| کد مطلب: ۱۸۹۷۰
ترور اسماعیل هنیه واکنش جهان را برانگیخت

ترور اسماعیل هنیه واکنش جهان را برانگیخت

روز گذشته روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد، اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس و یکی از محافظان وی در اثر اصابت قرار گرفتن محل اقامت آنان در تهران به شهادت رسیدند. هنیه برای شرکت در مراسم تحلیف مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور ایران به تهران سفر کرده بود. شهادت رئیس دفتر سیاسی حماس با واکنش‌ها و پیام‌های محکومیت از سوی مقام‌های فلسطینی و سایر مقام‌ها مواجه شده است.

محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین ضمن محکومیت این ترور، آن را اقدامی بزدلانه و تحرکی خطرناک دانست و از همه مردم فلسطین خواست در برابر اشغالگران اسرائیلی به وحدت، صبر و پایداری روی آورند. لوید آستین وزیر دفاع آمریکا مدعی شد از ترور اسماعیل هنیه مطلع شده اما اطلاعات بیشتری در این زمینه ندارد. پس از آن آنتونی بلینکن در اظهارنظر کوتاهی درباره ترور شهید «اسماعیل هنیه» گفت: «ما گزارش‌های مربوط به ترور هنیه را دیده‌ایم».

شبکه «الجزیره» به نقل از وی نوشت: «اکنون اولویت رسیدن به آتش‌بس در غزه است که به نفع گروگان‌ها است.» با این حال، او گفت که نمی‌توان تأثیر ترور هنیه را پیش‌بینی کرد. از سوی دیگر آنا اوکولوفا، عضو اداره اطلاع‌رسانی ارتش اسرائیل و سخنگوی پیشین در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه ریانووستی مبنی بر دست داشتن تل‌آویو در ترور هنیه گفت: «خیر». رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، با انتشار یک بیانیه ترور منجر به شهادت اسماعیل هنیه را این‌طور توصیف کرد: «اقدامی نفرت‌انگیز با هدف برهم زدن آرمان فلسطین، مقاومت شکوهمند غزه و مبارزه عادلانه برادران فلسطینی ما و تضعیف روحیه و ارعاب فلسطینیان است.» وزارتخانه‌های امور خارجه عمان، مصر و اردن در بیانیه‌هایی جداگانه ترور شهید اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس را به شدت محکوم کردند.

وزارت امور خارجه عمان در بیانیه خود اعلام کرد: ترور رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس اسماعیل هنیه در تهران، پایتخت ایران که نقض آشکار قوانین بین‌المللی و بشردوستانه است، محکوم می‌کنیم و از جامعه جهانی می‌خواهیم اقدامی برای توقف تجاوزات اسرائیل انجام دهد. وزارت خارجه مصر در بیانیه خود سیاست خطرناک تشدید تنش اسرائیل در دو روز گذشته را محکوم کرد.

مصر همچنین از شورای امنیت سازمان ملل و قدرت‌های بین‌المللی با نفوذ خواست تا مسئولیت توقف این تشدید تنش خطرناک در خاورمیانه و جلوگیری از خارج شدن اوضاع امنیتی از کنترل را برعهده گیرند. ایمن الصفدی، وزیر امور خارجه اردن هم در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «ما به شدت اقدام اسرائیل در ترور رئیس دفتر سیاسی حماس، اسماعیل هنیه رحمة‌الله را محکوم می‌کنیم و آن را جنایتی شنیع و نقض آشکار قوانین بین‌المللی می‌دانیم».

میخائیل بوگدانف، معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز گفت ترور رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران، تأثیر «بسیار منفی بر مذاکرات دوحه خواهد گذاشت». شیخ محمدبن عبدالرحمن آل‌ثانی، نخست‌وزیر قطر درباره موفقیت میانجیگری آینده بین حماس و اسرائیل بعد از ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، ابراز تردید کرد. سازمان آزادی‌بخش فلسطین در اطلاعیه خود تاکید کرد که این جنایت موجب پایبندی هرچه بیشتر ما به مقاومت و پایداری در برابر دشمن خواهد شد.

گردان‌های عزالدین قسام در بیانیه‌ای تاکید کرد: «عملیات جنایتکارانه ترور اسماعیل هنیه آن هم در قلب پایتخت ایران رویدادی متفاوت و مهم است که نبرد را وارد ابعاد جدیدی می‌کند.» القسام همچنین اعلام کرد: «جنایت‌های مداوم دشمن در میدان‌های مختلف، زنگ خطری برای تمام دولت‌ها و ملت‌های منطقه است». «مهدی المشاط» رئیس شورای عالی سیاسی یمن با صدور بیانیه‌ای به مناسبت شهادت اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس، سه روز عزای عمومی در یمن اعلام کرد و گفت که در این مدت پرچم یمن نیمه‌برافراشته خواهد شد. رئیس شورای عالی سیاسی یمن در بیانیه خود شهادت اسماعیل هنیه را ضایعه بزرگی برای ملت فلسطین و امت اسلامی دانست. دولت مالزی ضمن محکومیت ترور «اسماعیل هنیه» و هر اقدام خشونت‌آمیز تروریستی، تحقیق درباره مسئولان و مسببان آن را خواستار شد.

دیدگاه

ویژه دیپلماسی
سرمقاله
پربازدیدترین
آخرین اخبار