| کد مطلب: ۱۷۳۹۰

اظهارات «مَسکنی» نامزدهای ریاست‌جمهوری

اظهارات «مَسکنی» نامزدهای ریاست‌جمهوری

در روزهای داغ رقابت‌های انتخاباتی، ۶ نفر از نامزدهای ریاست‌جمهوری در گفت‌وگوهای انتخاباتی، اظهارات «مَسکنی» خود را که جزو نیازهای اساسی مردم به شمار می‌رود، بیان کردند. براساس آمار، بالا رفتن سن انتظار مردم برای خانه‌دار شدن و با پایین آمدن قدرت خرید مسکن، موجب شد تا ساخت میلیونی ۴ میلیون واحد مسکونی در ۴ سال ابتدایی دولت سیزدهم در رأس فهرست وعده‌های انتخاباتی ریاست‌جمهوری (۱۴۰۰) قرار گیرد ولی تلاش‌ها در دولت گذشته منجر به تحقق این وعده نشد.

به گزارش مهر در روزهای داغ رقابت‌های انتخابات، محمدباقر قالیباف، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی، مسعود پزشکیان، سعید جلیلی و مصطفی پورمحمدی شش نامزد چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری با حضور در برنامه‌های تلویزیونی دیدگاه‌های خود را در زمینه «مسکن» اعلام کردند؛ که در ادامه به آن اشاره می‌شود.

ممنوعیت دخالت دولت در تصدی‌گری مسکن

دیدگاه محمد باقر قالیباف، طبق قانون، کار دولت در تصدی‌گری در بخش مسکن ممنوع است؛ مگر دولت ساختمان‌ساز است؟ دولت زمین دارد که طبق طرح آمایش می‌تواند ۳۳۰ هکتار دهد که آن هم با در نظر گرفتن اولویت‌ها باید اجرایی شود. لازم به ذکر است، این نامزد انتخاباتی به‌دنبال کاهش زمان برای صاحب‌خانه شدن است که دیدگاه اعلام‌شده وی همان اجرای قانونی است که در برنامه هفتم مصوب مجلس تعیین شده، در این برنامه دولت مکلف است تا سیاست‌های مسکن را به‌گونه‌ای اجرا کند تا در سالِ پایان برنامه توسعه هفتم، خانوارهای ایرانی با درآمد سالانه پس‌ از هفت‌ونیم سال طعم صاحب‌خانه شدن را بچشند.

تحویل بیش‌از یک میلیون واحد طی هرسال

علیرضا زاکانی همان وعده دولت سیزدهم را در حوزه مسکن تکرار کرده است. او اعلام کرد هر آنچه که مخالف تولید باشد به جنگ آن خواهد رفت و هر آنچه کمک‌کننده به تولید باشد مورد توجه قرار خواهد داد و بر لزوم شکستن انحصار خودرو و تولید لوازم خودرو برای رقابت صحیح و ساخت ۳۰۰ هزار واحد مسکن حمایتی غیر از ایجاد یک میلیون مسکن نیز تاکید کرد.

کاهش ۴۰ درصدی قیمت تمام‌شده مسکن

امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی، نامزد دیگر انتخابات در خصوص کنترل بازار مسکن اعلام کرد که می‌تواند با مدیریت هزینه ساخت مسکن و قیمت تمام‌شده آن، قیمت مسکن را تا ۴۰ درصد کاهش داد. همچنین قاضی‌زاده‌هاشمی یکی از دلایل افزایش قیمت مسکن را هزینه‌های مازاد برای ساخت عنوان کرده اما بررسی‌ها نشان می‌دهد، بخش قابل‌توجهی از تورم مسکن بر تورم ساخت دخالتی ندارد، بلکه بر اثر تورم «حجم بالای تقاضای غیر مصرفی خرید خانه» است.

طرح مسکن‌سازی دولتی مؤثر نیست

مسعود پزشکیان یکی دیگر از کاندیداهای چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری در مصاحبه‌های مناظراتی خود دیدگاهی در راستای کمبود تأمین مسکن کشور بیان نکرده است اما وی پیش‌از این موضع خود را در این زمینه اعلام کرده بود و مسکن‌سازی دولتی را مؤثر نمی‌داند. او همچنین نسبت به اجرای طرح نهضت ملی مسکن گفته بود: «مگر نمی‌گفتند که یک میلیون مسکن می‌سازیم، ۴ سال تمام شد. اگر ۸ سال دیگر هم بگذرد باز هم یک میلیون نمی‌شود؛ اگر در ۸ سال نیز یک میلیون مسکن بسازند، من اسم خودم را عوض می‌کنم!»

مردم را خانه‌دار می‌کنیم

سعید جلیلی، کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری همانند مسعود پزشکیان در خصوص نیاز مسکن مردم در مناظرات خود صحبتی نکرده اما او یکی از نامزدهای کاندیدای انتخاباتی (۱۴۰۰) بود و در آن دوره نسبت به حوزه مسکن اعلام کرده بود «مردم را خانه‌دار می‌کنیم و حداقل طی هر سال یک میلیون واحد مسکونی به متقاضیان تحویل خواهیم داد.» البته اعطای تسهیلات و اختصاص زمین برای توسعه ساخت‌وساز مسکن، برطرف کردن نقض‌ها و اتمام طرح مسکن مهر، تهیه برنامه جامع برای تولید مسکن، خانه‌دار کردن مردم با واگذاری زمین‌های دولتی به تعاونی‌های مسکن از جمله وعده‌های جلیلی در دوره انتخابات ریاست‌جمهوری (۱۴۰۰) بود.

خانه‌های خالی سرمایه کشور را خوابانده است

مصطفی پورمحمدی، یکی از شش نامزد انتخاباتی ریاست‌جمهوری نیز مانند دو نامزد دیگر دیدگاه خود را در راستای مسکن چنین اعلام کرد: «در گذشته تجربه مسکن مهر و ملی را داریم، باید به ساخت مسکن پرداخت اما نه به‌طور کلی و شعاری، بلکه با یک برنامه‌ریزی دقیق و در نقاط خوب جانمایی کنیم و مجدد شهرها را پیچیده‌تر و مهاجرت مجدد ایجاد نکنیم.» این نامزد انتخاباتی تاکید کرد: «مسکن مسئله‌ای جدی است؛ به‌هیچ‌وجه ما از مسکن نمی‌توانیم غافل شویم امروز حدوداً بالای دو میلیون و ۵۰۰ خانه خالی با متراژهای تقریباً ۱۵۰ متر به بالا وجود دارد و سرمایه کشور خوابیده است.»

اخبار مرتبط
دیدگاه
آخرین اخبار
پربازدیدها
وبگردی