| کد مطلب: ۳۱۶۱۹

بیستون گرفتار سایه پایداری‌ها/بررسی روی کار آمدن دولت وفاق و انتخاب منوچهر حبیبی به‌عنوان استاندار کرمانشاه

لابی‏‌های نمایندگان مجلس نارضایتی‌ها را بیشتر کرده است و کرمانشاهی‌‌ها معتقدند وقتی در انتخاب استاندار آنچنان لابی بزرگی براساس رفاقت رخ داده، نمی‌‏توان انتظاری از خود استاندار داشت.

بیستون گرفتار سایه پایداری‌ها/بررسی روی کار آمدن دولت وفاق و انتخاب منوچهر حبیبی به‌عنوان استاندار کرمانشاه

در استانی که در شاخص فلاکت صدرنشین کشور است، شاید انتخاب استانداری که بتواند بودجه‌های اختصاص‌داده‌شده را به درستی اجرا کند و قدرت چانه‌زنی خوبی نیز برای توجیه نمایندگان، وزرا و مدیران پایتخت‌نشین مبنی بر افزایش رقم بودجه‌های دولتی و توسعه فعالیت‌های اقتصادی داشته باشد بسیار مهم باشد. از میان 300 اسمی که در شورای راهبردی استانی کرمانشاه تشکیل شد، در نهایت یک لیست 11نفره از نیروهای بومی استان معرفی شدند اما در نهایت استاندار جدید کرمانشاه از میان این لیست انتخاب نشد.

منوچهر حبیبی را یک چهره اصلاح‌طلب نه به معنای تشکیلاتی می‌دانند. او با اصلاح‌طلبان کار کرده و فردی معتدل است. اکثر مسئولیت‌های اجرایی او در حوزه وزارت کشور و استانداری‌ها بوده، اما نه استانداری کرمانشاه؛ او که متولد کهگیلویه و بویراحمد است بخش زیادی از عمر مدیریتی خود را در کهگیلویه و بویراحمد و قزوین سپری کرده است.

شیوه انتخاب

انتخاب حبیبی به‌عنوان استاندار کرمانشاه، رضایت اهالی این استان را در پی نداشت، به‌ویژه که این استان در شرایط اقتصادی مطلوبی به سر نمی‌برد و همانگونه که در شاخص فلاکت اول است، در رده‌های نخست آمار خودکشی در کشور نیز قرار دارد. از نظر فعالان سیاسی این استان، توجه به همین دو مسئله کافی بود تا در انتخاب استاندار حساسیت بیشتری به خرج داده شود اما براساس آنچه که در گفت‌وگو با هم‌میهن مطرح کردند، مسائل دیگر جای خود را به شایسته‌سالاری داد تا یک غیربومی استاندار کرمانشاه شود.

برخی فعالان سیاسی دلیل این انتخاب را رفاقت دو پزشک که از دوستان صمیمی رئیس‌جمهور در کرمانشاه هستند عنوان کرده‎اند؛ البته منوچهر حبیبی گزینه‌های مورد نظر آنها هم نبود و گزینه‎های مطرح‌شده از سوی این دو نیز نتوانست اعتماد نهادهای امنیتی و گزینشی را جلب کند. درباره آن 11 نفر هم این دو مخالفت کردند و در نهایت منوچهر حبیبی به صندلی ریاست استانداری رسید.

اسکندر مومنی، وزیر کشور در مراسم معارفه حبیبی تاکید کرد که او وام‌دار هیچ‌کس نیست، نه کسی او را سفارش کرده و نه خودش پیگیر موضوع استاندار بوده است: «ایشان هم تحصیلاتش متناسب با این مسئولیت و ماموریت است، چه تجربیات ایشان و چه از نظر کارشناسی، همه مراحل را طی کردند. هر چهار معاونت استانداری را ایشان در مقاطع مسئولیت داشتند؛ سیاسی، امنیتی، عمرانی، اقتصادی و کارنامه بسیار خوبی هم در این زمینه داشتند. نمی‌توانیم آزمون و خطا کنیم، به‌ویژه برای استان کرمانشاه. مسئولیت‌های ایشان متنوع بود و موفق بودند. واقعاً وامدار هیچ‌کس نیست و به پشتوانه کار و تلاش خود ایشان این مسئولیت به ایشان محول شد.»

