| کد مطلب: ۳۱۲۲۳

حسین علیزاده:کاش شهبازیان از رنجش، حرف می‌زد

مراسم تشییع پیکر فریدون شهبازیان، موسیقیدان، آهنگساز و رهبر ارکستر با حضور وزیر فرهنگ‌وارشاد اسلامی، مدیران موسیقی و جمعی از دوستان و علاقه‌مندان این هنرمند، روز دوشنبه ۲۴ دی‌ماه از مقابل تالار وحدت به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) برگزار شد.

حسین علیزاده:کاش شهبازیان از رنجش، حرف می‌زد

مراسم تشییع پیکر فریدون شهبازیان، موسیقیدان، آهنگساز و رهبر ارکستر با حضور وزیر فرهنگ‌وارشاد اسلامی، مدیران موسیقی و جمعی از دوستان و علاقه‌مندان این هنرمند، روز دوشنبه ۲۴ دی‌ماه از مقابل تالار وحدت به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) برگزار شد. شهرام ناظری، حسین علیزاده، محمد اصفهانی، ایرج رحمان‌پور، هنگامه اخوان، حمیدرضا نوربخش، داوود گنجه‌ای، داریوش پیرنیاکان، قاسم رفعتی، هوشنگ کامکار، علی بوستان، علی جعفری‌پویان، شهرام صارمی، بیژن بیژنی، پوریا اخواص، مجید اخشابی، بابک چمن‌آرا و..‌. ازجمله‌ چهره‌های حاضر در این مراسم بودند.

ایسنا ضمن ارائه‌ گزارشی از این مراسم نوشت، حسام‌الدین سراج، خواننده موسیقی کلاسیک ایرانی در سخنان کوتاهی گفت: «او یک پدر مهربان برای موسیقی بود. بسیار پرابهت بود ولی در عین حال هم بسیار مهربان بود. زنده‌یاد شهبازیان پرمهر، باسلیقه و خوش‌ذوق بود. خاطرات بسیاری خوبی از او دارم و امروز هم دلم از رفتن او خون است.» حمیدرضا نوربخش، مدیرعامل خانه موسیقی نیز در سخنانی اظهار کرد: «از همه شما ممنونم که در این هوای مسموم و ناسالم به اینجا آمدید که فکر می‌کنم استاد هم به همین علت فوت شدند. درگذشت او غم بزرگی است.»

در ادامه مراسم، داوود گنجه‌ای، پیشکسوت حوزه موسیقی با بیان خاطره‌ای اظهار کرد: «از سال ۱۳۴۳ آرزو داشتم پزشک باشم و شهبازیان هم دوست داشت، مهندس معمار باشد. آن زمان هر دو برای دانشگاه می‌خواندیم اما امروز سرنوشت ما را به اینجا کشاند. من، علی رهبری، کامبیز روشن‌روان و شهبازیان با هم به دانشگاه می‌رفتیم و یک‌جا می‌نشستیم. من از این مرد شریف و درست، خاطرات زیادی دارم و یک‌بار ندیدم از کسی بد بگوید. شهبازیان نمرده است؛ او زنده است‌.» 

حسین علیزاده، موسیقیدان پیشکسوت، سخنران دیگر این مراسم بود و در سخنانی اظهار کرد: «از سال‌های نوجوانی و جوانی با شهبازیان آشنا شدم. او مانند برادر بزرگ من بود. زمانی که هنرستان تمام شده بود از من خواست تا قطعه‌ای را که برای ارکستر رادیو تنظیم کرده بود، ضبط کنم. خیلی استرس داشتم اما وقتی که رسیدم، دیدم خیلی مسلط است؛ با این‌که تمام ارکستر از او بزرگتر بودند، ولی باوجود جذبه‌ای که داشت، همه هم او را دوست داشتند و هم رهبری او را با جان و دل می‌پذیرفتند.

اتقاقاً آن قطعه خیلی راحت و آسان ضبط شد. هنوز زمانی که آن قطعه را گوش می‌کنم، یاد تاثیر او در موسیقی می‌افتم.» علیزاده همچنین گفت: «در مقاطع نه‌چندان خوب سال‌های اخیر، هربار او را دیدم پشت من را مانند کوه گرفت.‌ ای‌کاش الان که درباره او حرف می‌زنیم او هم بود و از رنجی که کشیده بود، صحبت می‌کرد. این رنج شخصی نیست بلکه رنج مردم ایران است.

رنجی است که هنوز باید در حضور وزیر فرهنگ و مسئولان از خوبی هنرمند و موسیقی بگوییم بلکه درک کنند.» علیزاده تاکید کرد: «رفتن این هنرمندان بزرگ زخمی بر موسیقی و هنر ایران است. هنرمندان متعلق به جایی نیستند، متعلق به مردم هستند. اگر او گاهی با حکومت همکاری می‌کرد، به‌خاطر مردم بود ولی پای حرفش ماند.» او خطاب به حاضران گفت: «یک نفر از شما بیاید بگوید او چگونه بود و چه حرفی داشت، نه اینکه بگوییم آدم خوب و خوش‌تیپی بود.

متاسفانه هنرمندان بزرگ ما ارج و قرب ندارند، اسمی از آنها در رادیو و تلویزیون آورده نمی‌شود و مردم باید در رسانه‌های خارجی آنها را ببینند. آن چیزی که هنرمندان را هنرمند کرده است و ارتباط آنها را با دنیای واقعی ادامه‌دار کرده، مردم هستند. مردم خاطرات و زندگی خود را با آثار هنرمندان گره زده‌اند. من درود می‌فرستم به تمام هنرمندانی که در این سال‌ها از دست دادیم و فقط ما هنرمندان و مردم فهمیدیم که چه کسانی را از دست داده‌ایم.» فریدون شهبازیان هنرمند شناخته‌شده عرصه موسیقی ۲۲ دی‌ماه به‌دلیل مشکلات حاد تنفسی، دار فانی را وداع گفت. 

دیدگاه

ویژه فرهنگ
آخرین اخبار