مهدی نوروزی دبیر حزب کارگزاران استان کرمانشاه: استاندار با نظر شورای راهبری انتخاب نشد
مهدی نوروزی، دبیر حزب کارگزاران استان کرمانشاه درباره حاشیههایی که در پی انتخاب استاندار این استان، انتصابات و دخالتهایی که در امور اداری و اجرایی در حال وقوع است توضیحی داده است.
مهدی نوروزی، دبیر حزب کارگزاران استان کرمانشاه با اشاره به استعفای مشاور عالی استاندار کرمانشاه شرایط پس از روی کار آمدن استاندار جدید در این استان را مناسب شرح داد. او در گفتوگو با هممیهن درباره حاشیههایی که در پی انتخاب استاندار این استان، انتصابات و دخالتهایی که در امور اداری و اجرایی در حال وقوع است توضیحی داده است که در ادامه میخوانید.
*در روزهای اخیر آقای همتی، مشاور ارشد استاندار کرمانشاه استعفا کردهاند. این استعفا به چه دلیلی بوده است؟
آقای همتی از اصلاحطلبهای قدیمی استان است و در دوره آقای روحانی نیز مشاور عالی بود، قبلاً هم فرماندار و مدیرکل بوده و از سابقون است. نیرویی بوده که هم مورد اعتماد اصلاحطلبان است و هم اصولگرایان، منتهی ایشان در نهایت باز هم به عنوان مشاور انتخاب شد. من مخالف انتخاب ایشان به دلیل سن، توانایی و همچنین اینکه در هشت سال دولت آقای روحانی هم همین بودند و این کار را انجام دادند هستم. آقای همتی توانایی خوبی دارد و ۴۰ سال است که در نظام خدمت میکند اما تحصیلات دانشگاهی ندارد و در دوره آقای روحانی که سه استاندار در کرمانشاه منصوب شدند، ایشان در هر سه دوره مشاور عالی میشدند و بعد از یک ماه استعفا میدادند و استانداران ایشان را برمیگرداندند. از نظر من این شیوه درست نیست.
*یکی از دلایل استعفای ایشان به کارگیری حامیان آقای جلیلی از سوی استاندار است.آیا این مسئله صحت دارد؟
انتصابهایی که از سوی استاندار صورت گرفته تقریباً از اصلاحطلبان هستند. رئیس دفتر استاندار، اصلاحطلب است. معاون سیاسی و امنیتی، معاونت اداری و مالی، مشاور مطبوعاتی و آقای همتی که مشاور ارشد بودند همه اصلاحطلب هستند. حالا به غیر از آن سازمانهای تخصصی مثل جهاد کشاورزی، سازمان صنعت و معدن و اداراتی که کارهای زیربنایی انجام میدهند، فعلاً تغییر نکردند. ولی نیروهای سیاسی، یعنی پستهای سیاسی تقریباً به اصلاحطلبها رسیده است. من منتقد هم هستم اما در کل انتخابهای بدی هم نداشته است. من به آقای همتی گفتم که یا اصلاً این سمت را قبول نمیکردی و حالا که آمدی و در این مقطع استعفا میدهی، به صورت شفاف اعلام کن که چرا استعفا میدهی و دلایل را بگو که متاسفانه این کار را انجام نداد. آقای همتی سوابق زیادی در انقلاب داشت و جایگاه خوبی هم در اصلاحطلبها و هم اصولگراها دارد و یکسری مرید دارد و بهنظرم آنها بیشتر به این مسئله دامن زدند و خودش چیزی درباره چرایی استعفا نمیگوید.
خود ایشان سکوت کرده است و بیشتر طرفداران آقای همتی هستند که اظهارنظر میکنند. به همین دلیل علت دقیق را از زبان خودشان نمیدانیم. آنطور که من شنیدهام ایشان گفتند که هشت سال مشاور ارشد بودند و حالا میخواهند مشاور عالی با حفظ قائممقامی را داشته باشند اما مدیران ایشان این را نمیگویند و میخواهند با جوی که درست کردند فشار به مدیران استان بیاورند و قائم مقامی را هم بگیرند و این کار خوبی نیست اما در هر صورت من استعفای آقای همتی را به ضرر استان میدانم.
