| کد مطلب: ۳۲۸۹۶

راه سخت استاندار/بررسی روی کار آمدن دولت وفاق و انتخاب سیدسعید شاهرخی به‌عنوان استاندار لرستان

اداره استانی که در دوازده سال گذشته رکوردار شاخص فلاکت در کشور بوده است، انتصاب استاندار در لرستان را شاید نه برای مردم تمام کشور، اما برای مردمِ این استان و کسانی که گزینه‌های انتخابی برای این سمت بودند بسیار حساس و حیاتی کرده بود.

راه سخت استاندار/بررسی روی کار آمدن دولت وفاق و انتخاب سیدسعید شاهرخی به‌عنوان استاندار لرستان

اداره استانی که در دوازده سال گذشته رکوردار شاخص فلاکت در کشور بوده است، انتصاب استاندار در لرستان را شاید نه برای مردم تمام کشور، اما برای مردمِ این استان و کسانی که گزینه‌های انتخابی برای این سمت بودند بسیار حساس و حیاتی کرده بود.

حدود 60 نفر برای این سمت پیشنهاد شده بودند و در نهایت سیدسعید شاهرخی به این سمت انتخاب شد؛ استانداری اهل لرستان که از بدنه وزارت کشور است و سابقه فعالیت در سمت‌های مختلف استانداری در استان‌های همدان، قزوین و لرستان را دارد. شاهرخی سابقه استانداری همدان، معاونت سیاسی امنیتی استانداری لرستان و قزوین، فرمانداری نهاوند، فرمانداری اسدآباد، شهرداری ملایر، شهرداری تویسرکان و شهرداری قروه درگزین را در کارنامه کاری خود دارد و در مهرماه سال جاری به سمت استاندار این استان منصوب شد.

رویکرد سیاسی و ستادی همفکران و همراهان ستاد پزشکیان در این انتصاب احتمالاً نقشی بسیار موثر داشته است؛ رویکردی که در نهایت به انتخاب شاهرخی منجر شد و در ادامه در انتخاب‌های استاندار جدید نیز نمود پیدا کرد. سیاسیون استان لرستان یکی از افرادی که در این انتخاب اثرگذار بوده است را حمیدرضا حنان، رئیس ستاد انتخاباتی پزشکیان در لرستان می‌دانند.

هرچند که اگر نقش او را در این انتخاب بسیار قوی و پررنگ بدانیم، اما او در روزهای اخیر از انتصاب‌های شاهرخی ناراضی است. او تاکید دارد: «نباید مدیران مخالف با سیاست‌های دولت در لرستان منصوب شوند، چراکه توسعه با وجود چنین مدیرانی محقق نمی‌شود.» اما شاهرخی بخش غالبی از انتخاب‌های خود را پیرامون ستاد پزشکیان تنظیم کرده است؛ مسئله‌ای که صدای فعالان سیاسی اصولگرایی که به‌ویژه سهمی از این انتصاب‌ها نداشته‌اند را بلند کرده است.

استاندارِ ریسک‌پذیر

«مدیر ریسک‌پذیر می‌خواهم»؛ این بخشی از خواسته شاهرخی در مراسم معارفه‌اش بود. او در مراسم معارفه علت حضورش در این سمت را احساس دینی اعلام کرد که به لرستان دارد و گفت که می‌خواهد کوله‌بار تجربه خود را در لرستان به زمین بگذارد و برای جهش در این استان برنامه دارد. شاهرخی خود را نماینده وفاق ملی در لرستان معرفی کرد و تاکید داشت که «باید در را برای همه کسانی که عمر و ذکر و نیت‌شان خدمت به مردم است باز کرد.»

