| کد مطلب: ۳۷۳۳۳

مرتضی طهماسب‏‌پور فعال سیاسی اصلاح‏‌طلب استان اردبیل: استاندار جدید ارتباط احزاب مختلف با استانداری را بهبود بخشید

مرتضی طهماسب‌پور، فعال سیاسی اصلاح‌طلب استان اردبیل در گفت‌وگو با هم‌میهن می‌گوید استاندار جدید اردبیل وفادار به دولت چهاردهم است و حضور نیروهای ستادی آقای پزشکیان در کابینه استانی وی حاکی از این وفاداری است.

مرتضی طهماسب‏‌پور فعال سیاسی اصلاح‏‌طلب استان اردبیل: استاندار جدید ارتباط احزاب مختلف با استانداری را بهبود بخشید

مرتضی طهماسب‌پور، فعال سیاسی اصلاح‌طلب استان اردبیل در گفت‌وگو با هم‌میهن می‌گوید استاندار جدید اردبیل وفادار به دولت چهاردهم است و حضور نیروهای ستادی آقای پزشکیان در کابینه استانی وی حاکی از این وفاداری است. 

‌عملکرد استاندار اردبیل را از زمانی که روی کار آمده‌اند چگونه ارزیابی می‌کنید؟ 

آقای یگانه عملکرد مثبتی داشتند، ایشان جزو اعضای ستاد پزشکیان در استان اردبیل بودند و مدیریت ستاد مردمی را برعهده داشتند. از آنجایی که یک فرد اصلاح‌طلب است  که سابقه فعالیت دانشجویی هم داشته، از طرفی هم در حوزه مرتبط فعالیت کرده‌اند و سابقه فرمانداری و معاونت در استانداری را هم در کارنامه کاری خود دارند، انتخاب بسیار مناسبی برای استان ما هستند. همراهی وی با دولت نیز کاملاً مشخص است، چراکه نیروهایی که استفاده می‌کنند همسو با رویکرد دولت هستند و فعلاً توانسته‌اند رضایت عمومی را کسب کنند.

‌انتصاب‌هایی که استاندار جدید تاکنون در استانداری داشتند را چطور ارزیابی می‌کنید؟ 

انتصاب‌های ایشان بیشتر پیرامون افرادی که نزدیک به دولت و از حامیان آقای پزشکیان هستند رقم خورده است. از سوی دیگر حمایت از جوانان در انتصاب‌های ایشان بارز است. درخصوص مدیران و رؤسای سازمان‌ها نیز به نسبت خوب عمل کردند و سعی کردند حامیان دولت و گزینه‌های ستاد را در تیم خود به‌کار بگیرند و در مجموع  باید گفت که گزینه‌های انتخابی آقای یگانه همراه دولت هستند.

‌از چهره‌های اصولگرا و جریان‌های دیگر در کابینه استانی خود استفاده کرده‌اند؟ 

خیر. البته یک نفر؛ مدیرکل ارشاد دولت سیزدهم در سمت خود ابقا شد که ایشان نیز در بین جریان‌های اصلاح‌طلب به عنوان چهره تندرو شناخته نمی‌شود و می‌توان وی را جزو نیروهای وفاق در این دوره حساب کرد.

‌چرا مدیرکل ارشاد دولت سیزدهم را در جای خود ابقا کردند؟ 

البته ایشان جزو گزینه‌های پیشنهادی بودند، اما با توجه به اینکه جزو فعالان فرهنگی استان هستند و چهره سیاسی نیستند و در حوزه کتاب و نویسندگی نیز فعالیت داشته‌اند، همین دلیلی بوده که منجر به ابقای مجدد ایشان شده است. 

‌با توجه به اینکه استان اردبیل از نظر قومیتی با مسائلی روبه‌رو است، استاندار جدید چگونه توانستند این موضوع را مدیریت کنند؟ آیا توانستند از قومیت‌های مختلف در انتصابات استفاده کنند؟ 

اگر منظور شما شمال و جنوب استان است، بله هم فرمانداری‌ها از نیروهای بومی خودشان استفاده کردند و هم در سازمان‌ها این اتفاق رخ داده است.

‌فضای عمومی استان از زمانی که استاندار جدید روی کارآمده با توجه به عملکردی که داشتند چه تغییراتی کرده است؟ 

فضای سیاسی استان پیش از دولت چهاردهم اسفناک بود، در آن دوران احزاب مخالف را کنار گذاشته بودند و اصلاً ارتباطی با بدنه مدیریتی نداشتند اما الان احزاب و جبهه‌ها فعال شدند و جبهه اصلاحات فعالیت خود را دوباره در اردبیل از سر گرفته است، فعالیت احزاب اصولگرا هم که همچون گذشته ادامه دارد. روزی که آقای امامی‌یگانه معارفه شدند تقریباً اکثر فعالان سیاسی اصلاح‌طلب در برنامه حضور داشتند و این جای امیدواری بود و امیدواریم استاندار هم فضا را برای فعالیت همه احزاب باز کنند. برخلاف دوران گذشته که فضا بسته بود الان فضای سیاسی بازتر و مثبت شده است و مدیران پذیرای افراد هستند.

