| کد مطلب: ۳۱۴۹۷

پـیام های روز اول ترامپ

دونالد ترامپ پیش از شرکت در مراسم تحلیف، همراه با همسر خود ملانیا برای نیایش به کلیسای سنت‌جان در واشنگتن دی‌سی رفت. در مراسم تحلیف ترامپ همچنین برای نخستین بار رهبران کشورهای خارجی نیز حضور داشتند.

پـیام های روز اول ترامپ

مراسم تحلیف دونالد ترامپ، چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهور آمریکا دوشنبه‌شب در حالی برگزار شد که هم جو بایدن، رئیس‌جمهور پیشین و هم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور جدید آمریکا روز پرکاری را پشت سر گذاشتند.  قرار بود ترامپ سوگند را در جلوی ساختمان کنگره ادا کند، اما اکنون به دلیل سرمای شدید، این کار در داخل مجموعه کنگره انجام شد.

  آخرین بار ۴۰ سال پیش، سال 1985، مراسم تحلیف رئیس‌جمهور در فضای سرپوشیده برگزار شده‌بود.  دونالد ترامپ پیش از شرکت در مراسم تحلیف، همراه با همسر خود ملانیا برای نیایش به کلیسای سنت‌جان در واشنگتن دی‌سی رفت.  در مراسم تحلیف ترامپ همچنین برای نخستین بار رهبران کشورهای خارجی نیز حضور داشتند. 

جورجیا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا و خاویر میلی، رئیس‌جمهور آرژانتین از جمله مهمانان این مراسم بودند.  برخلاف دونالد ترامپ که چهار سال پیش حاضر نشد در مراسم تحلیف جو بایدن شرکت کند، جو بایدن در مراسم تحلیف ترامپ شرکت کرد.  همچنین رؤسای‌جمهور پیشین آمریکا، بیل کلینتون، جورج دبلیو بوش و باراک اوباما نیز در این مراسم حاضر بودند. حضور مدیران و مالکان شرکت‌های بزرگ فناوری از جمله متا، آلفابت، آمازون و اسپیس ایکس، از جمله نکات قابل توجه این مراسم بود.

دونالد ترامپ، پیش از برگزاری مراسم تحلیف از گفت‌وگوی تلفنی سازنده با شی‌جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین خبر داد. تماس ترامپ و شی روز شنبه انجام شده‌بود. ترامپ در شبکه اجتماعی خود، موسوم به تروث‌سوشیال نوشت: «تماس من با رئیس‌جمهور شی برای چین و ایالات متحده بسیار خوب بود. انتظار من این است که بسیاری از مشکلات را با هم حل کنیم و بلافاصله شروع کنیم. ما در مورد توازن تجارت، فنتانیل(ماده مخدر)، تیک‌تاک و بسیاری از موضوعات دیگر بحث کردیم. رئیس‌جمهور شی و من هر کاری که ممکن است انجام خواهیم داد تا جهان صلح‌آمیزتر و امن‌تر شود.»

ترامپ همچنین وعده داده‌است که در نخستین روزهای کاری‌اش با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه تماس تلفنی برقرار کند. پوتین ساعاتی پیش از مراسم تحلیف ترامپ، با انتشار پیامی ویدئویی ورود او را به کاخ سفید تبریک گفت. بر اساس گزارش رسانه‌های روسیه، رئیس‌جمهور این کشور تاکید کرد: «مسکو آماده گفت‌وگو با دولت جدید آمریکا در مورد مناقشه اوکراین است.» رئیس‌جمهور روسیه تاکید کرد که هدف این مذاکرات «نباید آتش‌بس کوتاه‌مدت باشد، بلکه باید صلح بلندمدت مبتنی بر احترام به منافع مشروع همه مردم ساکن در این منطقه باشد.»

پوتین افزود: «روسیه فرض می‌کند که هرگونه مذاکره با آمریکا بر مبنای برابری و احترام متقابل خواهد بود.» ترامپ همچنین وعده داده‌بود که در نخستین روز کاری خود در کاخ سفید چندین فرمان اجرایی جدید صادر کند.  بر اساس سنت همیشگی، نخستین اقدام رئیس‌جمهور آمریکا بعد از مراسم تحلیف امضاء احکام انتصاب مقام‌های بلندپایه دولت و همچنین صدور فرمان‌های اجرایی دولت جدید است. از جمله به نوشته برخی رسانه‌ها او قصد دارد در فرمان‌های اجرایی که در نخستین روز کاری‌اش امضا می‌کند نام خلیج مکزیک را به خلیج آمریکا تغییر دهد.

جو بایدن، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا در واپسین ساعات ریاست‌جمهوری‌اش چندین حکم عفو پیشگیرانه برای کسانی که انتظار می‌رفت پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ مورد تعقیب کیفری قرار بگیرند، صادر کرد. براساس عفوهای صادرشده از سوی رئیس‌جمهور پیشین آمریکا تمامی اعضای کمیته‌های کنگره آمریکا که در مورد شورش ۶ ژانویه ۲۰۲۰ تحقیق می‌کردند، مورد عفو واقع شدند.  شورش ۶ ژانویه همزمان با برگزاری جلسه کنگره برای تایید انتخابات ۲۰۱۹ اتفاق افتاده‌بود که در آن دونالد ترامپ از جو بایدن شکست خورد. 

طرفداران دونالد ترامپ، با باور به تقلب در انتخابات قصد داشتند با تصرف کنگره، جلوی تایید انتخابات را بگیرند. همچنین ژنرال مارک میلی، رئیس پیشین ستاد ارتش آمریکا در دوران ترامپ و آنتونی فاوچی، دانشمند ویروس‌شناس و مشاور کاخ سفید در دوران جهان‌گیری ویروس کرونا، از سوی بایدن مورد عفو پیشگیرانه قرار گرفتند. بایدن گفته است که هدف عفو پیشگیرانه این مقام‌های سابق و قانونگذاران، حفاظت از آن‌ها در برابر «پیگرد بی‌اساس با انگیزه سیاسی» است. جو بایدن و معاون او، کامالا هریس که دیشب از مقام‌های خود خداحافظی کردند، با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشتند: «خدمت به شما، مردم آمریکا، افتخار عمر ما بوده است.»

دیدگاه

ویژه بین‌الملل
پربازدیدترین
آخرین اخبار