| کد مطلب: ۲۷۴۴۳
مشاهده یوزپلنگ نقطه عطف سرشماری حیات وحش در خراسان شمالی

مشاهده یوزپلنگ نقطه عطف سرشماری حیات وحش در خراسان شمالی

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی خراسان شمالی گفت: مشاهده یوزپلنگ آسیایی نقطه عطف سرشماری حیات وحش در این استان طی امسال بوده است.

به گزارش هم میهن آنلاین ، روح الله لایق  با اشاره به فیلمبرداری از سه قلاده یوزپلنگ در پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم در چهارم آذرماه سال جاری اظهار کرد: به خوبی می‌دانستیم که یوزپلنگ در حاشیه منطقه میاندشت جاجرم در تردد است اما چند سالی بود که در داخل منطقه تاکنون به صورت مستقیم مشاهده و ثبت نشده بود.

وی افزود: این امر نشان دهنده آن است که منطقه حفاظت شده میاندشت جاجرم، زیستگاهی امن با غذای کافی برای این گونه حیوانی در حال انقراض است.

لایق ادامه داد: حضور جوامع محلی و سمن‌ها در سرشماری اخیر حیات وحش در این استان از دیگر نکات قابل توجه اجرای این طرح طی امسال بوده است، بطوریکه حدود ۲۰ نفر از جوامع محلی و سمن در هر منطقه در کنار محیط‌بان‌ها امر سرشماری را انجام دادند.

وی با اشاره به اینکه سرشماری حیات وحش از مناطق تحت مدیریت این اداره کل به پایان رسیده است، بیان کرد: احتمال دارد که سرشماری از برخی از مناطق شکار ممنوع و چند منطقه آزاد انجام شود.

این مقام مسئول تصریح کرد: طرح سرشماری پاییزه در سه پارک ملی استان شامل پارک ملی سالوک و ساریگل در شهرستان اسفراین و پارک ملی ضامن آهو در شهرستان جاجرم و همچنین در چهار منطقه حفاظت شده شامل سالوک و ساریگل در شهرستان اسفراین، قرخود در مانه و سملقان، گلیل و سرانی در شیروان و پناهگاه حیات وحش میاندشت در شهرستان جاجرم اجرایی می‌شود.

رضا شکاریان مدیر کل محیط زیست خراسان شمالی چندی پیش در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در برنامه سرشماری حیات وحش شاخص استان در سال گذشته، ۱۵۸۵ رأس گونه مختلف سم‌دار (قوچ و میش اوریال، کل و بز و آهو) در مناطق تحت مدیریت شمارش شدند.

وی با اشاره به نتایج امیدبخش این سرشماری در سال گذشته، افزود: به‌طور کلی، در استان جمعیت گونه قوچ و میش اوریال حدود ۱۲.۲ درصد، کل و بز ۱۸.۷ درصد و آهو ۴۳.۱ درصد رشد داشت.

شکاریان با بیان اینکه آهو بیشترین رشد را بین سایر گونه‌ها در استان داشت، اظهار کرد: به جرأت می‌توان مجموعه میاندشت جاجرم را یکی از  پرتراکم‌ترین زیستگاه‌های آهو (تعداد آهو / هکتار) در کشور دانست به‌طوری که افزایش جمعیت این گونه در میاندشت جاجرم ۴۴ درصد و در ناحیه دشتی مجموعه سالوک ۳۴ درصد رشد داشته است.

 

منبع : ایسنا

دیدگاه

آخرین اخبار