| کد مطلب: ۱۷۲۷۰
ملاک انتخاب رئیس‌جمهور

ملاک انتخاب رئیس‌جمهور

حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، در بیانیه‌ای به مناسبت انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری، سوالات ده‌گانه‌ای را به عنوان «ملاک انتخاب رئیس‌جمهور» مطرح کرده است.

در بخشی از این بیانیه آمده است:«در عرصه انتخاب بالاترین مقام اجرایی کشور، احراز صلاحیت‌های عمومی از جمله التزام عملی به اصول دینی و سیاسی نظام، که از شرایط لازم تقبل هر مسئولیت اجتماعی است ـ کفایت نمی‌کند؛ بلکه فردی که خود را شایسته این سمت می‌داند، به‌جای شرکت در مسابقه تظاهر به شرایط حداقلی، باید برای مردم ثابت کند که دانایی و توانایی حل مسائل اساسی کشور را دارد.»

در ادامه نیز تصریح شده است:«کسی که می‌خواهد مسئولیت اجرایی کشور را بر عهده بگیرد، باید حداقل برای ده مسئله زیر راه‌حل روشن داشته باشد و بتواند این راه‌حل را محقق کند:

۱-تجربه بیست ساله اخیر در دولت‌های مختلف نشان داده که تحریم‌های ظالمانه بزرگترین مانع پیشرفت و عدالت در کشور بوده است و مهمترین اقدام دولت باید تلاش عالمانه و عزتمندانه برای رفع تحریم‌ها باشد. در پس توفیقات بی‌نظیر کشور در افزایش تولید و کاهش تورم در سال‌های ۹۲ تا ۹۶، این خروج ترامپ از برجام بود که این روند را متوقف کرد... رئیس‌جمهور آینده برای رفع تحریم چه خواهد کرد؟

۲-حل مشکل تورم و اشتغال، و شکستن حلقه فقر و فلاکت، مستلزم رشد سرمایه‌گذاری در کشور است... رئیس‌جمهور آینده برای رشد سرمایه‌گذاری چه خواهد کرد؟

3- لازمه رشد سرمایه‌گذاری و جلب مشارکت مردم، تسهیل فضای کسب‌وکار برای رقابت مولّد در اقتصاد است که به افزایش کیفیت و کاهش قیمت‌ها می‌انجامد و این مستلزم حذف رانت‌ها و امتیازات مالیاتی نهادها، شفاف‌سازی جهت مبارزه با فساد و خارج شدن نهادهای نظامی و امنیتی از حوزه اقتصاد است. رئیس‌جمهور آینده برای سالم و رقابتی شدن اقتصاد، چه خواهد کرد؟

4-  در عصر انقلاب دیجیتال، تضمین دسترسی به اینترنت آسان و ارزان و مطمئن... رئیس‌جمهور آینده برای حق اینترنت مردم، چه خواهد کرد؟

5- مردم به درستی، ریشه تورم را در افزایش نقدینگی به سبب کسر بودجه روزافزون دولت‌ها می‌بینند و می‌خواهند بدانند این همه هزینه که با فشار مالیاتی هم همراه شده است، کجا می‌رود... رئیس‌جمهور آینده برای شفافیت و توازن بودجه چه خواهد کرد؟

6- مردم از سقوط ارزش پول ملی و اضطراب مستمر همه اقشار برای حفظ قدرت خرید خود بسیار ناراضی‌اند و آن را ناشی از ضعف در صادرات و منفی شدن تراز تجارت غیرنفتی کشور و کاستی در درآمدهای ارزی کشور می‌دانند و... رئیس‌جمهور آینده برای اصلاح سیاست‌های پولی و ارزی چه خواهد کرد؟

7- طرح تحول سلامت، یکی از موفق‌ترین و ملموس‌ترین اصلاحات ساختاری بود که در جهت اهداف انقلاب و در خدمت به مردم به‌ویژه اقشار کم‌درآمد با استفاده از منابع حاصل از اصلاح سیاست انرژی تحقق پیدا کرد... رئیس‌جمهور برای تأمین سلامت ارزان برای مردم چه خواهد کرد؟

8-  وظیفه اصلی رئیس‌جمهور به موجب قانون اساسی، اجرای قانون اساسی است. حفظ جمهوریت نظام و تحقق فصل سوم قانون که تضمین «حقوق عامه» است، مصداق بارز این وظیفه است. متأسفانه برخی نهادها از جمله شورای نگهبان...و نیروهای مسلح...و قوه قضائیه در برخی موارد [اجرای قانون اساسی را] مراعات نکرده است. رئیس‌جمهور برای اجرای تام و تمام قانون اساسی چه خواهد کرد؟

9- مردم ما جمهوری اسلامی را در کنار شعار استقلال و آزادی شناختند و پذیرفتند... رئیس‌جمهور برای تضمین آزادی‌های مدنی چه خواهد کرد؟

10- انقلاب ما با نام اسلام آغاز شد و به پیروزی رسید و اسلام با آرمان به اوج رساندن کرامت‌های اخلاقی، دل‌های انسان‌ها را در گستره زمان و مکان، شیفته خود ساخت. متأسفانه جریان افراطی و خودپسند، اخلاق سیاسی مبتنی بر توهین و تهمت را بر فضای سیاسی جامعه تحمیل کرده است. موسم انتخابات، خود آیینه تمام‌نمایی از اخلاق سیاسی رایج است. ردصلاحیت برخی شخصیت‌ها، بدون هرگونه توضیح و تبیین برای مردم، علاوه بر آنکه غیرقانونی است، رفتاری غیراخلاقی است که قبح استبداد و تحمیل نظر را می‌زداید و اعتماد مردم را می‌شکند. در تبلیغات و رقابت‌های انتخاباتی هم، عدم رعایت انصاف در دادن فرصت دفاع و توضیح به افراد مورد تعرض، پیام بی‌اخلاقی برای پیروزی را به جامعه مخابره می‌کند. اگرچه رعایت اخلاق اسلامی، وظیفه هر کسی است که در این نظام، مسئولیتی به عهده می‌گیرد، ولی شایسته است پرسیده شود که رئیس‌جمهور برای اعتلاء اخلاق در جامعه چه خواهد کرد؟»

دیدگاه

ویژه سیاست
سرمقاله
آخرین اخبار