| کد مطلب: ۱۶۵۸۴

روزنامه جمهوری اسلامی:

جبهه مقاومت افغانستان اجازه شرکت در مراسم رئیسی را پیدا نکرد

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: علی‌رغم حضور هیات‌های مختلفی مانند حشد الشعبی و طالبان برای شرکت در مراسم ادای احترام به پیکرهای شهدای سانحه هلی‌کوپتر، به جبهه مقاومت ملی افغانستان اجازه اعزام هیات داده نشد.

جبهه مقاومت افغانستان اجازه شرکت در مراسم رئیسی را پیدا نکرد

به گزارش هم‌میهن آنلاین، درحالی مراسم یادبود شهید سید ابراهیم رئیسی و همراهانش با حضور هیات‌های دیپلماتیک در سطوح رئیس جمهور، نخست وزیر، روسای مجالس، وزرای خارجه، فرستاده ویژه و... از کشورهای مختلف در سالن اجلاس سران برگزار شد که علی‌رغم حضور هیات‌های مختلفی مانند حشد الشعبی و طالبان برای شرکت در این مراسم و ادای احترام به شهدای خدمت،اما به جبهه مقاومت ملی افغانستان اجازه اعزام هیات داده نشد.

یکی از مطالبات دستگاه دیپلماسی ایران به ویژه وزیر فقید امور خارجه از گروه طالبان تشکیل حکومت فراگیر در افغانستان بود که این مهم بارها در دیدارهای دیپلماتیک و حتی در اجلاس‌های بین‌المللی از زبان دیپلمات‌های ایرانی مطرح شد.

سیاست عدم اجازه فعالیت اپوزیسیون طالبان برای نخستین بار از زبان معاون سفیر ایران در کابل علنی شد که مورد انتقاد کارشناسان مسائل افغانستان قرار گرفت، زیرا این مسئله را به معنای اعطای چک سفید امضا به گروه طالبان تعبیر می‌کردند و آن را مغایر با اصل تشکیل حکومت فراگیر در افغانستان می‌دانند.

عدم دعوت از جبهه مقاومت ملی افغانستان برای حضور در مراسم یادبود شهید رئیسی و همراهانش، عدم صدور مجوز برای حضور هیات این جبهه که منابع آگاه و نزدیک به جبهه مقاومت آن را تایید کردند، بی‌تردید باعث جسور شدن طالبان خواهد شد و این مسئله به نفع ایران و ملت افغانستان نخواهد بود.

رویکردهای هیدروپلیتیکی گروه طالبان در افغانستان در حوضه‌های آبریز هیرمند و هریرود، مصداق بارز تضییع منافع ملی و حقوق ملت ایران است و با قوانین بین‌المللی رودخانه‌‌های فرامرزی مغایرت دارد. این مسئله در حوضه آبریز آمودریا و رودخانه کابل نیز قابل لمس است. رویکردهای هیدروپلیتیکی در افغانستان با هدف گسترش و پراکنش پشتون‌ها درحال انجام است که حقوق سایر گروه‌های قومی این کشور را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد.

علی رغم این‌که خشک بودن تالاب بین‌المللی هامون بسیاری از مناطق افغانستان، پاکستان و منطقه سیستان را مملو از گرد و غبار کرده و این مسئله مغایر مصوبات مجمع عمومی سازمان ملل است و بسیاری از مشاغل هامون نشینان را در دو سوی مرز از بین برده، طالبان با عدم اصلاح بند کمال‌خان باعث شدند که حدود چهار میلیارد متر مکعب به شوره زار گودزره منحرف شود تا با احیای ۴۹ هزار هکتار از اراضی این شوره زار، ۴۹ هزار خانواده پشتون را در آن نقطه ساکن کنند تا ترکیب جمعیتی ولایت نیمروز رابه نفع خود تغییر دهند.

علی رغم این‌که سد سلما باعث به حداقل رسیدن سد دوستی ایران و ترکمنستان شده بود و امنیت آبی این مناطق را به مخاطره انداخته، شاهد افتتاح سد پاشدان هستیم تا مهار کامل سیلاب رودخانه هریرود را تضمین کند.

سد بخش آباد نیز با هدف مهار کامل آورد رودخانه فراه درحال احداث است. علی‌رغم اینکه آورد رودخانه فراه در بهترین حالت عدد بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیون مترمکعب را به ثبت رسانده، اما سد بخش‌آباد با ظرفیت حدود ۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب، پیک سیلاب این رودخانه در زمان ترسالی را مهار می‌کند تا هیچ آبی وارد تالاب هامون سابوری نشود.

بازی طالبان با مقامات ایرانی بر سر حقابه هیرمند با هدف خریدن زمان برای تکمیل سازه‌های آبی برخلاف معاهده دلتا درحال انجام است و دستگاه دیپلماسی ایران علی‌رغم هشدار کارشناسان هیچ ضد استراتژی برای این مسئله ندارد.

اقدامات ضد حقوق بشری طالبان در قبال گروه‌های مختلف قومی، شیعیان، فارسی زبانان، زنان و حتی در زمینه حقوق زیست محیطی باعث ایجاد حس نفرت از این گروه در میان ملت ایران شده است، اما طیف دارای مسئولیت در افغانستان علی‌رغم خواسته ملت ایران درحال گسترش روابط با گروه طالبان هستند و به بهانه ارتقای سطح رفاه و معیشت ملت عزیز افغانستان از هیچ تلاشی برای گسترش روابط با طالبان مضایقه نمی‌کنند درحالی‌ که طالبان با جنگ آبی منطقه‌ای درحال تهدید امنیت آبی و غذایی همسایگانش است و افغانستان را به هاب تروریست جهان مبدل کرده است.

طالبان با زور اسلحه و حمایت آمریکا در قالب قرارداد دوحه بر افغانستان چیره شدند و سیاست‌های غرب برای ایجاد تهدید علیه ایران را دنبال می‌کنند، حال سوال این است که بدون بازی گرفتن اپوزیسیون طالبان و بدون اجازه فعالیت سیاسی آن‌ها در ایران به عنوان کشور فارسی زبان و دارای حوزه تمدنی مشترک، چگونه تشکیل دولت فراگیر در افغانستان امکان پذیر است؟

علی رغم تبلیغات سوء در شبکه‌های اجتماعی علیه جبهه مقاومت ملی افغانستان و شخص احمد مسعود، انجام یک نظرسنجی در ایران، میزان محبوبیت خاندان مسعود در میان ملت ایران مشخص می‌شود.

عدم تعریف درست استراتژی طالبان در قبال مسائل مختلف توسط دستگاه دیپلماسی ایران، مهم‌ترین علت راهبرد اشتباه ایران در قبال طالبان در حوزه‌های مختلف است و عدم پذیرش هیات جبهه مقاومت ملی افغانستان به‌رغم محبوبیت این جبهه در میان ملت ایران و افغانستان نیز نشان از این مسئله دارد.

دیدگاه

ویژه سیاست
آخرین اخبار