| کد مطلب: ۳۰۲۲۹

حسین کنعانی‏‌مقدم فعال سیاسی اصولگرا: معتمدیان نرمش قهرمانانه دولت پزشکیان در انتصابات است

حسین کنعانی‌مقدم، فعال سیاسی اصولگرا معتقد است استاندار جدید تهران در تلاش است که با احزاب مختلف ارتباط بگیرد.

حسین کنعانی‏‌مقدم فعال سیاسی اصولگرا: معتمدیان نرمش قهرمانانه دولت پزشکیان در انتصابات است

حسین کنعانی‌مقدم، فعال سیاسی اصولگرا معتقد است استاندار جدید تهران در تلاش است که با احزاب مختلف ارتباط بگیرد. او در گفت‌وگو با هم‌میهن درباره رویکرد استاندار تهران در برخی انتصابات و تحقق گفتمان وفاق ملی با انتخاب استاندار جدید توضیحاتی داده است که در ادامه می‌خوانید. 

‌انتخاب استاندار جدید تهران را تا چه اندازه در راستای گفتمان وفاق ملی می‌دانید؟

انتخاب آقای معتمدیان با توجه به گرایش‌های سیاسی‌ای که در گذشته داشتند، نشان‌دهنده نرمش قهرمانانه در انتخاب استانداران توسط آقای پزشکیان بود. به نظر می‌رسد استان تهران با توجه به وسعت و مشکلاتی که دارد قطعاً کارآمدی، یکی از مهمترین عوامل اصلی مدیریت استان خواهد بود و باید حمایت مستقیم رئیس‌جمهور از عملکرد ایشان را پشت سر خود داشته باشد تا بتواند به مسئولیتی که برعهده گرفته است عمل کند. ایشان در ابتدا جلساتی را با احزاب از جمله شورای مرکزی خانه احزاب برگزار کرده است و تبادل نظر و دیدگاه انجام شد و براساس گزارش این جلسه، ایشان تمایل دارد که بحث وفاق و همدلی را در بین احزاب، تشکل‌ها و گروه‌های سیاسی ایجاد کند.

البته که وفاق و همدلی و همراهی به این معنا نیست که در دولت از جناح‌های مختلف حضور  پیدا کنند، بلکه مهمترین بحث این است که وفاق و همدلی بین مردم و حاکمیت ایجاد شود و این امر زمانی رخ می‌دهد که مردم هم ببینند به مطالبات آنها پاسخ داده می‌شود و هم ببینند دولت تلاش می‌کند که اختلافات را کمتر کند و یک انسجام و وحدت و همدلی ایجاد کند. در عین حال با تعیین استانداران بخشی از خواست حضور تشکل‌ها و جناح‌های سیاسی مختلف در بدنه کشور محقق شد. البته خیلی از احزاب و تشکل‌های سیاسی معترض به انتصابات حتی از جناح سیاسی خودشان بودند. اما لازمه مدیریت کشور این است که افراد باسابقه و کارآمد در مسند قرار گیرند. 

‌با توجه به چالش‌هایی که استان تهران با آن روبه‌رو است و با توجه به اینکه گفتید نباید مسئله حزب‌گرایی را در انتصابات در نظر بگیرند، استاندار جدید باید چه رویکردی در مدیریت استان در نظر بگیرد؟

تهران به عنوان ابرشهر، کلکسیونی از تمام فرصت‌ها و چالش‌ها در کل کشور است که برخی مختص این استان است؛ از جمله ترافیک و آلودگی هوا و برخی دیگر نیز ابعاد ملی پیدا می‌کند. در عین حال وجود نخبگان و اساتید دانشگاهی و وسعت حضور نیروهای کارآمد در تهران فرصت بسیار خوبی برای استاندار است که در کارگروه‌های مختلف از این افراد استفاده کند.

پیشنهاد من به آقای پزشکیان این بود که اجازه دهند وزرا به مسائل وزارتخانه برسند و استانداران هم اختیارات بیشتری داشته باشند تا مجبور نباشند برای هر کاری از مرکز اجازه بگیرند. برای مثال برای هر کدام از مشکلاتی که در استان وجود دارد مدیر پروژه منصوب کنند و مدیرِمسئول را برای موضوع یا مشکل وادار به پاسخگویی و برطرف کردن مشکل کنند. 

‌به انتصاب‌هایی که آقای معتمدیان انجام دادند، انتقادهایی وارد شده است؛ به‌ویژه شهرهای قدس و بهارستان و از طرفی این مسئله مطرح است که با توجه به برگزاری انتخابات شوراهای شهر در سال آینده و نقش موثر استانداران و فرمانداران در برگزاری انتخابات، برخی معتقدند که این انتصاب‌ها به صورت هدفمند انجام شده است. نظر شما درباره این دیدگاه‌ها چیست؟

فرمانداری‌ها در برگزاری انتخابات نقش مهمی دارند و تجربه انتخابات‌های قبلی نشان می‌دهد که اگر فرمانداری‌ها بخواهند در مسائل انتخاباتی یکجانبه‌گرایی داشته باشند، مشارکت پایین می‌آید و صدمه این کاهش به کل نظام خواهد خورد. لذا نقش موثر فرمانداران در سازماندهی و ساماندهی برگزاری انتخابات و سلامت انتخابات برکسی پوشیده نیست و یکجانبه‌گرایی چه از جانب جناح اصولگرا و چه از جانب جناح اصلاح‌طلب، به مشارکت مردم صدمه خواهد زد. 

دیدگاه

ویژه سیاست
سرمقاله
آخرین اخبار