‌عملکرد اجرایی استاندار اردبیل را در این مدت چطور ارزیابی می‌کنید؟ چه کارهای اجرایی انجام داده‌اند؟ 

بعد از اینکه ایشان استاندار شدند، هیئت‌مدیره مناطق آزاد تشکیل شد. در خصوص منطقه ویژه اقتصادی نیز پیگیر احیای مجدد آن شدند. در چند نقطه پروژه‌های سرمایه‌گذاری را آغاز کردند و حضور خوبی در نمایشگاه اکسپو داشتند و یک تیم منسجم مستقر کردند. درخصوص تسریع روند سرمایه‌گذاری نیز در استانداری کارگروه جدیدی تشکیل دادند و ارزیابی بازار را انجام می‌دهند. آقای یگانه به همراه رئیس‌جمهور به آذربایجان هم رفتند و انشاالله قول تردد زمینی مرز را نیز گرفتند.

‌ایشان به عنوان بازوی اجرایی دولت در استان اردبیل قدرت تعامل بین‌المللی با مناطق مختلف همسایه ایران را دارند و در این راستا اقدامی انجام داده‌اند؟ 

در چند ماه گذشته جلسه‌ای درخصوص برگزاری نمایشگاه تشکیل و بحث اصلی این بود که بتوانیم نمایندگان استان‌مان را به کشورهای حوزه قفقاز بفرستیم و یا آن‌ها را به استان دعوت کنیم. از طریق اتاق بازرگانی نیز پیگیری‌هایی را استانداری داشت که نمایشگاهی برگزار کند و دستاوردهای صادراتی استان را به نمایش بگذارد که این امر از طرف استاندار با جدیت در حال پیگیری است. اخیراً دستورالعمل تازه‌ای از سوی دولت آمده است که در استان‌های مرزی اختیار روابط بین‌الملل برعهده استاندار باشد و اگر این اتفاق رخ دهد اقدام بسیار مبارکی است.

‌استاندار در این مدت اقدامی برای جذب سرمایه‌گذار در راستای تکمیل پروژه‌های نیمه‌کاره به‌ویژه خط راه‌آهن پارس‌آباد- اردبیل انجام داده‌اند؟ 

قرار است که بخشی از سرمایه‌گذاری برای این پروژه توسط باکو انجام شود که مربوط به دولت آقای روحانی بوده است که به دلیل مشکلات مسکوت مانده بود، اما دوباره در حال احیا شدن است. کارگروه دفتر سرمایه‌گذاری استانداری پیگیر این موضوع است تا بخشی از خط راه‌آهن میانه-اردبیل تکمیل شود. با اجرای این طرح‌ها حتماً سرمایه‌گذاری در استان اتفاق خواهد افتاد.

‌در اکثر استان‌ها انتقاد به دخالت نمایندگان مجلس نسبت به انتصابات در استان‌ها وجود دارد. آیا در اردبیل نیز چنین اتفاقی رخ داده است؟ 

اوایل حضور آقای یگانه چنین اتفاقی رخ داد اما بعد از مدتی فشار دخالت‌ها کمرنگ شد و این فشار به تعامل تبدیل شد و سعی می‌کنند از راه تعامل وارد شوند و گزینه‌های خود را معرفی کنند تا با این تعامل امکان ارتباط مناسب‌تر باشد و گزینه، گزینه‌ی دولت باشد و نه نمایندگان. ابتدا در انتخاب فرمانداران این مسئله مطرح بود که نمایندگان بگویند حتماً فلان فرد فرماندار شود اما این رویکرد ادامه پیدا نکرد.

‌گفتمان وفاق ملی مد نظر دولت چهاردهم با روی کار آمدن استاندار جدید در استان اردبیل اجرایی شده است؟ 

من فکر می‌کنم کلمه وفاق به ابزاری برای سوءاستفاده تبدیل شده است. بیشتر هم اصولگراها از آن استفاده می‌کنند و می‌خواهند به عنوان وفاق خودشان را به دولت غالب کنند. اما از نظر من دولت مرکزی باید تبیین کند که منظورش از دولت وفاق چیست و در چیدمان نیروها چه رویکردی برای وفاق باید در نظر گرفته شود.

در اردبیل از نیروهای مخالف فشار می‌آوردند که نفوذ کنند به بدنه مدیران؛ به‌ویژه در مورد دانشگاه‌ها اما خداراشکر که این اتفاق رخ نداد و ریاست هر سه دانشگاه دولتی استان به دست نزدیکان دولت افتاد که مسئله خیلی مبارکی بود. از نظر من اگر منظور از وفاق این بود که از نیروهایی مانند آقای رجبی (مدیرکل ارشاد استان اردبیل) استفاده شود که سیاسی نیستند و توان تخصصی دارند اقدام درستی است اما اگر از نیروهای سیاسی مخالف استفاده شود معنای مدنظر وفاق را نمی‌دهد.

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه سیاست
آخرین اخبار