چشم و گوش ترامپ / دونالد ترامپ با انتخاب ۳ بازیگر بهعنوان سفیران ویژه وعدهی شکوه دوباره هالیوود را داد
دونالد ترامپ گفته که امیدوار است با انتصاب سیلوستر استالونه، مل گیبسون و جان وویت بهعنوان «سفیران ویژه» که هدف آنها احیای این صنعت است، هالیوود را «باشکوهتر از همیشه» کند.
در هفته گذشته یکی از مهمترین خبرهای هالیوود، آتشسوزی لسآنجلس بود که دامان صنعت سرگرمی هالیوود را گرفت که همین حالا هم با مشکلات بسیاری دستوپنجه نرم میکرد. بسیاری از بازیگران دیدند که جلوی چشمشان همهچیز دود شد و رفت به هوا. این در حالی بود که هالیوود که هنوز از اعتصابات بازیگران و هنرمندان در سال گذشته کمر راست نکرده بود، آتش به جانش افتاد و حتی گفته شد که جایزهی اسکار احتمالاً به تعویق خواهد افتاد.
درحالیکه این بحران هنوز کاملاً مرتفع نشده است، دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا در دل این بحران اعلام کرد که سه بازیگر کهنهکار آمریکایی را بهعنوان سفیران ویژه برای هالیوود انتخاب کرده است.
دونالد ترامپ گفته که امیدوار است با انتصاب سیلوستر استالونه، مل گیبسون و جان وویت بهعنوان «سفیران ویژه» که هدف آنها احیای این صنعت است، هالیوود را «باشکوهتر از همیشه» کند. اعلامیهی ترامپ چهار روز قبل از مراسم تحلیف وی در واشینگتن دیسی و درحالیاست که آتشسوزیهای جنگلی، هزاران خانه و ساختمان را در جنوب لسآنجلس ویران کرده است.
بسیاری از کسبوکارها در حال تلاش برای بهبود هستند و هزینهی احیا حدود 250 میلیارد دلار تخمین زده میشود. باکس آفیس داخلی در سال 2024 نیز نسبت به سال قبل کاهش داشت، زیرا تقویم اکران هالیوود از اعتصاب بازیگران و نویسندگان در سال 2023 ضربه خورد. درآمد سال گذشته 8/7 میلیارد دلار بود که 3/3 درصد نسبت به سال 2023 و 23/5 درصد نسبت به سال 2019، آخرین سال قبل از همهگیری، که به 11/3 میلیارد دلار رسید، کاهش داشت.
ترامپ هنگام نام بردن از این سه نفر گفته بود: «افتخار من است که جان وویت، مل گیبسون و سیلوستر استالونه را بهعنوان سفیران ویژه در یک مکان بزرگ اما بسیار آشفته، هالیوود، کالیفرنیا معرفی کنم.» آنها بهعنوان سفیران ویژه برای من خدمت خواهند کرد تا هالیوود را که در چهار سال گذشته چیزهای زیادی را از دست داده است، احیا کنند؛ بزرگتر، بهتر و قویتر از همیشه! این سه فرد بسیار بااستعداد، چشم و گوش من خواهند بود و آنچه را که پیشنهاد میکنند انجام خواهم داد. دوباره، مانند خود ایالاتمتحد آمریکا، عصر طلایی هالیوود خواهد بود!»
رابطهی پرچالش ترامپ با سلبریتیها
ترامپ مدتهاست که رابطه پرچالشی با هالیوود داشته است، احتمالاً بهدلیل حمایت اکثریت صنعت سرگرمی ایالاتمتحده از رقبای سیاسی او و اغلب مخالفت با سیاستهای او باشد.
استالونه، وویت و گیبسون نمونههای نسبتاً کمیابی از حامیان ترامپ هستند که از چهرههای اصلی هالیوود بودهاند. اما در مورد«سفیران هالیوود» پیشنهادی ترامپ - مل گیبسون، جان وویت و سیلوستر استالونه - ممکن است این سوال مطرح شود که آیا این شخصیتها دلیلی برای احساس ناراحتی از این وضعیت دارند یا خیر. واقعیت این است که ترامپ رابطهی خوبی با هالیوود نداشته است.
در اوت 2019، ترامپ در اولین دورهی ریاستجمهوریاش از صنعت سینما انتقاد کرد، آن را «نژادپرست» خواند و آن را به ساخت فیلمهای «بسیار خطرناک» متهم کرد. نظرات او ناشی از جنجال پیش از اکران فیلم «شکار » بود، یک اکشن ترسناک درباره گروهی از نخبگان که افراد را برای ورزش شکار میکنند. او گفته بود که هالیوود با تولید محتوایی که خشونت و تفرقه را تحریک میکند، «لطمهی بزرگی به کشور» میزند. موضع ترامپ در قبال مهاجرت، تغییرات آبوهوایی و عدالت اجتماعی با انتقاد شدید چهرههای مشهور روبهرو شده است و او با خشم ستارههایی مانند مریل استریپ و رابرت دنیرو مواجه شده است.
مریل استریپ در مراسم اعطای جوایز گلدنگلوب با اشاره به تقلید ترامپ از یک خبرنگار معلول گفت، اقدام ترامپ بهنوعی به قلدری، وجهه قانونی بخشیده است و این رفتار میتواند به زندگی روزمره مردم نیز سرایت کند و درواقع به سایر مردم نیز اجازه میدهد چنین رفتاری داشته باشند. رابرت دنیرو ،یکی دیگر از سلبریتیهایی است که در ضدیت با ترامپ ید طولایی دارد. او تا جایی پیش رفت که ترامپ را یک دلقک ظالم نامید.
