| کد مطلب: ۲۴۷۸۵
روانشناسی کودک

روانشناسی کودک

در کلینیک روانشناسی کودک چه می گذرد؟ شناخت کودکتان در حین رشد می تواند یکی از جذاب ترین قسمت های والد بودن باشد. کشف چگونگی نگاه فرزندتان به دنیا، آموزش مهارت های جدید به کودک و راهنمایی آنها در تغییرات بزرگ و تحولات زندگی آنها، همه بخشی از والدین بودن است، اما این کار آسان نیست.

در کلینیک روانشناسی کودک چه می گذرد؟ شناخت کودکتان در حین رشد می تواند یکی از جذاب ترین قسمت های والد بودن باشد. کشف چگونگی نگاه فرزندتان به دنیا، آموزش مهارت های جدید به کودک و راهنمایی آنها در تغییرات بزرگ و تحولات زندگی آنها، همه بخشی از والدین بودن است، اما این کار آسان نیست. قطعا در شرایطی نیاز به راهنمایی مشاور کودک و گاهی حتی نیاز به مراجعه به مطب روانشناسی کودک است.

به مرور که کودک شما رشد می کند و مراحل رشد، از بدو تولد تا بزرگسالی را طی می کند. عوامل محیطی، ژنتیکی و فرهنگی می توانند روی رشد کودک و سرعت پیشرفت آنها از یک مرحله به مرحله دیگر تأثیر بگذارند. برای کودکان دشوار است که بتوانند آنچه را که متحمل شده اند توضیح دهند، چه رسد به تجزیه و تحلیل احساسات. آنجاست که روانشناسی کودک می تواند به شما اطلاعات بسیار مهم و ارزشمندی بدهد.

روانشناسی کودک چیست؟

روانشناسی کودک یا روان شناسی کودک و نوجوان، یکی از مهم ترین بخش های روانشناسی رشد است که موضوعی بسیار گستره و مهم می باشد. رشته روانشناسی کودک به طور خاص بر روی فرآیند های روانی کودکان از تولد تا بزرگسالی تمرکز دارد. در واقع روانشناسی کودک مطالعه رشد ناخودآگاه و آگاهانه دوران کودکی است. روانشناسان کودک نحوه تعامل کودک با والدین، ​​خود و جهان را درک می کنند تا رشد ذهنی او را درک کنند.

چرا روانشناسی کودک مهم است؟

همه می خواهند فرزندشان رشد سالمی داشته باشد، اما همیشه مشخص نیست که رفتار کودک از علائم یک مرحله طبیعی رشد است یا نشانه ای از یک ناهنجاری یا اختلال روانشناختی است. روانشناسان کودک می توانند به شما کمک کنند تفاوت ها را درک کنید. درک الگوهای روانشناختی طبیعی و غیر طبیعی کودک می تواند به والدین کمک کند تا درک کنند چگونه می توانند به بهترین وجه با کودک ارتباط برقرار کنند و با آنها ارتباط برقرار کنند، به او مکانیسم های مقابله ای برای مدیریت احساسات را بیاموزند و به کودک در پیشرفت و رشد در هر مرحله رشد جدید کمک کنند.

روانشناسان کودک همچنین می توانند رفتارهای غیرعادی را زود تشخیص دهند، به تشخیص ریشه مسائل معمول رفتاری مانند مسائل یادگیری، بیش فعالی یا اضطراب کمک کنند و به کودکان کمک کنند تا از طریق آسیب های اولیه کودکی کار کنند. آنها همچنین می توانند به پیشگیری، ارزیابی و تشخیص تاخیر در رشد یا ناهنجاری هایی مانند اوتیسم کمک کنند.

روانشناسان کودک چه می کنند؟

روانشناسان کودک هنگام کار با کودکان و نوجوانان از طیف وسیعی از رویه ها و مهارت ها استفاده می کنند، از جمله:

ارزیابی مسائل روانی، فکری، شناختی و رفتاری با آزمون و ارزشیابی.

استفاده از مداخلاتی مانند روان درمانی (گفتار درمانی) و مدیریت رفتار.

تدوین برنامه های پیشگیری مانند پیشگیری از قلدری، اعتیاد، بارداری نوجوانان و غیره.

مشاوره با سایر متخصصان و ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی که با کودکان کار می کنند.

روانشناسان کودک اغلب در مراقبت جامع از کودکان مبتلا به مشکلات پزشکی قرار می گیرند. به عنوان مثال، آنها ممکن است به کودکان مبتلا به مشکلات خواب یا درد مزمن یا کسانی که با یک بیماری مزمن کنار می آیند کمک کنند.

مشکلات عاطفی، ذهنی و رفتاری که کودکان را تحت تأثیر قرار می‌دهند، اغلب به دلیل تفاوت در سن، سطوح شناختی و بلوغ، متفاوت از بزرگسالان درمان می‌شوند. به همین دلیل، روانشناسان کودک می توانند از انواع مختلف تکنیک های درمانی بر اساس سن و موقعیت منحصر به فرد کودک شما استفاده کنند. بسته به سن و نیازهای فرزندتان، روانشناسان کودک ممکن است صرفاً با شما (یا سرپرستان) برای کمک به مهارت‌های فرزندپروری یا نحوه رسیدگی به بهترین رفتارهای فرزندتان همکاری کنند.