*این اقدامات بر فضای عمومی استان چه تاثیری گذاشت؟
اگر همین وضعیت پیش برود و یک بار دیگر آقای پزشکیان کاندیدا شود، در استان کرمانشاه ۲۰ درصد هم رای نخواهد داشت.
*عملکرد آقای حبیبی، استاندار جدید کرمانشاه را در این مدت چگونه ارزیابی میکنید؟
نزدیک به دو ماه هست که آمده است و وقت خود را بیشتر به بازدید از شهرستانها اختصاص داده است. از نظر تلاش و تحرک فعالیت ایشان قابل قبول است. با همه گروهها و اقوام دیدار داشته و کسی را از قلم نیانداخته است که بر فرض نخواهد با کسی دیدار کند؛ همه با ایشان دیدار داشتند. در مجموع برای قضاوت کردن مقداری زود است اما از نظر من عملکرد ایشان طی این دو ماه مثبت بوده است.
*عملکرد ایشان را در انتخاب فرمانداران چطور ارزیابی میکنید؟ برای نخستین بار یک فرماندار زن هم در کرمانشاه منصوب کردند.
بله، یک فرماندار خانم انتخاب کردند که اصلاحطلب و اهلسنت است و با این کار یک قدم بسیار مهم و اساسی در استان برداشتند. بهویژه اینکه در شهرستانی که غالب مردم آن اهل سنت هستند (شهرستان روانسر) این اقدام یک قدم مثبت و با ارزش است.
*با توجه به اینکه استان کرمانشاه در شاخصهای فلاکت رتبه بالایی دارد و شرایطی که این استان دارد، آقای حبیبی را گزینه مناسبی برای اداره کرمانشاه و حل معضلات آن میدانید؟
کرمانشاه منابع، استعدادها و موقعیت جغرافیایی بسیار خوبی هم دارد اما متاسفانه به هر دلیلی الان در شاخصهای فلاکت رتبه بالایی داریم. اینکه بگوییم استاندار با توانمندی نسبی شاخص فلاکت را تقلیل دهد و استان را از این شرایط نجات دهد و به نقطهای از وضع مطلوب برساند، بستگی به تغییرات آینده دارد؛ چراکه هنور در جاهایی که کارهای زیربنایی انجام میدهند، تغییرات مدیریتی انجام نداده است. اگر قرار باشد این نیروها را حفظ کند قطعاً به گزینه مطلوب نخواهیم رسید. اما اگر از نیروهای توانمندی که در استان ما کم هم نیستند استفاده کند و برنامهریزی درست داشته باشد، ممکن است سال آینده از شاخص فلاکت نجات پیدا کنیم، اما به وضع ایدهآل نمیرسیم.
*از حامیان آقای جلیلی و جبهه پایداری چه کسانی را منصوب کردند؟
رئیس سازمان تعاون و امور اجتماعی از نیروهای این طیف است. در اداره میراث فرهنگی همان مدیر دولت گذشته را ابقا کرد. این انتخابها نشان میدهد با وجود پستهای سیاسی که به برخی از اصلاحطلبها داد اما دخالت نمایندگان مجلس که مطرح است و حالا یا خواست خودشان است نشانههای خوبی نیستند. برای مثال رئیس میراث فرهنگی و کارگروه اجتماعی نیروهای ناتوانی هستند و اینکه دوباره از آنها استفاده کنیم پیامدهای خوبی نخواهد داشت.
*یعنی این انتصابها را ناشی از جهتدهیهای نمایندگان مجلس باید دانست؟
بله، برخی از نمایندهها دخالت میکنند. البته این را قبول ندارم که بگوییم دخالت نمایندگان منجر به این رویه میشود؛ وقتی استاندار خودش مستقل باشد میتواند از نمایندهها مشورت بگیرد و تصمیم مستقل و نهایی را خودش بگیرد و تیم خوبی تشکیل دهد. فعلاً احساس میکنم تیم ایدهآلی که بتواند استان را نجات دهد شکل نگرفته است.
