وفاق به معنای توافق روی افراد خطرناک است
یکی از آفتهای وفاق که کم و بیش ما شاهد آن بودهایم این است که به جای اینکه در حاکمیت و با گروههای مختلف احزاب روی برنامهها و اصول توافق شود، توافق روی اشخاص صورت میگیرد من فکر میکنم این مسئله بسیار خطرناک است.
محمود واعظی، رئیس دفتر حسن روحانی در دولت دوازدهم در گفتوگو با ایرنا در پاسخ به این سوال که چگونه میتوان با وجود تفکرات متنوع به وفاق ملی بهعنوان شعار محوری دولت چهاردهم، دست یافت؟ گفت:«به نظر من، بحث وفاق ملی در شرایط سخت کنونی که با مسائل مختلف داخلی، مشکلات منطقهای، و تحریمهای بینالمللی مواجه هستیم، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
این گفتمان، بسیار مطلوب و ضروری به نظر میرسد. اما لازم است که شخص رئیسجمهور و تیم همراه ایشان، تعریف مشخصی از این وفاق ملی ارائه دهند و نحوهی عملیاتی کردن آن را روشن کنند.» قائممقام حزب اعتدال و توسعه ادامه داد:«از دید من، وفاق ملی میتواند در دو بخش اصلی تعریف شود؛ بخش اول، بخش حاکمیتی است. در این بخش، رئیسجمهور و دولت باید بتوانند با قوه قضاییه، مجلس، و نهادهای صاحبنفوذ و قدرت، به تفاهم برسند.
این تفاهم باید بر پایه برنامهها و وعدههایی باشد که رئیسجمهور به مردم داده است و پاسخگوی مطالبات حدود ۱۷ میلیون نفری باشد که به ایشان رأی دادهاند. بخش دیگر، وفاق با مردم است. به هر حال، نمیتوان وفاق را جداگانه تعریف کرد، بدون اینکه اثرات آن در جامعه و بین مردم دیده شود. به نظر من، عمل به وعدهها، شنیدن مطالبات مردم، و آشنایی با دغدغهها و گرفتاریهایی که امروز در جامعه وجود دارد – بهویژه در بخش اقتصادی، معیشت مردم، و دیگر مشکلات اجتماعی – از الزامات وفاق است.»
رئیس دفتر رئیسجمهور در دولت دوازدهم افزود: «یکی از آفتهای وفاق که کم و بیش ما شاهد آن بودهایم این است که به جای اینکه در حاکمیت و با گروههای مختلف احزاب روی برنامهها و اصول توافق شود، توافق روی اشخاص صورت میگیرد من فکر میکنم این مسئله بسیار خطرناک است. این رویکرد نهتنها وفاق محسوب نمیشود، بلکه میتواند باعث شود که دولت حتی در برنامههای عادی خود نیز موفق نباشد.»