| کد مطلب: ۳۷۹۶۳

دوگانه حامیان و مخالفان سرسخت/بررسی روی کار آمدن دولت وفاق و انتخاب محمد نوذری به‌عنوان استاندار قزوین

رقابت سیاسی برای انتصاب استاندار جدید در استان قزوین بسیار سخت و پیچیده بود و سیاستمداران این استان از جنگ بین اصلاح‌طلبان و اصولگرایان برای قرار گرفتن فرد موردنظرشان در این پست در این استان کوچکِ سیاسی گفته‌‎اند.

دوگانه حامیان و مخالفان سرسخت/بررسی روی کار آمدن دولت وفاق و انتخاب محمد نوذری به‌عنوان استاندار قزوین

رقابت سیاسی برای انتصاب استاندار جدید در استان قزوین بسیار سخت و پیچیده بود و سیاستمداران این استان از جنگ بین اصلاح‌طلبان و اصولگرایان برای قرار گرفتن فرد موردنظرشان در این پست در این استان کوچکِ سیاسی گفته‌‎اند. فضای انتخاب استاندار در قزوین با وجود روی کارآمدن دولتی که اصولگرا نبود، به شدت تحت فشار فعالان سیاسی اصولگرا قرار داشت.

شماری از رسانه‌های محلی در این استان اعلام کردند که دخالت آشکار نمایندگان اصولگرا و پیگیری انتخاب یک چهره خاص مانع از انتخاب گزینه مورد توافق اکثریت سیاسیون در استان شد. نمایندگان اصولگرای این استان در رایزنی و تعامل با یکدیگر محمدجواد کولیوند را به عنوان گزینه پیشنهادی خود معرفی کردند که عده‌ای آن را دخالت آشکار نمایندگان در امور اجرایی دانستند.

تهدیدِ استاندار

این فشارها از سوی اصولگرایان منجر به اعتراض شدید فعالان ستاد انتخاباتی پزشکیان در این استان شد؛ البته آن‌ها تنها به اعتراض رسانه‌ای و چند تماس بسنده نکردند و به دیدار عارف معاون اول رئیس‌جمهور رفتند و نامه‌ای هم به رئیس‌جمهور نوشتند. این دیدار و آن نامه در نهایت منجر به حذف گزینه‌های اصولگرا از لیست شد اما از آن‌سو نیز اصولگراها موانعی را برای انتخاب نماینده مورد اجماع اصلاح‎طلب‎ها، یعنی علی باقری ایجاد کردند؛ تا جایی که محمد بیگی یکی از نمایندگان قزوین در واکنش به جلوگیری از انتصاب کولیوند درباره گزینه‌های اصلاح‌طلب‌ها گفت: «مگر از جنازه من رد شوند تا علی باقری استاندار قزوین شود. من هر روز به وزیر کشور زنگ می‌زنم و اجازه نخواهم داد باقری استاندار شود.»

ادعاهایی نیز مطرح شد که امام جمعه قزوین با نمایندگان این استان در مجلس جلسه‌ای تشکیل و درباره انتخاب استاندار به تبادل نظر پرداختند؛ هرچند که دفتر امام جمعه قزوین این موضوع را تکذیب کرد. محمد علیخانی، محمدجواد کولیوند، علی باقری، اکبر نیکزاد، منوچهر حبیبی، علی اوسط هاشمی، علی‌اکبر حاجی‌محمدی، مسعود نصرتی و محمد نوذری گزینه‌های مطرح شده برای تصدی پست استانداری قزوین بودند که در نهایت محمد نوذری به این سمت منصوب شد.

پس از انتخاب استاندار جدید، انتقادها به این انتصاب به‌ویژه از سوی نمایندگان استان ادامه پیدا کرد؛ در مراسم معارفه محمد نوذری، روح‌الله عباسپور رئیس مجمع نمایندگان استان در مجلس این انتخاب را برخلاف وفاق ملی دانست و خطاب به استاندار جدید گفت: «وزیر کشور به نظر نمایندگان در انتخاب استاندار توجهی نکرده و برخلاف وفاق ملی حرکت کرده و اگر استاندار هم در این مسیر نباشد حتماً از اهرم نظارت مجلس استفاده خواهند کرد»؛ که این سخنان اعتراض حاضران را به‌دنبال داشت.