*شعار دولت چهاردهم این بود که بر مبنای وفاق ملی انتخاب انجام میدهیم و بهویژه در انتخاب استانداران بر این شعار تاکید داشتند. آیا مبنای انتخابها در استان کرمانشاه براساس این گفتمان دولت بوده است؟
ما یک مشکلی داریم در کرمانشاه. دو پزشک معروف داریم (دکتر سعیدی و دکتر معصومی) که از دوستان صمیمی و قدیمی آقای دکتر پزشکیان هستند و در جبهه با هم بودند و روابط خانوادگی دارند و ارتباط نزدیکی با رئیسجمهور دارند. یک کار اشتباهی که آقای رئیسجمهور انجام داد و ما از آن گلهمند هستیم این بود که به وزیر کشور تاکید کرد انتخاب استاندار کرمانشاه حتماً با موافقت این دو نفر باشد. ما در شورای راهبردی ۲۰ نفر از افراد توانمند استان را که در حد وزیر هم هستند معرفی کردیم اما چون آن دو نفر مخالف اینها بودند و افرادی که معرفی کرده بودند به هر طریقی موفق نشدند بهعنوان استاندار منصوب کنند تن به استاندار غیربومی دادند.
یعنی در دقیقه نود آقای حبیبی را پذیرفتند و زمانی که ایشان انتخاب شد، با تاکید رئیسجمهور مشاوره را از این دو نفر گرفت و اینها با توجه به اینکه از نیروهای چپ قدیمی هستند و تفکرات جزمی دارند به جز خود و اطرافیان خود کسی را نمیبینند و تمام نیروهای شایسته را کنار زدند و استان ما را گرفتار کردند. یعنی ریشه مشکلات استان ما آن دو پزشک با تاکید آقای رئیسجمهور هستند و نباید این کار را میکرد. باید تاکید میکرد رفاقت کنار گذاشته شود و مبنا شایستهسالاری باشد نه اینکه بگویند هرچه این دو نفر گفتند. همان نیروهای اصولگرا و طرفداران قالیباف هم که منصوب شدند، اینطور شنیدم که با چراغ سبز این دو نفر منصوب شدند.
*انتخاب آقای حبیبی در میان افکار عمومی استان چه تاثیری داشت؟
چون مطالبه عمومی در استان این بود که از نیروهای عمومی استفاده شود، وقتی شنیدند که یک فرد غیربومی استاندار شده، فضا هیجانی شد که نیروی غیربومی را نمیپذیریم اما هیجانها فروکش کرد و ما هم از مردم خواستیم که این انتخاب را بپذیرند. ما در استان یک بخش اصلاحطلبهای قدیمی داریم که منافع آنها به افراد گره خورده، مثلاً به منافع آقای همتی و دو پزشک گره خورده و متناسب با منافع حرکت میکنند و مواضع واحد در استان نداریم.
تلاش استاندار در این دو ماه چشمگیر بوده و این قابل انکار نیست اما این تلاش خیلی اصولی و زیربنایی نیست. مثلاً اینکه یک شورای مشورتی قوی تشکیل دهد و رایزنیها را انجام دهد اتفاق نیفتاده است اما اصلاحطلبهای استان با توجه به استعفای آقای همتی فضا را دارند هیجانی میکنند. اصولگراها الان خیلی کاری ندارند و ساکت هستند و اگر صدایی هست از سوی نمایندگان مجلس است که تلاش میکنند نیروهای خودشان در استان به کار گرفته شود.
*سکوت اصولگراها به چه دلیل است؟
وقتی میبینند در استان حرکت اصلاحطلبها متعادل نیست و در راستای منافع استان نیست و بیشتر بر سر سهمخواهی و باندی و جناحی است، میبینند وضعیت مناسبی نیست و سکوت میکنند.