در انتخابات اخیر هم بسیاری از سلبریتیها مقابل ترامپ شمشیر از رو بستند و به طرفداری از رقیب او پرداختند. واقعیت این است که ترامپ میان سلبریتیها محبوبیتی ندارد، شاید برای همین باشد که از این فرصت برای تحریک سلبریتیهای لیبرال هالیوود که سعی در جلوگیری از انتخاب مجدد او داشتند، لذت میبرد. او از ناامیدی آنها لذت میبرد.
مواضع سفیران هالیوود
اما ماجرای استالونه، گیبسون و وویت با سلبریتیهای دیگر فرق میکند؛ این سه نفر در سالهای اخیر از حامیان ترامپ بودهاند. استالونه بعد از انتخاب ترامپ، او را «دومین جورج واشینگتن» نامید و گیبسون هم نهتنها تمامقد از ترامپ حمایت کرد، بلکه در این میان هوش کامالا هریس ـ رقیب ترامپ ـ را مسخره کرد و وویت هم با ستایش عمیق از ترامپ صحبت کرد. ترامپ هم برای اینکه لطفشان را جبران کند، آنها را سفیر هالیوود کرد.
گیبسون که بهخاطر اظهارنظرهای یهودستیزانهاش سالها در لیستسیاه هالیوود قرار داشت، با کارگردانی فیلم «ستیغ هکسا» ـ فیلم برندهای اسکار 2016 ـ و فیلم اکشن «خطر پرواز» با بازی مارک والبرگ، دوباره به هالیوود بازگشت. استالونه اخیراً در درام «پادشاه تولسا» پارامونت پلاس بازی کرده و در فیلم اکشن «یک مرد کارگر» به تهیهکنندگی جیسون استاتهام، نقش تهیهکننده و نویسنده را برعهده دارد. وویت در تازهترین فیلم فرانسیس فورد کاپولا «مگالوپولیس» و فیلم بیوگرافی «ریگان» ـ با بازی دنیس کواید ـ در نقش رئیسجمهور رونالد ریگان، ظاهر شده است.
اعلامیه ترامپ زیر ذرهبین
در همین اعلامیهی ترامپ نکاتی وجود دارد که توجه خیلیها به آن جلب شده است، مثلاً ترامپ اعلام کرده است که این بازیگران بهعنوان «سفرای ویژه» عمل خواهند کرد. همانطور که او واقعاً باید بداند، باتوجه به شرایط، عنوان عجیبی را انتخاب کرده است. همه میدانند که ترامپ استعداد عجیبی در ساختن عناوین شغلی جدید برای دوستانش دارد - به پستهای رسمی ریک گرینل، مارک برنت و مسعد بولس مراجعه کنید - اما همانطور که «واشینگتن پست» اخیراً اشاره کرده است، «معمولاً سفیران ویژه در کشورهایی منصوب میشوند که در آن درگیری وجود دارد یا روابط دیپلماتیک وجود ندارد، مانند ایران.» و باید توجه کرد هیچ سابقهای در سنت آمریکایی وجود ندارد که کاخ سفید یک «سفیر ویژه» در محلهای در ایالاتمتحده داشته باشد.
علاوه بر این، کاملاً مشخص نیست که آیا رئیسجمهور منتخب، نمایندگان ایدهآل را انتخاب کرده است یا خیر. همانطور که در یک گزارش مجلهی «نیویورک» اشاره شد، گیبسون «عملاً در هالیوود بهدلیل اظهارنظرهای نژادپرستانه و یهودیستیزانه تحریم شد. اگرچه او دوباره کار میکند، اما بهطرز باورنکردنی همچنان بحثبرانگیز است. پس از ازدستدادن خانهاش در آتشسوزیهای لسآنجلس هفتهی گذشته، او تئوریهای توطئه را در «فاکس نیوز» و «جو روگان اکسپرینس» ـ هنرپیشه آمریکایی صاحب این پادکست که با کسانی مثل دونالد ترامپ و ایلان ماسک گفتوگو کرده است ـ پخش کرد که گفته ممکن است مردم «ماموریت» آتشسوزیهای ویرانگر را داشتهاند.
با این حال، ترامپ در همان پیامش مدعی شد که هالیوود «مکانی بسیار آشفته» است؛ نه بهدلیل آتشسوزیهای جنگلی یا بحران مسکن، بلکه به این دلیل که رئیسجمهور منتخب معتقد است صنعت فیلم «در طول چهار سال گذشته تجارت قابلتوجهی را به کشورهای خارجی از دست داده است.» خب قرار است این سه بازیگر چه کنند؟ خود ترامپ جواب این سوال را داده است: «این سه بازیگر بااستعداد، چشم و گوشم خواهند بود و هر چیزی که پیشنهاد کنند، انجام خواهم داد.»
بنابراین رئیسجمهور آینده آمریکا میخواهد سه بازیگر مسنتر، با نفوذ محدود، بهعنوان نمایندگان او در هالیوود خدمت کنند. در برخی مواقع، براساس طرح کلی، آنها ایدههایی را در نظر خواهند گرفت، در آن زمان کاخ سفید - که عملاً هیچ اختیاری بر صنعت سرگرمی ندارد - اطمینان حاصل میکند که توصیههای این سه نفر «اجرا میشود»، که انتظار میرود آنطور که ترامپ وعده داست، آغاز یک «عصر طلایی» باشد.