| کد مطلب: ۳۲۳۶۴

غلامحسین کرباسچی مدیرمسئول روزنامه هم‌‏میهن: فرصت روزنامه‏‌نگارانی که با یک سوءتفاهم از دست رفت

غلامحسین کرباسچی، مدیرمسئول روزنامه هم‌میهن هم از بازگشت الهه محمدی و نیلوفر حامدی به روزنامه‌نگاری و محیط‌کار، ابراز خوشحالی کرد.

غلامحسین کرباسچی مدیرمسئول روزنامه هم‌‏میهن: فرصت روزنامه‏‌نگارانی که با یک سوءتفاهم از دست رفت

غلامحسین کرباسچی، مدیرمسئول روزنامه هم‌میهن هم از بازگشت الهه محمدی و نیلوفر حامدی به روزنامه‌نگاری و محیط‌کار، ابراز خوشحالی کرد: «جای خرسندی است که مشکل این دو روزنامه‌نگار بعد از دوسال‌ونیم توسط قوه‌قضائیه برطرف شد اما باید این موضوع را هم در نظر بگیریم که در حالت خوشبینانه با یک سوءتفاهم، فرصت کار در مطبوعات از این دو روزنامه‌نگار فعال در این مدت گرفته شد. حالا روشن است که قوه‌قضائیه جرم آنها را در حدی تشخیص نداده است که ادامه مجازات را برای آنها درنظر بگیرد.» 

او گفت که هنوز جای این سوال باقی است و لازم است قوه‌قضائیه توضیح دهد آنها چه جرمی را مرتکب شدند که بابت آن اظهار پشیمانی کردند؟ «این گفته‌های مبهم برای مردم آموزش‌دهنده نیست. دستگاه‌های امنیتی ابتدا آنها را متهم به جاسوسی کردند و بعد این برخوردها با آنها صورت گرفت و شرایط سختی برای خانواده‌‌ها ایجاد شد؛

خانواده‌های ضعیفی که با زحمت فرزندان‌شان را بزرگ کردند و حالا که موقع به‌ثمر رسیدن آنهاست، باید شاهد این برخوردها باشند و مسائلی مثل حکم اعدام تا حبس‌های سنگین برای آنها مطرح و بعد روشن شود که دادگاه اتهامی مانند همکاری با دولت متخاصم را واجد دلایل مستند ندانسته است. از سوی دیگر باید قوه‌قضائیه تکرار اتهام جاسوسی از سوی برخی افراد و حتی رسانه‌های رسمی را هم در نظر بگیرد؛ خطای مسلمی که این دو خبرنگار و خانواده آنها را دوسال‌ونیم از زندگی ساقط کرد.»

آیا راهی برای اعاده حیثیت از این اتهام سنگین وجود دارد؟ به گفته کرباسچی، روزنامه‌نگاران اگر خطایی انجام دهند، دادگاه فرهنگ و رسانه آن را بررسی می‌کند: «از سوی دیگر این موضوع انعکاس بین‌المللی پیدا کرد و بازتاب زیادی در رسانه‌های معاند داشت و تبلیغات زیادی علیه کشور ایجاد شد، همین موارد مخل امنیت کشور است. باید ببینیم چه کسانی باعث شدند این ضربه تبلیغاتی علیه کشور مطرح شود؟ باتوجه به اینکه این دو خانم، خبرنگار و جوان‌اند، این موضوع، بُعد بین‌المللی گسترده‌ای هم پیدا کرد.

جا دارد دستگاه قضایی این بُعد مسئله و برخوردهایی را که با آنها صورت گرفت را هم بررسی کند شاید امیدی با پایان این نوع پرونده‌سازی باشیم. در شرایطی که دادگاه اتهام همکاری با دولت متخاصم را نپذیرفت. باید پرسید آنها چه جرمی را مرتکب شده بودند که باید بابت آن تعهد می‌دادند؟ حال که قوه قضاییه تلاش زدودن زنگارهای گذشته را از چهره قضاوت کشور دارد، خیلی شفاف جرم انتسابی اثبات‌شده اینها را اعلام کند که برای بقیه هم نقش سازنده و تربیتی داشته باشد.»

دیدگاه

ویژه جامعه
وب گردی
آخرین اخبار