شورای نگهبان افراد را به مردم میشناساند
حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان و محسن هاشمی، رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در برنامه تلویزیونی گفتوگوی ویژه خبری شبکه خبر سیما، با عنوان الزامات رقابت واقعی در انتخابات حضور یافتند. محسن هاشمی در ابتدای برنامه با اشاره به الزامات رقابت واقعی در انتخابات، گفت: «در فرمایشات مقام معظم رهبری، همگان برایشان روشن شده است که کشور احتیاج به یک انتخابات رقابتی و با مشارکت بالا دارد. مطمئناً یک مجلس متکثر و ملی کارآمد میتواند خیلی از مشکلات را حل کند. باید برای انتخابات یک حرکت جدی انجام شود. به نظرم مخاطب رهبر انقلاب آنهایی هستند که نگاهشان نسبت به مقبولیت، انتخابات زینتی است.» وی در بیان مصادیق چنین نگاهی، اظهار کرد: «مثل تفکراتی مانند آقای مصباح یزدی و یا کسانیکه طرفدارانشان هستند، مثل پایداریها.» شریعتمداری نیز در پاسخ به محسن هاشمی، گفت:«معتقدم باید برای عرایضمان سند بیاوریم، همینطور نمیشود سخن گفت، مثلاً درباره آقای مصباح میگویند، چنین چیزی از ایشان خبر نداریم، ذهنخوانی نمیشود کرد، با توجه به اینکه ما در میان خبرها هستیم، در مورد مقبولیت، تا جایی که به خاطر دارم تنها کسی که چنین نظری داشت، آقای هاشمیرفسنجانی بود، تنها کسی که این نظر را داشتند ما انتخابات را ولو با حداقلی انجام دهیم تا کارمان پیش رود، آقای هاشمیرفسنجانی بودند و برای آن سند وجود دارد، اما دیگران را من ندیدم که چنین نظری داشته باشند.»
محسن هاشمی درباره بررسی صلاحیت کاندیداهای انتخابات اسفندماه نیز گفت: «دستاندرکارانی که الان دارند انتخابات را مدیریت میکنند، نحوهای است که در هیئتهای اجرایی این همه آدم را عدم احراز زدهاند، در صورتی که عدماحراز، ردصلاحیت نیست، وقتی کسی عدم احراز شده، باید به مردم واگذار کنند. مردم باید تشخیص دهند، روشی که در دولت و هیئتهای اجرایی که دولت چیدمان کرده اینگونه است که مشخص است به سمت مشروعیت پیش نمیروند، هنوز نتوانستهاند برای مردم فضایی ایجاد کنند که نشان دهند نظام به سمت مشروعیت از طریق انتخابات پیش میرود.»
در ادامه شریعتمداری خطاب به محسن هاشمی که موضوع نظارت بر انتخابات شوراهای شهر را مطرح کرد، گفت: «مثلاً در همین انتخابات شورای شهر، نظارت استصوابی نبود، دور اول شورای شهر، همه از اصلاحطلبان بودند، به قدری تخلف شد و وضع خراب بود که خودتان آن را منحل کردید، در شوراهای شهرِ اخیر، بعضی از شوراهای شهر طبق آمار، تقلب و سوءاستفاده شده است، در یکی از شهرها کل (اعضای) شورای شهر را زندانی کردند. کار شورای نگهبان کمک به مردم است و اصلیترین وظیفه شورای نگهبان معرفی افراد به مردم است. فردی در شمال کشور تایید صلاحیت شد ولی رای نیاورد بعد از مدتی به جرم قتل دستگیر شد، زیرا از فردی پول زیادی برای تبلیغات انتخاباتی قرض کرده بود و چون فرد راضی نشده بود به تهدیداتش تن دهد وی را کشته بود. اگر این جرثومه وارد مجلس میشد چه اتفاقی رخ میداد؟ مردم عادی چگونه میخواستند وی را بشناسند؟ شورای نگهبان افراد را به مردم میشناساند.»
افراطیها و تفریطیها دوست ندارند انتخابات پرشور باشد
محسن هاشمی به برخی جریانات و گروهها در کشور اشاره کرد که دیدگاههای متفاوتی نسبت به مقبولیت جمهوری اسلامی در گرو انتخابات دارند و گفت: «گروه اول جریان افراطی هستند، این گروه در زمانی که مشارکت بالاست و میدانند رأی نمیآورند، دوست دارند انتخابات کمرونق باشد و هر کاری میکنند که این اتفاق بیفتد، برای همین مقام معظم رهبری نگران هستند، چون ایشان در ابتدای سال این موضوع را مطرح کردند، اما دیدند دستاندرکاران انتخابات هیچ فعالیتی برای پرشور کردن انتخابات نداشتند و دوباره این سخنان را تکرار کردند. گروه دوم، معتدلین و بخشی از اصلاحطلبان معتدل و میانهروهایی هستند که خواهان انتخابات پرشور هستند، زیرا میدانند در انتخابات پرشور برنده میشوند، اما با نظارت استصوابی که در کشور حاکم است، با برخی حرکتها، الان حوصله گدایی صلاحیت ندارند، همین باعث میشود که انتخابات پرشور نشود، بنابراین اگر بخواهیم انتخابات پرشور شود، باید کاری کنیم که شورای نگهبان اینگونه عمل نکند. گروه تفریطی هم هستند که اصلاً رأی نمیدهند و بهدنبال براندازی هستند و میخواهند انتخابات پرشور نشود که نظام جمهوری اسلامی از مشروعیت بیفتد.»