بازسازی اعتماد مخاطب به رسانههای داخلی
این واقعیت را هم باید پذیرفت که دسترسی مردم به رسانههای فرامرزی محدود و قطع شدنی نیست و یگانه راه بازسازی اعتماد مخاطب به رسانههای مستقل داخلی است.
این روزها توجه افکار عمومی به اخبار مذاکرات هستهای بیش از گذشته شده است. این نشانهای از حساسیت سیاسی جامعه ایران هم هست. حدود نیمی از مردم تهران در حد زیاد و خیلی زیاد پیگیر هستند و درباره آینده آن نیز نظراتی دارند. اکثریت مردم از آن خوشحال هستند و دنبال خبرهای مذاکرات هستند و طبعاً به تحلیل هم نیاز دارند. اگر نتوانند خبر و تحلیل را از رسانههای رسمی داخل کشور تامین کنند، بهطور طبیعی دنبال منابع دیگر میروند. بیش از ۶۰ درصد مردم از این گفتوگوها خوشحالند و استقبال میکنند. هنگامی که پرسیده میشود اخبار آن را از کدام منابع پیگیری میکنید به ترتیب، رسانههای فرامرزی با ۲۹ امتیاز از ۱۰۰، صداوسیما ۲۶ امتیاز، خبرگزاریها و سایتهای داخلی ۱۹، شبکههای ماهوارهای ۱۱، از طریق دوست و آشنا ۹ و روزنامهها حدود ۲ امتیاز آوردهاند. در واقع میتوان گفت هنوز موازنهای نسبی میان رسانههای داخلی و فرامرزی برقرار است. هرچند این سنجش فقط از نظر کمّی است و نه کیفی. اتفاقاً ضعیفترین امتیاز را روزنامهها آوردهاند گرچه مطالب آنها در فضای مجازی بازنشر زیادی دارد.
بخش مهمی از رسانههای تندرو و ویژه همچنان سیاست خود را در موضوع هستهای و گفتوگوها علیه منافع ملی کشور ادامه خواهند داد و هیچ محدودیتی نخواهند داشت و هرگونه محدودیت فقط گریبان رسانههای مستقل را خواهد گرفت، تا نتوانند از منافع ملی و مردم دفاع کنند.
این امر پیامی روشن و همسو برای سوق دادن مخاطب ایرانی بهسوی اخبار و تحلیلهای رسانههای غیررسمی و خارجی است و بیم آن میرود که به بیرون کردن فضای فکری و تحلیلی کشور از بهترین تحلیلگران بینجامد.
این واقعیت را هم باید پذیرفت که دسترسی مردم به رسانههای فرامرزی محدود و قطع شدنی نیست و یگانه راه بازسازی اعتماد مخاطب به رسانههای مستقل داخلی است.
البته در این واقعیت تردیدی نیست که رسانهها و منابع اسرائیلی درصدد القای شکست مذاکرات هستند و با انتشار اخبار جعلی قصد فضاسازی و تاثیر بر معادلات اقتصادی دارند و رسانههای مستقل داخلی معتبر با راستیآزمایی میتوانند در دام بازیهای خبری و تحلیل نیفتند.