| کد مطلب: ۳۸۲۷۸

روح‌الله لک‏‌علی‌‏آبادی نماینده ازنا:هرچه قانون را بیشتر می‏‌کنید، فساد را بیشتر کردید

روح‌الله لک‌علی‌آبادی نماینده ازنا در گفت‌و‌گو با هم‌میهن با اشاره به آسیب‌هایی که تعدد قوانین در کشور به همراه خواهد داشت بر ضرورت کاهش قوانین و چارچوب‌مند شدن آن‌ها تاکید دارد.

روح‌الله لک‏‌علی‌‏آبادی نماینده ازنا:هرچه قانون را بیشتر می‏‌کنید، فساد را بیشتر کردید

روح‌الله لک‌علی‌آبادی نماینده ازنا در گفت‌و‌گو با هم‌میهن با اشاره به آسیب‌هایی که تعدد قوانین در کشور به همراه خواهد داشت بر ضرورت کاهش قوانین و چارچوب‌مند شدن آن‌ها تاکید دارد.

‌آقای قالیباف در یکی از سخنرانی‌های خود اعلام کرد بیش از ۱۵۰۰ عنوان قانونی داریم که دوسوم از این عناوین زمینه‌ساز فساد هستند. تکثر عناوین قانونی و قوانین مختلف به چه دلیل است؟ 

نکته‌ای که دکتر قالیباف فرمودند درست است و اتفاقاً از ابتدای مجلس دوازدهم که در خدمت ایشان هستیم، هم ایشان و هم نمایندگان پیگیر هستند که برخی از قوانین تصحیح شوند. ما بیش از دوازده هزار قانون داریم اما تعداد زیادی از اینها ناسخ و منسوخ یکدیگر هستند و تعدادی از این قوانین در مقابل یکدیگر قرار دارند و برخی از این قوانین موازی همدیگر هستند.

به همین دلیل زمانی به اداره‌ای می‌روید و درخواستی می‌دهید و با درخواست شما براساس قانون موافقت می‌شود، اما یک نفر دیگر همان درخواست را می‌دهد و براساس قانون موافقت نمی‌شود. اینجا فکر می‌کنید کسی که در آنجا نشسته، یا خوابش برده و یا متوجه مسئله نیست. در حالی که خیلی هم خوب متوجه است و براساس قانون کار خود را انجام می‌دهد. این ایراد اساسی است که ما داریم و یکی از دلایلی که در یک محکمه قضایی حضور پیدا می‌کنید و وکیل می‌گیرید به این دلیل است که آن وکیل به همه قوانین اشراف دارد و همین مسئله باعث می‌شود قوانینی را مطرح کند که به نفع موکل است. چراکه یکسری از قوانین در تقابل با همدیگر هستند.

ما اینجا در تلاشیم که تبیین کنیم اولاً ما به این‌همه قانون نیاز نداریم، هرچه قانون را بیشتر می‌کنید، فساد را بیشتر کردید و سلیقگی عمل کردن را ترویج می‌دهید. اگر قرار است به جای دوازده هزار قانون ما ۱۰۰ هزار قانون داشته باشیم که دیگر قانون نمی‌خواهیم، هرکسی هرکاری که دوست دارد انجام دهد و همین هم براساس قانون است. به همین خاطر باید تکثر قوانین تقلیل پیدا کند و چارچوب داشته باشد و ادارات، سازمان‌ها و افرادی که در خدمت مردم هستند و خدمات‌رسانی می‌کنند، یک دفترچه قانونی داشته باشند و براساس همان عمل کنند، نه اینکه اینگونه احساس شود که افراد به صورت دل‌به‌خواهی کار ‌کنند.

‌به نظر شما چه تعداد از این قوانین باید کاهش پیدا کند؟ 

برای حدود سه هزار قانون موجود اولین کاری که باید انجام دهیم، این است که ۵۰ درصد از آن‌ها را پله پله کم کنیم؛ چراکه قوانینی که در تقابل همدیگر قرار دارند حتماً فسادزا هستند.

‌قوانین ایران قابل تفسیر است و هرکسی از دیدگاه خود می‌تواند قانون را تفسیر کند. مجلس برای این مسئله چه برنامه‌ای دارد؟ 

هرچقدر قوانینی که تصویب می‌شود و اعلام و ابلاغ می‌شوند چارچوب داشته باشند، قطعاً اگر قانون‌گذاری درست شکل گرفته باشد، مجری قانون هم آرامش بیشتری دارد و هم راحت‌تر است. امروز واژه «پارتی‌بازی» به گوش خیلی از ماها آشنا است و زمانی که به جایی می‌روید می‌گویند پارتی داری یا نه؟ این پارتی دارد قانون را تفسیر می‌کند. وقتی که قانون چارچوب داشته باشد که پارتی معنی پیدا نمی‌کند. یا مدارک را دارید و حائز دریافت مجوز و تسهیلات هستید و یا نیستید.

اگر قوانین درست ساخته و پرداخته شود، خیلی از مشکلات به صورت الکترونیکی حل می‌شود و اصلاً نیاز به مراجعه نیست. چراکه جدولی وجود دارد و براساس آن مدارک باید منظم در این ساختار قرار گیرند. اگر مشکلی وجود نداشته باشد که به خواسته خود خواهید رسید و اگر نواقصی وجود داشته باشد در پی حل آن‌ها خواهید رفت. اما اگر تفسیرهای زیادی وجود داشته باشد خیلی خوب نیست.

‌آیین‌نامه‌های دولت و بخشنامه‌های دولت که براساس قوانین نوشته می‌شود نیز فسادزا است؟ چراکه هر دولتی روی کار می‌آید بخشنامه خودش را ابلاغ می‌کند...

بعضی از بخشنامه‌ها، برای نمونه انواع معافیت‌هایی که بخشنامه می‌شود مانند معافیت مالیاتی و سربازی و... خوب نیستند.

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه سیاست
آخرین اخبار