البته او در مدتی که استاندار این استان بوده، اقداماتی انجام داده که از دیدگاه برخی حاکی از برنامه‌های اجرایی او برای استان است اما برخی از سیاسیون نیز اقدامات او را در راستای وفاق ملی ندانسته‎اند؛ به‌ویژه که بخش اعظم کابینه استانی خود را از ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان در نظر گرفته است. یکی از اقدامات او که بسیار مورد توجه قرار گرفت، استفاده از بانوان بود. شاهرخی هم مانند برخی استاندار‌های دیگر دست به انتخاب نخستین فرماندار زن در لرستان زد و چندین مدیر زن دیگر را نیز در سمت‌های معاونتی در استان منصوب کرد. نخستین فرماندار زن در شهرستان سلسله (مریم ملکی‌صادقی) منصوب شد؛ فرمانداری که از جریان سیاسی اصلاح‌طلب است. 

همه یاران پزشکیان در استانداری

مریم پورسرتیپ، به‌عنوان معاون سیاسی فرمانداری خرم‌آباد، فریبا بهاری، به‌عنوان معاون برنامه‌ریزی و امور عمرانی فرمانداری دورود، نادیا امرایی، به‌عنوان معاون برنامه‌ریزی و امور عمرانی فرمانداری پل‌دختر، مریم عمادی‌پور، به‌عنوان معاون برنامه‌ریزی و توسعه فرمانداری بروجرد، فاطمه ایرانی، به‌عنوان مشاور استاندار در امور ایثارگران، ناهید پرویزپور، مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان که یکی از مشاورین ستاد مرکزی پزشکیان در لرستان بود، مریم امیدی، مدیرکل برنامه‌ریزی و بودجه استانداری لرستان که از چهره‌های اصلاح‌طلب است؛ از جمله اقدامات استاندار جدید در انتخاب مدیران زن در لرستان بوده است.

رضا آریایی، مدیرکل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استان لرستان که از چهره‌های اصلاح‌طلب است، آذربختی، مدیر کل اداری و مالی استانداری لرستان که از مسئولین ستاد انتخاباتی پزشکیان در استان بود و مهدوی مدیرکل امنیتی استان لرستان از اعضای ستاد پزشکیان در این استان بودند.

اعتراض به دخالت‌ها و راهِ سخت استاندار

شاهرخی از زمان روی کار آمدن یکی از استاندارانی بوده که بیشترین تغییرات مدیریتی را رقم زده است؛ تغییراتی که تا حدودی رضایت اصلاح‌طلب‌ها را در پی داشته اما در جریان مخالف با نارضایتی‌های بسیاری مواجه بوده است. او  تاکنون توانسته است توجه گروه خاص برخاسته از خود را جلب کند، و در جلب توجه اصولگرایان تندرو و حتی مردم نیز چندان موفق نبوده است.

این موضوع به‌ویژه پس از تجمع گروهی از مردم لرستان در مقابل استانداری پررنگ شد که نسبت به مدیرعامل جدید شرکت توزیع برق لرستان معترض بودند. فردی که گفته می‌شود با حمایت برخی نمایندگان مجلس و افرادی از وزارت نیرو پیشنهاد شده اما مردمِ لرستان در انتقاد به این دخالت‌ها و حمایت از مدیرعامل قبلی تجمع کردند؛ تجمعی که مراسم معارفه مدیرعامل جدید را لغو کرد. شورای ائتلاف استان لرستان نیز پس از این انتصاب‌ها در بیانیه‌ای به این مسئله انتقاد کرده و خواستار جلوگیری از این اقدام و رسیدگی دستگاه‌های نظارتی با دخالت نمایندگان در انتصابات شد.

باید منتظر ماند و دید راه سختی که استاندار لرستان در مراسم معارفه با قدرت از آن سخن گفت در ادامه هموارتر خواهد شد و تغییراتِ قابل توجهی در وضعیت اقتصادی، رفاهی، معیشتی و سیاسی استانی که در صدر شاخص فلاکت کشور است رقم خواهد زد یا خیر. 

 

در همین راستا و در گفت‌وگو با کوروش امرائی دبیر حزب موتلفه استان لرستان، بهرام رشیدی‌نیا فعال سیاسی اصلاح‌‌طلب و سیدلطف‌‎الله حیات‌‌الغیب عضو شورای راهبردی ستاد انتخاباتی قالیباف به بررسی بیشتر این موضوع پرداختیم.

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه سیاست
پربازدیدترین
آخرین اخبار