از جامعه چه خبر؟
حال «پیروز» خوب است تصمیم برای نسل ناشناخته کشف کتیبه سنگی ۱۵۰۰ساله
حال «پیروز» خوب است
علیرضا شهرداری، تیمارگر پیروز، تولهیوز ایرانی گفته، تولهیوزهای یوز ماده، ایران و یوز نر، فیروز از بدو تولد با مشکلات بسیاری روبهرو بودند که منجر به تلفشدن دو توله از سه توله شد، پیروز هم طی اینمدت با مشکلات بسیاری دستوپنجه نرم کرده که خیلی از آنها را پشتسر گذاشتیم و نتیجه آن، رشد خوب پیروز بوده است. او ادامه داد: «یوزها هم مانند دیگر حیوانات بدن خود را لیس میزند، هرگاه مشکل گوارشی برای پیروز پیش میآید، او پشت خود را لیس میزند و لیسزدن باعث التهاب یا ایجاد زخم میشود. برای درمان این التهابات، از پماد استفاده میکنیم، برای اینکه پیروز آن پماد را با زبان لیس نزند، یکی، دوساعت از گردنبند الیزابت استفاده و بعد دوباره بازش میکنیم.»
تصمیم برای نسل ناشناخته
محمدرضا نیکنژاد، معلم و کارشناس آموزشی در یادداشتی در خبرآنلاین نوشت: «یکی از مهمترین نمودهای این اعتراضات، مخالفت و تا اندازهای دلخوری بخشی بزرگی از نسلهای جوان و نوجوان با نمادهایی است که ساختار سیاسی با سماجت و بدون درک و تحلیل درستِ شرایط زمانی، نیازهای نسلی و شناخت مخاطب، به آنان تحمیل کرده و اجازه گفتوگو، اماواگر و پرسش از آنها را به نسلهای جوانِ کنونی نداده است؛ و البته که در این زمینه به نقدها و توصیههای دلسوزان و منتقدان این روند، گوش نداده و نمیدهد.» او ادامه داده است: «یکی، دو روز پیش، یکی از مشاوران وزیر آموزشوپرورش گفته بود، معلمان را به حوزه میفرستیم تا تدریس یاد بگیرند. جدا از اینکه این آدم مشاور وزیرِ بزرگترین نهادآموزشی کشور است، خود جای شگفتی و البته ناتوانی و ضعفِ نوری بهعنوان کار بهدست ارشد این وزارتخانه است.»
کشف کتیبه سنگی ۱۵۰۰ساله
کتیبهای سنگی و باستانی در تنگه بلاغی شهرستان پاسارگاد، در استان فارس کشف شد. پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، درباره کشف این کتیبه توضیح داد: «دو کوهنورد هنگام کوهنوردی، در مسیر خود به این کتیبه برخورد میکنند که بلافاصله به مسئولان پایگاه میراث جهانی پاسارگاد خبر میدهند. این دو کوهنورد که خواستند از آنان نامی برده نشود، آثار تاریخی را بخشی از گذشته این مرزوبوم دانستند که متعلق به همه ایرانیان است و باید در حفظ و نگهداری آنها تلاش شود.» نصیری حقیقت، سرپرست پایگاه میراثجهانی پاسارگاد دراینباره گفت: «متاسفانه برخی از مردم فکر میکنند در زیر چنین کتیبههایی، گنج یا اشیای قیمتی وجود دارد و بهخاطر همین طرزتفکر، اقدام به تخریب این آثار میکنند؛ درصورتیکه اینها فقط یک کتیبه و سندی بر هویت آثارتاریخی این مرزوبوم هستند و درواقع این آثار فقط جنبه تاریخی و علمی مهمی دارند. در برخورد با چنین کتیبههایی، اداره میراثفرهنگی را مطلع کنید تا بهصورت درست از این آثار حفاظت شود.»