| کد مطلب: ۳۱۷۵۵

اژه‌ای سیبل جدید حملات/موج انتقادات و تذکرات نمایندگان تندرو مجلس خطاب به رئیس قوه قضائیه همزمان با دادگاه چای دبش

روز گذشته مجلس باردیگر فضای حمله‌‎های مکرر به محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس‌جمهوری بود با این تفاوت که این بار نمایندگان روسای قوا را مخاطب قرارداده و خواهان واکنش تند و برخورد در اسرع وقت درباره ادامه حضور ظریف بودند و به نوعی این نمایندگان، غلامحسین محسنی‌‎اژه‌‎ای و محمدباقر قالیباف رؤسای قوه قضائیه و قوه مقننه را متهم به بی‌‎توجهی به خواسته نمایندگان در اجرای قانون کرده‌‎اند.

اژه‌ای سیبل جدید حملات/موج انتقادات و تذکرات نمایندگان تندرو مجلس خطاب به رئیس قوه قضائیه همزمان با دادگاه چای دبش

روز گذشته مجلس باردیگر فضای حمله‌‎های مکرر به محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس‌جمهوری بود با این تفاوت که این بار نمایندگان روسای قوا را مخاطب قرارداده و خواهان واکنش تند و برخورد در اسرع وقت درباره ادامه حضور ظریف بودند و به نوعی این نمایندگان، غلامحسین محسنی‌‎اژه‌‎ای و محمدباقر قالیباف رؤسای قوه قضائیه و قوه مقننه را متهم به بی‌‎توجهی به خواسته نمایندگان در اجرای قانون کرده‌‎اند. در این جلسه نمایندگان برخلاف گذشته اژه‌ای را سیبل حملات خود قرار دادند این در حالی‌ است که روز گذشته قوه قضائیه رسیدگی به پرونده چای دبش در دادگاه را آغاز کرد.

به هر حال برخی از نمایندگان به طور مشخص از کم‌کاری قوه قضائیه درباره حذف ظریف از دولت گفتند و در این جلسه مجلس هم تعداد منتقدان به ظریف بیش از سایر دغدغه‎‌مندان نسبت به مشکلات جامعه بود. در ابتدا قالیباف در نطق پیش از دستور گفت:«در عین حال که تنوع دیدگاه‌ها در نظام مردم‌سالار جمهوری اسلامی،  نشان از قوت این نظام دارد اما افرادی که به نحوی کارگزار نظام محسوب می‌شوند باید در اظهارنظرهای خود دقت کنند تا پیامی که به دشمن منتقل می‌شود منافع ملی را به خطر نیاندازد. طرح مسائل و اختلافات داخلی در محیط‌های بین‌المللی تضعیف یکپارچگی ملت ایران در برابر دشمنان خارجی محسوب می‌شود و برداشت موضع ضعف از نظام مقتدر ایران باعث خطای محاسباتی رئیس‌جمهور جدید آمریکا و افزایش فشارهای‌ اقتصادی بیشتر بر کشور می‌شود همان‌گونه که انتخاب همین رویه در دوره‌ قبل نه‌تنها هیچ گشایشی در پی نداشت بلکه منجر به خروج آمریکا از برجام و ترور شخصیت عزیز ملی ما، شهید سلیمانی شد.»

پس از پایان این سخنان، برخی نمایندگان به ایراد تذکر و سخنرانی پرداختند؛ که در این بین حمید رسائی، نماینده تهران و محمدمنان رئیسی، نماینده قم مستقیماً رئیس قوه قضائیه را مورد خطاب قرار دادند.

