محمدرضا صادقی فعال سیاسی اصولگرا در استان یزد:
استاندار جدید اهل وفاق و تعامل است
محمدرضا صادقی، فعال سیاسی اصولگرا در استان یزد معتقد است که استاندار جدید یزد یک فرد انقلابی است و گرایش سیاسی ندارد و این انتخاب بهترین انتخاب ممکن برای این استان میتوانست باشد.
محمدرضا صادقی، فعال سیاسی اصولگرا در استان یزد معتقد است که استاندار جدید یزد یک فرد انقلابی است و گرایش سیاسی ندارد و این انتخاب بهترین انتخاب ممکن برای این استان میتوانست باشد. او در گفتوگو با هممیهن به سوالاتی درباره انتصابهای آقای استاندار و نارضایتیهایی که از سوی اصلاحطلبان وجود دارد پاسخ داده است.
آیا انتخاب استاندار جدید یزد در راستای تحقق گفتمان وفاق ملی بوده است؟
فکر میکنم منصفانهترین و بحقترین انتخاب ممکن در استان یزد، انتخاب آقای بابایی بود. به این دلیل که ایشان از نظر من تنها استاندار یزد و شاید هم ایران باشد که از ردههای کارشناسی در بخشهای مختلف وزارت کشور آغاز به کار کرده است. از بخشداری شروع کرده و بدنه وزارت کشور را کاملاً میشناسد و اشراف کاملی به سیستم اقتصادی و سیاسی استان دارد. از طرفی علاوه بر اینکه کارشناس و محقق است در زمینه سیاسی و اقتصادی، فرد منصفی است و حافظ نهجالبلاغه و قرآن است و این میتواند به وی کمک کند. از نظر من بهترین گزینهای که میتوانست وفاق ملی را تعبیر کند همین گزینه بود.
آیا در استان یزد سابقه اجرایی دارند؟
بله، بیش از 30 سال سابقه اجرایی دارند.
در مورد انتصابهای ایشان انتقادهایی وجود دارد. نظرتان راجع به انتصابهای ایشان چیست؟
به هر حال انتصابات در هر دولتی، با رضایت صددرصدی نیست اما فکر میکنم ایشان تمام سعی خود را کرده تا بتواند از تمامی طیفها و گرایشها با توجه به شعار آقای رئیسجمهور مبنی بر استفاده از نگاه کارشناسی و شایستهسالاری، موارد مورد توافق را به کار بگیرد، گمان میکنم تا اینجای کار انتخابهای آقای بابایی مورد توافق است، البته ممکن است که معدودی از انتخابهای ایشان هم مورد موافقت عدهای نباشد اما در مجموع انتصابهای خوبی داشتند.
جدای از انتصابات عملکرد ایشان در یزد را چطور ارزیابی میکنید؟
عملکرد بسیار عالی، کارشناسی و هوشمندانهای داشتند. برای مثال مسئله اساسی یزد آب است و روی این موضوع تمرکز کردند.
مصداقی مثال میزنید؟
ایشان به جدیت به دنبال رسیدن آب به یزد است. در موضوع برق هم که یک مسئله حیاتی است و با توجه به ناترازیهای کشور اهتمام اساسی به خرج دادند و در اورهال کردن نیروگاهها و احداث نیروگاههای تجدیدپذیر خوب عمل کردند.
در استان یزد، مشارکت سیاسی مردم در انتخاباتها بالا بوده است و با وجود کاهش مشارکت در دو انتخابات اخیر اما جزو استانهای با مشارکت بالا است، علت این کاهش محسوس مشارکت نسبت به قبل چیست؟ و استانداری انتخاب شده که با وجود فضای سیاسی استان اصلاحطلب هم نیست، آیا فکر میکنید این فضای سیاسی مردم استان را سرخوردهتر نمیکند؟
من به عنوان یک آدم سیاسی در استان نباید بگویم اما اگر از شهروندان عادی هم بپرسید ایشان را نه اصولگرا میدانند و نه اصلاحطلب، بلکه ایشان را هم اصلاحطلب و هم اصولگرا میدانند. ایشان در دولت اصلاحات هم پست داشته و در دولت اصولگرایی هم پست داشته و این نشان میدهد به رغم حرف و حدیثها، یک مدیر کارآمد است. خط و خطوط ایشان سمت و سوی هیچ طیفی نیست و در عین حال سمت همه طیفها است.
اکثریت جامعه یزد اصلاحطلب است اما تمام اصلاحطلبها ایشان را دوست دارند، پس چطور میگویند انتخاب ایشان اصولگرایی بوده است؟ از آن طرف اصولگراهای یزد، همه ایشان را دوست دارند. آقای بابایی غیر از اینکه یک مدیر هستند، هشت سال اسارت را تحمل کردند و بدون هیچ ادعایی کار میکنند. آقای بابایی اهل وفاق، تعامل و همدلی با همه گرایشهای سیاسی است، کاملاً انقلابی است و پشت سر رهبری حرکت میکند.
البته اینکه میفرمایید اصلاحطلبها با این انتخاب موافق هستند، چندان با گفتههای آنها همسان نیست، اگرچه اذعان میکردند که ایشان آدم صادق و امانتداری هستند اما نسبت به انتخاب ایشان نارضایتی وجود دارد.
اگر انصاف وجود داشته باشد، بگویند از انتصابهای ایشان کدامیک از بچههای اصولگرا هستند؟ اصلاحطلبها به یک مورد اشاره کنند که از جمعیت اصولگرایی یک نفر مشغول به کار شد. به غیر از معاونت سیاسی استانداری که جریانی و فکری نیست و انتخاب آن مشخص است، معاونت اقتصادی ایشان، دکتر علمدار اصلاحطلب است، آقای طلاییمقدم، معاونت عمرانی هم اصلاحطلب است.
البته بحث بر سر همین معاونت سیاسی است.
آقای بابایی کسی است که از معاونتهای خود شروع کرده به انتخاب اصلاحطلبها و به قاعده میدانم که ایشان به خارج از جریان سیاسی دست به انتخاب زده است و افراد را با توجه به کارآمدی انتخاب کرده است.
در مورد انتخاب فرمانداران چطور؟
فرماندارها نیز با توجه به اینکه باید نظر همه بزرگان شهر جلب شوند انتخاب شدند. آن کسانی که الان مشغول به کار هستند، گرایش انقلابی دارند و آنچه قدر مسلم است، از گرایش اصولگرایی کسی را انتخاب نکردند. از نظر من در دولت آقای پزشکیان عیبی ندارد که هم اصولگراها و هم اصلاحطلبها باشند و خارج از نگرش حزبی میتوانیم نگاه کنیم و ببینیم این رویکرد نتیجه میدهد یا نه. آقای بابایی یک فرد کاملاً انقلابی است و یک فرد انقلابی را باید کاملاً خارج از نگرش سیاسی نگاه کرد.