این درمان ها عبارتند از:

هنر درمانی

رفتار درمانی

بازی درمانی کودک محور در مرکز بازی درمانی

درمان رابطه کودک و والدین

درمان مدیریت خشم کودک

تروما درمانی کودک

درمان شناختی رفتاری (CBT)

رفتار درمانی دیالکتیکی (DBT)

درمان عاطفی متمرکز

گروه درمانی یا خانواده درمانی

موسیقی درمانی

کاردرمانی در مرکز کاردرمانی

درمان تعامل والد-کودک

روانشناسی کودک تعامل چند حوزه اصلی رشد را مطالعه می کند:

حوزه های فعالیت کلینیک روانشناسی کودک

کودک

رشد جسمی

رشد جسمی در کودکان به طور معمول یک توالی قابل پیش بینی از وقایع است. کودک شما به همان ترتیب سر خود را بالا می گیرد، می غلتد، می خزد، راه می رود و می دود. روانشناس کودک می تواند به پزشک متخصص اطفال شما در مشاهده رشد جسمی کودک کمک کند و در صورت وجود هرگونه ناهنجاری که می تواند بیانگر بی نظمی در رشد باشد. روانشناسان کودک پیشرفت کودک شما را به سمت نقاط عطف رشد مشاهده می کنند تا اطمینان حاصل کنند که کودک شما از نظر جسمی در حال رشد طبیعی است. تاخیرهای عمده در رشد جسمی ممکن است سایر موارد اساسی مربوط به رشد را نشان دهد که می تواند در اوایل حل شود.

رشد شناختی

درک پزشکی از رشد شناختی دوران کودکی طی سالهای اخیر بسیار تغییر کرده است. اکنون می دانیم که حتی نوزادان تازه متولد شده حتی قبل از اینکه زبان برای بیان آن داشته باشند از محیط خود آگاه هستند و به آن علاقه مند هستند.

رشد شناختی به یادگیری فکری و فرآیندهای فکری کودک اشاره دارد. شامل مشاهده و درک جهان پیرامون، یادگیری زبان، حافظه، تصمیم گیری، حل مسئله، نحوه استفاده کودک از تخیل خود و نحوه استفاده کودک از استدلال اساسی است. همه این عوامل تحت تأثیر ژنتیک و محیط کودک قرار دارند.

رشد عاطفی (اجتماعی)

رشد عاطفی و اجتماعی به شدت در هم آمیخته شده اند. رشد عاطفی به احساس کودک، درک و بیان احساسات خود اشاره دارد. رشد عاطفی در کودکان بسیار جوان از طریق ابراز احساسات اساسی مانند ترس، شادی، عصبانیت و غم بیان می شود. با رشد کودک، احساسات پیچیده تری مانند اعتماد به نفس، امید، احساس گناه و غرور بروز می کند. رشد عاطفی همچنین شامل توانایی کودک در احساس و درک احساسات دیگران از طریق همدلی است. یادگیری تنظیم و بیان مناسب احساسات برای بسیاری از کودکان دشوار است. کمک به کودکان در درک زود هنگام احساسات خود می تواند تأثیر مهمی در رشد عاطفی فعلی و آینده داشته باشد. یک روانشناس کودک می تواند به کودک شما کمک کند تا احساسات خود را به روشی سالم و مثبت درک و بیان کند.

رشد عاطفی، توسعه اجتماعی را بسیار آگاه می کند. این درست است زیرا نحوه احساس، درک و بیان احساسات کودک تأثیر مستقیمی بر نحوه تعامل او با سایر افراد دارد. رشد اجتماعی در مورد چگونگی رشد ارزشها، آگاهی و مهارتهای اجتماعی کودک برای ارتباط با افراد اطراف است. والدین، ​​همسالان، شخصیت های معتبر و حیوانات آنها. روابط اولیه کودک می تواند تأثیر بسزایی در رشد مهارت های اجتماعی متناسب با سن او داشته باشد. اعتماد، دوستی، مدیریت تعارض و احترام به اقتدار نمونه هایی از توسعه اجتماعی هستند.

کلینیک روانشناسی کودک در تهران

روانشناسی کودک شاخه مهمی از سلامت خانواده است. این حوزه به والدین کمک می کند تا فرزندان خود را در مراحل رشد کمک کنند و به پزشکان نگاه عمیق تری به سلامت روان و چالش های احتمالی کودک در رابطه با یادگیری بیاندازند. اگر شما هم مانند بسیاری از والدین در رابطه با برهی نشانه ها و رفتار کودکتان نگران هستید حتما می توانید آنه را با متخصصین روانشناس کودک ذهن آرا در میان بگذارید.

 

دیدگاه

پربازدیدترین
یادداشت
آخرین اخبار