جلیلی و یارانش در کرمانشاه

حبیبی نیز در مراسم معارفه خود با تاکید بر اینکه وفاق ملی منجر به افزایش سرمایه ملی می‌شود، آن را یک استراتژی و راهبرد دانست و تاکید کرد در واگذاری مدیریت‌ها حتماً به توانمندی جوانان و بانوان توجه جدی خواهد داشت. او با اشاره به ظرفیت‌های فراوان استان کرمانشاه گفت که برای شکوفا شدن این ظرفیت‌ها باید از یک تیم قوی کاری استفاده کرد. او تاکنون چند انتصاب انجام داده و چند مدیر را نیز در سمت‌های خود ابقا کرده است.

اگرچه با انتصاب نخستین فرماندار زنِ تاریخ استان کرمانشاه (خدیجه جشن‌پرور، فرماندار روانسر) در راستای یکی از وعده‌های خود که استفاده از ظرفیت زنان بوده قدم برداشته است، اما برخی عملکردهای او به‌ویژه در ابقای برخی مدیران دولت سیزدهم انتقادهای فراوانی در کرمانشاه به همراه داشته است؛ تا جایی که مشاور عالی او جعفر همتی که یکی از نخستین احکام را پس از روی کار آمدن حبیبی از استاندار جدید گرفته بود از سمت خود استعفا کرد.

دلیل این استعفا از سوی اطرافیان استفاده از برخی مدیران همسو با جبهه پایداری و یارانِ جلیلی در استان اعلام شد. استاندار کرمانشاه، جلیل بالایی، سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری، بهرام سلیمانی، سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری و قباد شعبانی را به سمت سرپرست دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری منصوب کرد که از چهره‌های اصلاح‌طلب استان به حساب می‌آیند اما رویکرد او در انتصاب و ابقای دیگر مدیران و فرمانداران اعتراض بسیاری از فعالان سیاسی را به همراه داشته است.

براساس اخبار رسانه‌های محلی در کرمانشاه، نمایندگان مجلس این استان به‌ویژه در انتصاب فرمانداران لابی‌های گسترده‌ای دارند، برای نمونه صادق خدادادی، فرماندار جدید گیلانغرب و از دوستان صمیمی نماینده قصرشیرین است که در ستاد انتخاباتی سعید جلیلی فعالیت داشته است. گزینه احتمالی فرمانداری سرپل ذهاب نیز از حامیان سعید جلیلی در کرمانشاه بوده است. یکی دیگر از نمایندگان این استان نیز در تلاش برای انتصاب مدیر فرهنگ و ارشاد این استان است که او نیز از حامیان جلیلی است. 

مردمی که تشنه‌ی خدمت هستند

اکبر عبدی، دبیر حزب موتلفه کرمانشاه در گفت‌وگو با هم‌میهن درباره عملکرد استاندار جدید در انتصاب‎ها که اعتراضاتی را در پی داشته می‌گوید حبیبی آدم محترمی است و تازه کار خود را شروع کرده و باید اجازه داد تا زمان بگذرد و بعد عملکرد او را بررسی کرد: «او خودش مدیر است و اختیاراتی دارد و ارزیابی من هم باید با دیدن عملکرد این افراد باشد، در غیر این‌صورت نظر دادن بی‌انصافی است. الان نمی‌توانم قضاوت کنم. من با فرد کاری ندارم و عملکرد و خروجی کار افراد است که مهم است و باید بیشتر با استاندار و کارهای ایشان آشنا شویم و بعد نظر دهیم. مردم الان تشنه خدمت هستند و می‌خواهند خروجی کار افراد را ببینند و بعد نظر بدهند. باید از مردم و فرهیختگان بخواهد که به او کمک کنند و مردم هم ببینند.»

آنچه صدای فعالان سیاسی استان کرمانشاه را بلند کرده است، نفوذ عمیق لابی‌های نمایندگان مجلس است که معتقدند وقتی در انتخاب استاندار آنچنان لابی بزرگی براساس رفاقت رخ داده، نمی‌توان انتظاری از خود استاندار داشت که در همین چرخه معیوب گرفتار نشود.

نکته و حرف مشترک همه کرمانشاهی‌ها حضور افرادی است که بتوانند کرمانشاه را از نقطه کورِ بحران‌های معیشتی، اقتصادی و اجتماعی خارج کند و ستونِ بی‌ستون کرمانشاه را استوار کند که با ادامه این روند آن را عملی نمی‌دانند.

در ادامه این گزارش با جعفر همتی، مشاور عالی استاندار کرمانشاه که از سمت خود استعفا کرد و همچنین با حسن‌علی مهدوی‌چشمه‌گچی فعال سیاسی در استان کرمانشاه و مهدی نوروزی دبیر حزب کارگزاران استان کرمانشاه گفت‌وگویی انجام داده‌ایم.

دیدگاه

ویژه سیاست
پربازدیدترین
آخرین اخبار