| کد مطلب: ۳۲۱۰۹

دفع ۵۷/۲ هزار حمله DDoS / گزارشی از شرکت ارتباطات زیرساخت منتشر شده است

یکی از آسیب‌هایی که می‌توان آن را به شکلی مستقیم به فیلترینگ گسترده در کشور مرتبط دانست، افزایش حملات DDoS (دیداس) به زیرساخت‌ها و حملات هکری است.

دفع 57/2 هزار حمله DDoS / گزارشی از شرکت ارتباطات زیرساخت منتشر شده است

گروه فناوری: یکی از آسیب‌هایی که می‌توان آن را به شکلی مستقیم به فیلترینگ گسترده در کشور مرتبط دانست، افزایش حملات DDoS (دیداس) به زیرساخت‌ها و حملات هکری است. در حملات DDoS، ظرفیت شبکه با درخواست‌های اسپم پر می‌شود و درخواست‌های حقیقی با مشکل مواجه می‌شوند. مثلاً وب‌سایتی باز نمی‌شود یا خدمات خرید و پرداخت با اختلال مواجه می‌شوند.

اما این حملات چگونه با فیلترینگ ارتباط دارد؟ این مسئله باعث شده استفاده از فیلترشکن در میان عموم مردم رواج یابد و در این بین، برخی از این فیلترشکن‌ها به‌مثابه عاملی برای نفوذ عمل کرده و از تلفن همراه فرد به‌عنوان عضوی از لشکر حمله‌کننده به زیرساخت‌ها استفاده می‌شود؛ لشکری که حملات DDoS را شکل می‌دهند. این مسئله بدون اینکه کاربر از آن آگاهی پیدا کند، رخ می‌دهد. به همین دلیل است که در گزارش شرکت ارتباطات زیرساخت از میزان حملات DDoS در فصل پاییز، با ارقام عجیبی مواجه می‌شویم.

براساس این گزارش، شرکت ارتباطات زیرساخت در فصل گذشته، روزانه به‌طور میانگین 635 و درمجموع 57 هزار و 218 حمله انجام‌شده به زیرساخت‌های کشور را دفع کرده است. این شرکت گزارش داده که توانسته است 12/58 پتابایت ترافیک مخرب را مدیریت کند. آن‌طور که ارتباطات زیرساخت می‌گوید، حدود 1/18 درصد از مقاصد حملات منع خدمت توزیع‌شده (DDoS) شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنت سیار بوده‌اند، 34/17 درصد از حملات به قصد کسب‌و‌کارهای اینترنتی بوده و 14/68 درصد نیز شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنت ثابت را نشانه رفته بودند.

سهم درگاه‌های برخط خدمات عمومی از این حملات 12/77 درصد، سهم صنعت مالی بانکی و بیمه 11/79 درصد، سهم پیام‌رسان‌های بومی 7/31 درصد و سهم درگاه‌های دولتی 4/61 درصد بوده است. 3/83 درصد از این حملات به سایر صنایع، 3/39 درصد به صنایع انرژی و 3/2 درصد به زیرساخت‌های حیاتی ملی مربوط می‌شده‌اند. 

بنا بر این گزارش، در صورت عدم کنترل، حملات می‌توانند سبب‌ساز بروز مشکلاتی چون اختلال در درگاه‌های پرداخت اینترنتی، محدودیت استفاده از خدمات اینترنتی و توقف خریدهای آنلاین شوند. در صدر مبدأهایی که از آنجا حملات DDoS انجام می‌شود، روسیه (با سهم 15/67 درصدی) و اندونزی (با سهم 10/4 درصدی) قرار دارند و در کنار آنها، نام کشورهایی چون اوکراین، اسپانیا و تایلند نیز دیده می‌شود. به‌طورکلی منشاء 64 درصد از حملات، 10 کشور بوده‌اند. 

آن‌طور که در این گزارش آمده، درگیری با این‌گونه حملات در شرکت ارتباطات زیرساخت، توان متخصصان این شرکت را به خود مشغول داشته و زیرساخت‌های ارتباطی کشور را در معرض خطر همیشگی قرار داده است. گناه این اتفاق را به‌تمامی می‌توان بر گردن سیاست‌های فیلترینگ گذاشت که افراد را ناچار کرده برای دسترسی به اینترنت آزاد که حق شهروندی و طبیعی ایشان است، دست به دامن فیلترشکن‌هایی شوند که بعضاً کارکردی دوگانه دارند و از دستگاه میزبان خود برای شرکت در حملات DDoS سوءاستفاده می‌کنند.

هرچند رفع فیلتر گوگل‌پلی و واتساپ اقدامی مثبت به حساب می‌آید، اما ادامه‌دار بودن فیلترینگ سایر وب‌سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی سبب شده تا نیاز به داشتن فیلترشکن همچنان وجود داشته باشد. به همین خاطر مشکلات امنیتی همراه با آن نیز کماکان بر جای مانده است. به‌نظر می‌رسد تنها راهی که پیش پای سیاست‌گذاران وجود دارد، دست شستن از سیاست فیلترینگ و بازگرداندن حق طبیعی مردم به آنها باشد. زیرا حملات صورت‌گرفته می‌تواند بر کیفیت خدمات اینترنتی دریافتی شهروندان تأثیر منفی بگذارد و حتی کشور را درگیر مسائل امنیتی کند.  

دیدگاه

آخرین اخبار