فاطمه کلانتری

فاطمه کلانتری

خبرنگار گروه دیپلماسی

مقالات
  • چراغ‌‏های بعبدا روشن می‌‏شود؟/بازیگران داخلی و خارجی صحنه لبنان در تکاپوی انتخاب چهاردهمین رئیس‏‌جمهور

    چراغ‌‏های بعبدا روشن می‌‏شود؟/بازیگران داخلی و خارجی صحنه لبنان در تکاپوی انتخاب چهاردهمین رئیس‏‌جمهور

    یکی از مخالفین جدی ریاست‏ جمهوری جوزف عون در میان احزاب مارونی، جبران باسیل، رهبر جنبش میهنی آزاد است. برخی رسانه ‏ها از جمله روزنامه الانباء کویت هفته گذشته نوشتند که باسیل در دیدار با نبیه بری، دبیرکل جنبش امل، بر سر حمایت از کاندیداتوری ژنرال جورج خوری، رئیس سابق اطلاعات ارتش و سفیر پیشین لبنان در واتیکان به توافق رسیده است.

  • پدرخوانده‏‌های تروریسم/چالش‌‏های حکومت‌‏های برآمده از گروه‏‌های تروریستی برای حامیان‏شان

    پدرخوانده‏‌های تروریسم/چالش‌‏های حکومت‌‏های برآمده از گروه‏‌های تروریستی برای حامیان‏شان

    هرچند چالش ترکیه با ایران و روسیه در آینده نزدیک و در مناسبات منطقه‌ای موضوعی قابل تأمل است اما، چالش‌هایی که همسایگی با یک حکومت برآمده از گروهی تروریستی دارد شاید پیش‌ و بیش از مؤلفه‌های دیگر علیه مواضع آنکارا عمل کند و MIT نیز خیلی زود و همانند ISI، نتیجه تلاش‌های چندین‌ساله خود را در قالب بحران‌های جدید امنیتی مشاهده کند.

  • کینه‌هـای قدیمی بخشی از پازل سقوط اسد

    کینه‌هـای قدیمی بخشی از پازل سقوط اسد

    دولت ترکیه که تا پیش از سال ۲۰۱۱، روابط نزدیکی با سوریه و رئیس‌‏جمهور آن داشت تا جایی که یکدیگر را متحد استراتژیک نامیدند، همزمان با آغاز ناآرامی‏‌ها در سوریه، از معارضین دولت بشار اسد حمایت کرده بود و رئیس‌‏جمهور این کشور نیز بارها با صراحت بر لزوم پایان حکومت بشار اسد سخن گفته بود. جملاتی همچون «اسد تروریست است و باید برود» و «نمی‌‏توان با کسی که دستانش به خون حدود یک میلیون انسان آلوده است، آینده را در سوریه بنا کرد»، از جمله اظهارات رجب طیب اردوغان در سال‌‏های جنگ داخلی در سوریه است.

  • مقاومت به روش سیدموسی صدر

    مقاومت به روش سیدموسی صدر

    سیر وقایعی که در نهایت منجر به تصمیم امام موسی صدر برای تشکیل سازمانی نظامی برای دفاع از جنوب و ساکنان آن شد، از سال ۱۹۶۸و آغاز تجاوزات اسرائیل به لبنان کلید خورده بود. در ۲۸ دسامبر ۱۹۶۸ نیروهای اسرائیلی به بهانه حمله مبارزان فلسطینی به یک هواپیمای اسرائیلی در فرودگاه آتن، به فرودگاه بین‌‏المللی بیروت حمله کردند که در اثر آن ۱۳ هواپیمای مسافربری لبنان روی باند فرودگاه منهدم شد.

  • آتش‏‌بسی شکننده و ماموریت‏ بیروت

    آتش‏‌بسی شکننده و ماموریت‏ بیروت

    پارلمان لبنان در حالی خود را برای برگزاری نشست انتخاب رئیس‌‏جمهور آماده می‏‌کند که اخبار جنوب، از نقض مکرر آتش‌‏بس از سوی اسرائیل حکایت دارد. تانک‏‌های ارتش رژیم صهیونیستی روز جمعه بخش‌‏هایی از شهر خیام را هدف قرار دادند و نظامیان این رژیم به سمت مردم در بنت جبیل آتش گشودند.

  • استاد میدان دیپلماسی امانت‏‌دار لبنان

    استاد میدان دیپلماسی امانت‏‌دار لبنان

    احمد قبیسی، یکی از دوستداران روحانی شیعه‌ای است که به تازگی از ایران به لبنان آمده است. آوازه‌ این روحانی کل لبنان را پر کرده و از مسجد تا کلیسا همه از او سخن می‌گویند.

  • فرصت مغفول دیپلماسی پنهان

    فرصت مغفول دیپلماسی پنهان

    استقبال از یک شایعه امیدوارکننده اما شاید ریشه در ناامیدی جامعه پس از انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده داشته باشد که افق نامعلومی را پیش روی هرگونه ابتکار برای کاهش تنش میان تهران و واشنگتن ایجاد کرده است.

  • به توافق با آژانس پای‌بندیم

    به توافق با آژانس پای‌بندیم

    محمد اسلامی، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی که روز پنجشنبه میزبان رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بود تا دور جدید تعاملات میان ایران و نهاد ناظر بر برنامه هسته‌ای ایران را کلید بزند، روز شنبه با همراهی وزیر جهاد کشاورزی برای افتتاح اولین کارخانه فرآوری و آلودگی‌زدایی از خشکبار بر پایه فناوری پلاسما راهی رفسنجان در استان کرمان شد.

  • بررسی سفر رافائل گروسی به تهران

    بررسی سفر رافائل گروسی به تهران

    نخستین گزارش مدیرکل در دولت جدید ایران در شهریورماه منتشر شد.

  • کمپین فشار حداکثری فصل دوم

    کمپین فشار حداکثری فصل دوم

    کی از مهم‌ترین تفاوت‏‌هایی که دوره دوم ریاست‌‏جمهوری ترامپ، با دور نخست آن دارد، این است که در دولت جدید، افرادی مانند مایک پمپئو و جان بولتون که آدم‏‌های بسیار ایدئولوژیکی بودند، حضور نخواهند داشت و ترامپ این بار بیشتر افراد وفادار به خودش را وارد دولت خواهد کرد. برای مثال، جی‏دی‏ونس، معاونش که مانند خود ترامپ تا حدودی انزواگراست.