اسکندر مومنی، وزیر کشور در مراسم معارفه وی با اشاره به اینکه نوذری با شعار رئیس‌جمهور درخصوص وفاق ملی هماهنگی خوبی دارند به کارنامه کاری وی در جایگاه استانداری ایلام اشاره کرد و گفت: «آقای نوذری وقتی برنامه خود را برای رای درهیئت وزیران دولت ارائه کردند دیدیم شناخت خوبی دارند و برنامه ایشان کاربردی است.»

محمد نوذری متولد سال ۱۳۵۲ است و دکترای جامعه‌شناسی سیاسی دارد و یک اصلاح‌طلب است. معاون اجتماعی قرارگاه محرومیت‌زدایی وزارت کشور از ۱۴۰۰ تا زمان رسیدن به سمت استانداری قزوین، معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری ایلام به مدت چهار سال، استاندار ایلام، سرپرست گزینش استانداری ایلام، رئیس قرارگاه مرزی مهران و فرمانداری شهر اردل از جمله سمت‌هایی است که وی در آن‌ها مشغول به کار بوده است.

محتاط در انتصابات

نوذری به تدریج شروع به انتصابات در کابینه استانی خود کرد؛ در یکی از نخستین انتصاب‌ها علی رحمانی را به‌عنوان سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای استان قزوین منصوب کرد که وی در دولت سیزدهم نیز همین مسئولیت را برعهده داشت و این انتخاب استاندار انتقادهایی را به وی وارد کرد. محمد میرزایی‌خالص، سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری، اکرم نجفی سرپرست اداره کل فرهنگی و اجتماعی استانداری از نخستین انتصاب‌های نوذری بودند.

وی در ادامه سیاوش طاهرخانی را به عنوان سرپرست فرمانداری شهرستان قزوین، شهرام احمدپور را با حفظ سمت در معاونت سیاسی، اجتماعی و امنیتی به عنوان سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری قزوین، بهمن عشایری را به عنوان سرپرست اداره کل مدیریت عملکرد، بازرسی و امور حقوقی و سیدقریش موسوی را به عنوان مشاور امور روحانیت استانداری قزوین برگزید.

در ادامه انتخاب بخشدارها، فرماندارها و دیگر پست‌های رده‌های میانی نیز انجام شد. نوذری تاکنون هفت مدیر کل زن و بخشدار زن را نیز انتخاب کرده است، اما جمعیت زنان این استان از عملکرد وی در حوزه بانوان ناراضی بوده و از جایگاه کمرنگ زنان در مناصب بالای مدیریتی گلایه‌مند هستند.

به اعتقاد عده‌ای دستِ او برای انتخاب مدیران چندان باز نبود، مجبور به تعامل با نمایندگان مجلس شد و به رویکردِ وفاق دولت چهاردهم تن داد. نوذری در نشستی که با نمایندگان احزاب رسانه‌ها داشت، تاکید کرد که نباید منافع قزوین را درگیر مسائل حزبی و جناحی کرد؛ هرچند که خودش با حمایتِ احزابِ حامی اصلاح‌طلبان روی کار آمد.

او همچنین از شناسایی چهار اولویت اصلی استان قزوین (صنعت، گردشگری، کشاورزی و ظرفیت‌های اجتماعی) و تشکیل اتاق‌های فکر در قالب هیئت‌های اندیشه‌ورزی در این راستا خبر داد. نوذری از حمایتِ کامل اصلاح‌طلبان قزوین برخوردار است، اما حضورِ وی با مخالفت جدی و سرسختانه اصولگراها روبه‌رو شد. او در تعامل با اصولگراها دست به عصا قدم بر می‌دارد و احتمالاً در ادامه فعالیت خود همچنان با دست‌اندازهایی از سوی اصولگراها روبه‌رو خواهد بود.

در همین راستا و در گفت‌وگو با ناصر قوامی فعال سیاسی اصلاح‌‌طلب، محمد علیخانی رئیس ستاد پزشکیان و محمدحسین شفیعی‌‌ها دبیر حزب موتلفه استان قزوین به بررسی بیشتر این موضوع پرداختیم.

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه سیاست
آخرین اخبار