| کد مطلب: ۹۳۹۵

رئیسی منشأ وحدت خواهد بود

پرویز سروری عضو شانا و جمنا:

پرویز سروری عضو شانا و جمنا:

جبهه مردمی نیروهای انقلاب(جمنا) از سال 1395 فعالیت خود را آغاز کرد. این تشکل قصد داشت تا با تشکیل مجامع مختلف، به یک نامزد واحد در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 96 برسد اما در ادامه آن، تلاش برای اتحاد در جمنا خیلی زود بی‌نتیجه شد و اختلافات درون‌جریانی گسترده‌تر شد و همین باعث انشعابی تحت عنوان شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی(شانا) شد. پرویز سروری، عضو شانا و جمنا در گفت‌وگو با هم‌میهن، درباره سیاست‌های احتمالی اصولگرایان توضیح داد که در ادامه می‌خوانید.

‌جمنا معمولاً در آستانه انتخابات‌های اخیر در راستای ائتلاف‌آفرینی و هماهنگی میان اصولگرایان فعال شده است. با توجه به اینکه ابراهیم رئیسی در سفر خود به استان‌های مختلف در میان اعضای این جبهه حضور داشته است، تحلیل‌تان از نقش‌آفرینی این تشکل در انتخابات چیست؟

همانطور که می‌دانید جریان انقلابی مدل‎های مختلفی را در نظر گرفته است که مدل متکامل آن نه جمنا بلکه شورای ائتلاف نیروهای انقلاب است که دو انتخابات بزرگ اخیر مجلس و ریاست‌جمهوری را با فاصله زیاد از رقبای خود برده است. الان هم مدلی که بیش از همه در فضای احزاب اصولگرا مطرح است، مدل شورای ائتلاف است که در انتخابات پیش روی مجلس نیز قرار بر این است که این تشکل‌ها در راستای ایجاد ائتلاف، وحدت و انسجام گام بردارند. در حال حاضر، شورای ائتلاف که برخی از اعضای همان جمنا هستند بیشتر از همه تشکل‌ها در این راستا برنامه دارند و در این دوره هم در راستای هم‌افزایی، انسجام و وحدت و با یک ائتلاف بین طیف‌های مختلف نیروهای اصولگرا، حماسه‌ای دیگر را رقم خواهند زد. البته شرایطی که الان با آن مواجه هستیم شرایط بسیار ویژه‌ای است و باید به آینده نگاه کرد و جلوتر رفت تا بتوانیم به‌صورت شفاف‌تر درباره وضعیت آینده و انتخابات پیش رو اعلام نظر کنیم و سپس تصمیم‌گیری نهایی را انجام دهیم؛ البته با توجه به تجربه موفق دو دوره اخیر انتخابات مجلس و ریاست‌جمهوری، مدل مدنظرش شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی خواهد بود.

‌رابطه آقای رئیسی با این ائتلاف چگونه است؟

آقای رئیسی به تعبیری خودش مؤسس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب بوده است اما با توجه به اینکه ایشان اکنون در جایگاه رئیس دولت است، مداخله‌ای در مسائل شورای ائتلاف ندارند و برای اینکه به شکلی بتوانند به‌عنوان رئیس دولت منشأ وحدت ملی باشند، خودشان و دولت مداخله‌ای درر فعالیت و برنامه‌های شورای ائتلاف ندارند اما طبیعتاً طیف‌های هوادار دولت می‎توانند در این فرایند نقش‌آفرینی کنند و نظرات خود را ارائه دهند. فعلاً هر برنامه‌ای نیاز به گذر زمان دارد. باید در مسیر برنامه‌های انتخاباتی پیش رفت و رو به جلو حرکت کرد تا تصمیم و برنامه‌های این جریان روشن‌تر و مشخص شود.

‌فکر می‌کنید که شانا و شورای وحدت بتوانند با جمنا ائتلاف کنند؟ با توجه به اینکه به زمان انتخابات مجلس نزدیک‌تر می‌شویم، چقدر احتمال تشکیل این ائتلاف وجود دارد؟

باید جلوتر رفت تا فضای انتخاباتی جدی‌تر شود، چراکه در ایام نزدیک به انتخابات، وضعیت روشن‌تر است و فعالیت‌ها جدی‌تر خواهد بود. شورای وحدت نیز از آنجایی که عضو شورای ائتلاف بوده است، طبیعتاً از آنها هم دعوت خواهد شد تا در ائتلاف حضور داشته باشند و با انسجام و هم‌افزایی جلو برویم.

‌در مورد جامعتین چطور، آیا با شورای ائتلاف به توافق خواهند رسید؟

این موضوع درباره همه جریان‎های اصولگرایی صدق خواهد کرد. البته در دوره گذشته، جامعه مدرسین اقبالی برای اینکه در فرآیندهای این‌چنینی حضور داشته باشد، نشان نداد اما جامعه روحانیت در فرایند شورای وحدت در دوره قبل اقدام و فعالیت کرد. وقتی صحبت از شورای وحدت می‌کنیم، طبیعتاً از جامعه روحانیت نیز می‌خواهیم که در فرآیند ائتلاف حضور داشته باشد و به یک اتحاد برسیم.

دیدگاه

ویژه سیاست
سرمقاله
آخرین اخبار