| کد مطلب: ۷۸۰۵
تابستان پرشور هالیوود

تابستان پرشور هالیوود

ماموریت باربنهایمر رضایت‌بخش بود

ماموریت باربنهایمر رضایت‌بخش بود

shekari mohamad amin

محمدامین شکاری

روزنامه‌نگار سینمایی

«تصورم این است که در آستانه عصر طلایی سینما هستیم، عصری که در آن فیلم‌های شگفت‌انگیزی در تعداد پرشمار سالن‌های سینما به نمایش در می‌آیند.» این جمله را فرانسیس فورد کوپولا، خالق یکی از مهم‌ترین و پرفروش‌ترین فیلم‌های تاریخ سینما یعنی «پدرخوانده» در واکنش به اکران همزمان فیلم‌های «اوپنهایمر» و «باربی» نقل کرده است. کوپولا در صفحه شخصی خود در اینستاگرام درباره «باربنهایمر» (عنوان پدیده‌ای که در اینترنت شکل گرفته و درباره همزمانی اکران دو فیلم «باربی» و «اوپنهایمر» است) گفت که این دو فیلم را هنوز ندیده، بااین‌حال پرشدن سالن‌های سینما را برای تماشای این دو فیلم که نه دنباله و نه پیش‌درآمد هستند، به فال‌نیک می‌گیرد. البته تمام آثار مهم و پرمخاطب ماه جولای سینماهای آمریکا منحصر به دو فیلم نولان و گرتا گرویگ نیست، بلکه هفتمین قسمت «ماموریت: غیرممکن» با حضور تام کروز نیز یکی دیگر از پدیده‌های مهم فرهنگی این روزهای پرده‌های سینماهای آمریکا و جهان است که البته ناگفته پیداست، فیلم تازه تام کروز شامل گفته فرانسیس فورد کوپولا نمی‌شود.

«باربی»؛ اثری بامزه و جذاب

در اولین‌گام سراغ «باربی»، ساخته گرتا گرویگ می‌رویم. گرویگ فیلمنامه این‌کار را همراه شریک زندگی‌اش، نوآ بامباک نوشته است. مارگو رابی و رایان گاسلینگ، دو ستاره مهم دهه گذشته هالیوود نیز نقش‌های اصلی این‌فیلم را بازی می‌کنند. در میان سه فیلم مهم روی‌پرده این روزهای سینمای آمریکا، «باربی» قطعاً بیشترین تبلیغات را به خود اختصاص داده است. تبلیغات فیلم چنان زیاد و گسترده است که حتی پای این تبلیغات به گوگل هم باز شده است. اگر نام باربی را در گوگل جست‌وجو کنید، رنگ صفحه مرورگرتان به صورتی تغییر پیدا می‌کند و چند قابلیت فرعی به آن اضافه می‌شود. «باربی» به پخش‌کنندگی کمپانی وارنر در لحظه نوشتن این مطلب در آستانه رسیدن به فروش حیرت‌انگیز یک‌میلیارد دلار در سطح جهان قرار دارد. از این‌میزان فروش 400میلیون دلار مربوط به بازار آمریکاست و بقیه نیز مربوط به بازار بین‌الملل است؛ بریتانیا، مکزیک، برزیل، استرالیا و چین پنج بازاری هستند که فروش «باربی» در آنجا بیشتر از بقیه کشورها بوده است. این ساخته گرویگ درحال‌حاضر در پایان دومین هفته اکرانش در سینماهای آمریکا با 4هزار و 337 سالن سینمایی که در اختیار دارد، بیش از 400میلیون دلار فروش داشته است.

نظر منتقدان درباره «باربی»

در قصه کوتاه فیلم «باربی» چنین نوشته شده است: باربی از بحرانی رنج می‌برد که موجب می‌شود تا در مورد جهان و خودش پرسشگری کند. در اولین تیزر فیلم هم که ماه‌ها پیش منتشر شد نیز رگه‌هایی از این قصه هستی‌گرایانه دیده می‌شد. گویا گرتا گرویگ در «باربی» به یکی از فلسفی‌ترین و مهم‌ترین فیلم‌های تاریخ سینما یعنی «اودیسه فضایی» کوبریک ارجاعاتی داده تا نشان دهد فیلم او با قصه کلیشه‌ای عروسک باربی تفاوت‌هایی دارد. منتقدان اما در مورد این تازه‌ترین ساخته گرویگ چه نوشته‌اند.

شری فلاندرز، منتقد «شیکاگو ریدر» درباره این‌فیلم نوشت: گرتا گرویگ در این‌فیلم عرصه‌های مد و سرگرمی را با انتقاد اجتماعی شدید از عروسک مشهور نمادین دنیا ترکیب کرده است. ویکتوریا لوکسفورد، منتقد «بی‌بی‌سی» نیز نوشت: این فیلم بامزه، نشاط‌آور و پرجلوه است. به اعتقاد من «باربی» درباره دنیای‌مدرن -چه از لحاظ مضامین فمینیستی، چه ازنظر برابری جنسیتی- حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. مکس ویز، منتقد «مجله بالتیمور» هم فیلم را اثری بامزه و جذاب خواند که هنگام تماشایش حتماً بلندبلند می‌خندید.

