| کد مطلب: ۳۶۵۹۷

روز معماری

در سال ۱۳۸۳ انجمن مفاخر معماری ایران مراسمی را در روز ۳ اردیبهشت مصادف با سالروز تولد شیخ بهایی برپا کرد زیرا شیخ بهایی در کنار شخصیت ادبی و سیاسی و فقهی، در خدمات علمی و عمرانی نیز یکی از نوادر عصر صفوی بوده است.

روز معماری

در سال ۱۳۸۳ انجمن مفاخر معماری ایران مراسمی را در روز ۳ اردیبهشت مصادف با سالروز تولد شیخ بهایی برپا کرد زیرا شیخ بهایی در کنار شخصیت ادبی و سیاسی و فقهی، در خدمات علمی و عمرانی نیز یکی از نوادر عصر صفوی بوده است. در این مراسم پیشنهاد شد که همین روز به نام روز معماری شناخته‌شود. سال ۱۳۸۵ هم‌زمان با درگذشت سیدهادی میرمیران در روز ۲۹ فروردین که خود از پیشنهاددهندگان تعیین روزی به نام روز معمار بود، بنا شد تا در روز ۳ اردیبهشت مراسمی برای اعطای جایزه میرمیران برگزار شود.

نخستین دوره اعطای این جایزه از سال ۱۳۸۶ برگزار شد. سال ۲۰۰۹ از سوی یونسکو به نام سال بزرگداشت شیخ بهایی نامگذاری شد و از این سال (۱۳۸۸) روز ۳ اردیبهشت به‌طور نیمه‌رسمی به عنوان روز معماری در ایران پذیرفته‌شد. البته روز بین‌المللی معماری روزی دیگر است و اتحادیه بین‌المللی معماران از سال ۲۰۰۵ با هدف «یادآوری به جهانیان برای مسئولیت جمعی‌شان برای آینده سکونت بشر» نخستین دوشنبه ماه اکتبر هر سال را به عنوان روز بین‌المللی معماری نام‌گذاری کرده است.

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه بیست‌و‌چهار ساعت
پربازدیدترین
آخرین اخبار