناح فعالیت داشتند. برای نمونه ستاد مردمی، ستاد جوانان و ستاد مرکزی و حالا که می‌خواهند پست بگیرند با همدیگر در کلنجار هستند و استاندار اگر بخواهد براساس روال خود و حضوری که در ستاد مردمی داشته تصمیم بگیرد، ممکن است سایر فعالان ستاد دکتر پزشکیان ناراضی شوند و هنوز در بین ستادهای مختلف پزشکیان در استان‌عدم هماهنگی‌هایی وجود دارد اما در نهایت هم از میان همین ستادها یک نفر انتخاب می‌شود.

به نظر می‌رسد که یک سیستم تکراری در حال مستقر شدن است؛ برای مثال فرماندار دولت آقای روحانی پست مدیریتی گرفته است و یا مدیرکل دولت آقای روحانی این بار در یک اداره دیگر مدیرکل خواهد بود، درحالی‌که شاید در آن مقطع عملکرد قابل قبولی هم نداشته است. در واقع افرادی در دولت روحانی هم هستند که حالا در این دولت و با حضور این استاندار در حال جابه‌جا شدن در پست‌های مدیریتی هستند.

‌آیا امامی‌یگانه اقتدار کمتری نسبت به دیگر استانداران دارد که هنوز نتوانسته تیم مدیریتی خود را تکمیل کند؟ 

نه، امامی‌یگانه هم همان اقتدار دیگر استانداران را دارد. در دوره قبلی استاندار ما از نمایندگان مجلس، احزاب اصولگرا و دولت شهید رئیسی حرف‌شنوی داشت و این استاندار از اعضای ستاد تبعیت می‌کند و در واقع این دو گروه هیچ فرقی با همدیگر ندارند. ببینید ما چهار پروژه مهم در استان داریم که وابسته به وزات راه هستند؛ وزیر راه به استان ما آمد و نتوانستیم مطالبه کنیم، هرچند که استاندار بعد از آن به تهران رفت و رایزنی کرد اما آنچه که در دولت قبلی با فعالیت رسانه‌ای و بازدید‌های پی در پی پیش می‌رفت اما این دوره از آن‌ها خبری نیست و استاندار هنوز نتوانسته یک وعده‌ای بدهد که دولت پزشکیان نتواند از عهده آن برآید.

البته استاندار قبلی هم به لحاظ عدم تامین بودجه کافی نمی‌توانست پروژه‌ها را تکمیل کند ولی هر روز امیدواری به افتتاح پروژه‌ها در رسانه‌ها موج می‌زد و از نظر من آقای یگانه خوب کاری می‌کند که وعده نمی‌دهد. من یک مثال برای شما می‌زنم؛ زمانی که آقای نوبخت در گیلان بودند چقدر این استان را توسعه دادند اما در استان ما چندین نماینده و استاندار آمدند و رفتند اما نتوانستند کاری که آقای نوبخت برای گیلان کردند را برای استان ما انجام دهند. استاندار بودن سختی‌های زیادی دارد، اولاً باید مدیریت قبلی را در استان به سمت راهبرد دولت وفاق سوق دهد، روابط خود را با نمایندگان تنظیم کند و تفکرات نمایندگان و امام جمعه‌ها را همسو با رویکرد خود کند، بعد که می‌خواهد شعارها را اجرایی کند، باید زیرساخت داشته باشد که مهمترین آن تامین بودجه و رشد اقتصادی استان هست که فعلاً آن‌ها را ندارد. 

‌آیا امامی‌یگانه در چارچوب‌های دولت مرکزی حرکت می‌کند؟

آقای یگانه وامدار دولت است و تا به امروز استانداری تا این اندازه که متعهد به دولتی که از آن برآمده است، بماند، وجود نداشته و این خیلی خوب است که وفاداری به مجموعه‌ای که از آن آمده ما را دلگرم می‌کند که می‌تواند نسبت به استان هم آن وفاداری را داشته باشد. برای نمونه با اهل تسنن تعامل دارد، با اهل فرهنگ و هنر تعامل بسیار خوبی دارد و اینها الگوهایی است که از دولت مرکزی وام گرفته است. از طرف دیگر وعده و وعید خارج از چارچوب هم نمی‌دهد.

‌با توجه به حضور اهل تسنن در این استان، آیا انتصاباتی از اعضای اهل سنت در بین مدیران خود داشتند؟ 

فعلاً انتصابی در این زمینه نداشته‌اند اما تعامل خیلی خوبی دارند و امیدواریم که در آینده نزدیک از اهالی اهل تسنن نیز در تیم خود استفاده کنند.

‌استاندار اردبیل توانسته گفتمان وفاق ملی را در استان اردبیل محقق کند؟ 

تا اینجا در بین خودشان خوب عمل کرده؛ به‌طوری‌که توازن نیروهای ستادی و مردمی را به خوبی در انتصاب‌ها می‌بینید. در بین افکار عمومی نیز بازخوردهای مثبتی دریافت کرده‌اند. فعلاً با توجه به اینکه هفت ماه از حضور وی می‌گذرد، جدای از کُندی در انتصاب‌ها، عملکرد خوبی داشته‌اند. استاندار ما در سفر رئیس‌جمهور به آذربایجان وی را همراهی کرد که این به دلیل عملکرد خوب وی بود و اگر او با گفتمان دولت همراه نبود این حضور را نمی‌دیدیم. 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه سیاست
آخرین اخبار