چنانچه رسائی در این زمینه گفت:«مجلس از قوه قضائیه مطالبه‌ای داشته در خصوص انتصاب غیرقانونی در دولت؛ تمام توان دولت به جای حل مشکلات مردم و حل مسائل اقتصادی و معیشتی صرف نگه داشتن فردی در یک جایگاه غیرقانونی شده است... چرا رئیس قوه قضائیه دستور نمی‌دهند تا قانون نحوه انتصاب که صراحتاً به این موضوع اشاره کرده اگر انتصابی بدون داشتن شرایط مشخص انجام می‌شود کم‌لن‌یکن است. اگر این موضوع در اختیار وزیر باشد ما با استیضاح وزیر موضوع را مشخص می‌کنیم اما در این موضوع قوه قضائیه باید ورود کند... متاسفانه با وجود گذشت بیش از دو ماه به آن رسیدگی نشده است، این بدین معنی است که نسبت مجلس با قوه قضائیه و مطالباتی که دارد مشخص نیست. در غیر این صورت اگر ما قانون در اینجا تصویب کنیم و دولت اجرایی نکند و قوه قضائیه نیز پیگیری نکند به چه کاری می‌آید.

در این بین محمدمنان رئیسی هم با توهین به ظریف با لفظ «غلط کردی» و اعتراض به رؤسای  قوه قضائیه و قوه مقننه در همان موضوع بی‌‎توجهی خواهان پیگیری این موضوع شد و گفت:«خطاب من به سران قواست... از ما هیچی، از امت حزب‌الله هم هیچی، از شهدای خانواده‌های خودتان به خاطر این وضعیت حجاب خجالت نمی‌کشید؟ این وضعی است که برای ما شما درست کردید؟ آقای اژه‌ای! دو ماه قبل پیش شما آمدم و گفتم وضعیت آقای ظریف را جمع کنید، گفتی وظیفه من نیست مجلس ورود کند. نزدیک به ۴۰ روز است کمیسیون امنیت ملی به شما نامه زده با رئیس قوه مقننه صحبت می‌کنیم می‌گوید قوه قضائیه، به قوه قضاییه می‌گوییم، می‌گوید قوه مقننه!»

همچنین در ادامه چهره‌‎هایی مثل محمدتقی نقدعلی، نماینده مردم خمینی‌‎شهر، مجتبی یوسفی، نماینده اهواز و عضو هیئت رئیسه مجلس، محمدرضا احمدی‌سنگری، نماینده رشت، علی خضریان و عبدالحسین روح‎الامینی نیز به انتقاد از حضور ظریف در جایگاه معاونت راهبردی و شرکت کردن او در اجلاس اخیر داووس پرداختند؛ چنانچه روح‌الامینی علاوه بر انتقاد مذکور گفت:«بارها از زبان ایشان و برخی مقامات و مسئولین دولتی در خصوص آمادگی مذاکره مستقیم با آمریکا سخنانی مطرح شد که حاصل آن جز پرروتر شدن طرف خارجی نبود.»

یا نقدعلی هم پس از انتقادات مشابه تصریح کرد:«من  از رئیس مجلس یک تقاضای روشن دارم و آن این است که وقتی فردی در مجامع بین‌المللی سخن می‌گوید و از زبان رهبران ایران حرف می‌زند باید مورد نظارت باشد.»

یوسفی، نماینده اهواز و عضو هیئت رئیسه مجلس هم در این زمینه گفت:«حرف نظام را کسی که مقام غیرقانونی دارد، نمی‌تواند بزند.»

خضریان، نماینده تهران در مجلس هم تاکید داشت:«دولت به جای تصویب آیین‌نامه‌ها به دنبال این است که فردی را ظریفانه به این طرف و آن طرف بفرستد و خلاف منافع ملی در مجامع بین‌المللی صحبت کند.»

محمدرضا احمدی‌سنگری، نماینده رشت هم تاکید داشت:«به ایشان [ظریف] نیامده که حرفی بزند. این‌ها چکاره هستند که از جبهه مقاومت دفاع کنند، وقتی یک روز جبهه مقاومت را درک نکردند؟»

دیدگاه

ویژه سیاست
پربازدیدترین
آخرین اخبار