| کد مطلب: ۳۸۹۹۷

زنده‌رودی گران‌ترین هنرمند حراج

بیست‌وسومین دوره حراج تهران که به آثار هنر معاصر ایران اختصاص داشت، روز اول خردادماه ۱۴۰۴ در هتل پارسیان آزادی برگزار شد و توانست با فروش ۹۷ اثر به مبلغ ۱۷۴ میلیارد و ۹۲۲ میلیون تومان، رکورد قابل‌توجهی در هنر معاصر ایران ثبت کند.

زنده‌رودی گران‌ترین هنرمند حراج

بیست‌وسومین دوره حراج تهران که به آثار هنر معاصر ایران اختصاص داشت، روز اول خردادماه ۱۴۰۴ در هتل پارسیان آزادی برگزار شد و توانست با فروش ۹۷ اثر به مبلغ ۱۷۴ میلیارد و ۹۲۲ میلیون تومان، رکورد قابل‌توجهی در هنر معاصر ایران ثبت کند. به گزارش روابط عمومی حراج تهران؛ بیست‌وسومین حراج تهران عصر روز پنج‌شنبه اول خردادماه با حضور جمعی از مجموعه‌داران، خریداران و اصحاب رسانه با اجرای شهریار ربانی برگزار شد؛

درحالی‌که عده زیادی از دنبال‌کنندگان این حراج، این رویداد را از طریق بستر آنلاین در سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی مشاهده کردند. در حراج بیست‌وسوم، ۱۰۰ اثر شامل ۸۶ اثر نقاشی و ۱۴ مجسمه، به هنردوستان ارائه شد که درنهایت ۹۷ اثر به فروش رسیدند. همچنین فروش بیش از ۹۷ درصد آثار این رویداد نشان‌دهنده استقبال مجموعه‌داران هنری از آفرینش‌های هنرمندان ایرانی و متضمن موفقیت بیشتر هنر معاصر ایران است.

از دیگر ویژگی‌های بیست‌وسومین حراج تهران این بود که به‌طور گسترده‌تری به هنر معاصر ایران اختصاص داشت و بدون حضور برخی چهره‌های مطرح و تثبیت‌شده هنر ایران مثل سهراب سپهری، بهمن محصص و... آثار هنرمندان جوان و معاصر هم مورد اقبال مجموعه‌داران هنری قرار گرفت. فروش ۱۷۴ میلیارد و ۹۲۲ میلیون تومانی حراج تهران در بیست‌وسومین دوره نشان داد که این رویداد اقتصادی هنر، به هدف خود در زمینه رونق مارکت هنر کشور و ایجاد شرایط برای معرفی چهره‌های جدید به مارکت هنر ایران دست یافته است.

در بیست‌وسومین حراج تهران ۱۰۰ اثر از ۹۷ هنرمند، عرضه شد که ۹۷ اثر فروخته شدند. در این دوره از حراج تهران ۳۸ اثر با برآورد میلیاردی به مجموعه‌داران ایرانی پیشنهاد شد و در پایان این دوره از مزایده ۴۰ اثر بالای یک میلیارد چکش خوردند. رکورد این دوره حراج به تابلو حسین زنده‌رودی با عنوان «اندام» به قیمت ۱۴ میلیارد و ۳۰۰ (با احتساب 10 درصد مالیات) میلیون اختصاص پیدا کرد و پس از آن، اثر «بدون عنوان» مسعود عربشاهی به مبلغ ۱۱ میلیارد و ۶۶۰ میلیون، در جایگاه دوم ذی‌قیمت‌ترین آثار بیست‌وسومین حراج تهران قرار گرفت.

مجسمه «سمت پنهان» سهند حسامیان از هنرمندان جوان کشور نیز به مبلغ ۱۰ میلیارد و ۱۲۰ میلیون تومان در جایگاه سوم ایستاد. اثر «توپ آینه‌ای» از منیر فرمانفرماییان به مبلغ هفت میلیارد و ۹۲۰ میلیون و اثر «بدون عنوان» از کوروش شیشه‌گران به قیمت هفت میلیارد و ۴۸۰ میلیون نیز در جایگاه‌های چهارم و پنجم رکوردداران این دوره از حراج قرار گرفتند.

در بیست‌وسومین حراج تهران، ۴۰ اثر با قیمت بالای یک میلیارد به فروش رسیدند که پس از پنج رکورد نخست حراج، تابلویی از آیدین آغداشلو شش میلیارد و ۸۲۰ میلیون چکش خورد. مجسمه «هیچ سیاه» از پرویز تناولی شش‌ میلیارد و ۶۰۰ میلیون و تابلویی از پرویز کلانتری شش میلیارد و ۶۰۰ میلیون فروخته شدند. 

اثری از سیراک ملکونیان پنج میلیارد و ۷۲۰ میلیون، تابلویی از محمد احصایی چهار میلیارد و ۴۰۰ میلیون، نقاشی‌خطی از نصرالله افجه‌ای چهار میلیارد و ۴۰۰ میلیون و آثار رضا مافی سه میلیارد و ۸۵۰ میلیون، منوچهر یکتایی سه میلیارد و۶۳۰ میلیون، حسین کاظمی سه میلیارد و ۶۳۰ میلیون، محمود زنده‌رودی سه میلیارد و ۵۲۰ میلیون، منوچهر نیازی سه میلیارد و ۴۱۰ میلیون و صادق تبریزی سه میلیارد و ۱۹۰ میلیون، چکش خوردند.

همچنین آثاری از منصور قندریز یک میلیارد و ۸۷۰ میلیون، صداقت جباری یک میلیارد و ۶۵۰ میلیون و عبدالرضا دریابیگی یک میلیارد و ۶۵۰ میلیون، سایر آثار میلیاردی حراج بیست‌وسوم بودند. در بیست‌وسومین حراج تهران ۲۱ اثر بین یک میلیارد تا ۵۰۰ میلیون تومان چکش خوردند که با بیشترین رقابت از سوی خریداران مواجه شدند. 36 اثر بیست‌وسومین حراج تهران نیز ‌کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان به فروش رسیدند که طیف گسترده‌ای از آثار هنری این دوره‌ی از حراج را شامل می‌شد. ضمن آنکه سه اثر از منوچهر یکتایی، شیرین اتحادیه و رضا نصرتی در این دوره از حراج تهران خریداری نداشتند.

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه فرهنگ
آخرین اخبار