«اوپنهایمر»؛ قصیده‌ای درباره آفرینش و پیامدهای آن

دومین پدیده مهم ماه جولای امسال آمریکا قطعاً «اوپنهایمر»، تازه‌ترین ساخته کریستوفر نولان است. «اوپنهایمر» باتوجه به تعداد سالن‌های کمتری که نسبت به «باربی» در اختیار دارد، درحال‌حاضر در پایان دومین هفته اکرانش از 3هزار و 647 سالن سینما حدود 200میلیون دلار در بازار آمریکای شمالی فروش داشته است. این اثر نولان در سطح جهان در آستانه رسیدن به فروش 500میلیون دلاری قرار دارد. در قصه کوتاه فیلم «اوپنهایمر» چنین نوشته شده است: در خلال جنگ جهانی دوم، نظامی آمریکایی لزلی گراوز، رابرت اوپنهایمر فیزیکدان را برای کار روی پروژه خیلی‌محرمانه منهتن انتخاب می‌کند. اوپنهایمر و گروه دانشمندان همراهش چندین‌سال به توسعه و طراحی بمب اتم می‌پردازند. کار آنها روز 16جولای 1945 به‌ثمر می‌نشیند و اوپنهایمر و همراهانش آن‌روز شاهد انفجار اولین بمب اتمی و تغییر تاریخ برای همیشه هستند.

نظر منتقدان درباره «اوپنهایمر»

اغلب منتقدان و تحلیلگران، فیلم «اوپنهایمر» را یکی از آثار مهم فصل جوایز امسال خوانده‌اند. تا اینجای کار که به‌نظر‌می‌رسد رقابت جدی جوایز، بین دو فیلم «اوپنهایمر» و «قاتلان ماه کامل» اسکورسیزی باشد بااین‌حال باید منتظر ماند و دید تا انتهای امسال، نظر منتقدان و تحلیلگران به چه‌سمتی خواهد رفت و چه فیلم‌های دیگری به فهرست رقبا اضافه می‌شوند. آدام مولینز خطیب، منتقد «شیکاگو ریدر» درباره فیلم «اوپنهایمر» نوشت: جدیدترین اثر کریستوفر نولان، فیلمی تکان‌دهنده و به‌یادماندنی است، قصیده‌ای‌است درباره آفرینش و پیامدهای آن. آدام نایمن، منتقد نشریه «رینگر» نوشت: همه‌چیز که در اطراف فیلم نولان قرار دارد، پرعظمت است. سطح شوک و هراسی که فیلم ایجاد می‌کند، نفس مخاطب را بند می‌آورد. مکس ویز، منتقد «مجله بالتیمور» نیز نوشت: به لطف نولان و کیلین مورفی، ما اوپنهایمر را به‌طور جامع و کامل می‌بینیم، او نه هیولاست، نه ناجی، نه قربانی و نه شرور، او درنهایت تنها یک‌انسان است.

«ماموریت؛ غیرممکن 7»؛ یک اثر اکشنِ هیجان‌انگیزِ فوق‌العاده

اگرچه نام «ماموریت: غیرممکن-روزشمار مرگ قسمت اول»، هفتمین قسمت از مجموعه سینمایی اکشن «ماموریت: غیرممکن» با حضور تام کروز را کمتر کسی به‌همراه دو فیلم بالا می‌آورد بااین‌حال به‌دلیل اکران نزدیک به «باربنهایمر»، اینجا به این فیلم مهم و پرسروصدای این‌روزهای سینمای آمریکا و دنیا نیز اشاره می‌کنم. «ماموریت: غیرممکن 7»، روز 12جولای روی پرده سینماها در آمریکا رفت و تا به‌امروز 142میلیون دلار فروش داشته است. فیلم البته در هفته سوم اکرانش نزدیک هزار سالن سینمایی را که در هفته‌های ابتدایی در اختیار داشت، از دست داد و درحال‌حاضر در 3هزار و 191سالن سینما نمایش داده می‌شود. جدیدترین ماجراجویی تام کروز در دومین هفته اکرانش که مصادف با اولین آخرهفته اکران «باربنهایمر» بود، نزدیک 64درصد افت‌فروش داشت، این فیلم در هفته سوم اکرانش نیز 45 درصد افت فروش دیگر را متحمل شد به‌طوری‌که به رتبه پنجم گیشه آمریکای شمالی سقوط کرد. مجموع فروش جهانی «ماموریت: غیرممکن 7» درحال‌حاضر به 451میلیون دلار رسیده است.

نظر منتقدان درباره «ماموریت: غیرممکن-روزشمار مرگ قسمت اول»

نکته جالب درباره جدیدترین فیلم «ماموریت: غیرممکن»، به کارگردانی کریستوفر مک‌کوری این است که برخلاف سروصداهای زیاد حول دو فیلم «اوپنهایمر» و «باربی» در وب‌سایت راتن تومیتوز، هم از نظر منتقدان، هم ازنظر مخاطبان، این فیلم امتیاز بالاتری را نسبت به آن دو اثر دریافت کرده است.

کورتنی لنینگ، منتقد سینما درباره این‌فیلم نوشت: «ماموریت: غیرممکن 7» مانند چند کار قبلی این‌مجموعه، یک اثر اکشن هیجان‌انگیز فوق‌العاده، مملو از صحنه‌های زیبا و شیرین‌کاری‌های دیدنی تام کروز است. مت برانسون، منتقد «فیلم فرنزی» نوشت: این مجموعه سینمایی با حضور تام کروز از لحاظ کیفی به‌طور قابل‌توجهی یکدست است. لوک گودسل، منتقد «ای‌بی‌سی‌نیوز استرالیا» نوشت: تعهد تام کروز به ارائه فیلم‌های اکشن هیجان‌انگیز، همچنان به قوت خود پابرجاست. این‌فیلم در این‌زمینه، شما را ناامید نمی‌کند.

دیدگاه

ویژه بیست‌و‌چهار ساعت
سرمقاله
آخرین اخبار