| کد مطلب: ۹۰۲۹
خبرسازان

خبرسازان

آلودگی‌های نفتی بلای جان خزر

zoljoodi

آلودگی‌های نفتی بلای جان خزر

معاون محیط‌زیست دریایی سازمان حفاظت محیط‌زیست با تاکید بر لزوم همکاری ۵ کشور برای کنترل و حفاظت از دریای‌خزر گفته است: «به علت خشکسالی و کاهش تراز آب دریای‌خزر، آلودگی‌های موجود در آن با غلظت بیشتری نمود پیدا می‌کند.» به گزارش ایسنا، مجتبی ذوالجودی درباره آلودگی‌های موجود در دریای‌خزر گفت: «دریای‌خزر در یک فضای بسته قرار دارد بنابراین با تبخیر زیاد و کاهش تراز آب، آلودگی‌هایی که وارد آن می‌شوند به دلیل افزایش غلظت، بیشتر خودشان را نشان می‌دهند.» او با تاکید بر اینکه عمده آلودگی‌های ورودی به دریای‌خزر نفتی است، ادامه داد: «ایران سهم زیادی از آلودگی‌های نفتی ندارد اما سایر کشورها همچون آذربایجان آلودگی نفتی را در حوزه‌های خود دارند و در کنار این مسئله درگیر مقدار زیادی آلودگی‌های ناشی از مصالح صنعتی هستند که تصفیه نمی‌شوند و این آلودگی‌ها همگی وارد دریای خزر می‌شوند.» او گفت: «سازمان حفاظت محیط‌زیست تلاش کرده است تا حمایت‌های مالی ازطریق صندوق ملی محیط‌زیست و یا بانک‌ها برای این مراکز فراهم کند تا این کارخانه‌ها و مراکز با در دسترس داشتن تسهیلات زودتر تصفیه‌خانه‌های خود را راه‌اندازی کنند.»

razavi mohsen

دلایل ابتلای جوانان به سرطان

رئیس دومین سمینار سرطان در جوانان گفته است که امروزه از بدو تولد به‌محض مبتلا شدن به بیماری بررسی‌های جامع پزشکی صورت می‌گیرد که می‌تواند روند تشخیص بیماری را سریعتر به انجام برساند تا اگر سرطان باشد زیر گروه و وسعت آن را تشخیص دهد و احتمالاً یکی از دلائل افزایش آمار سرطان در جوانان، همین وسعت فرآیند تشخیص باشد. محسن رضوی دراین‌باره گفت: «وقتی یک جوان مبتلا به سرطان می‌شود تمام افراد خانواده با حجم سنگینی از فشار روانی روبه‌رو می‌شوند. خود جوان هم موقعیت کاری را از دست می‌دهد، ازدواج و تحصیل و همه آرزوهایش را بر زمین می‌گذارد. دوستان، همکاران و حتی محیط تحصیل و پزشکان معالج نیز متأثر از بیماری او خواهند شد. همچون آمارهای جهانی شایع‌ترین سرطان‌های جوانان در کشور ما شامل سرطان‌های خونی حاد ALL و کمتر AML و پس از آن سرطان‌های خونی مزمن با شیوع کمترند. سرطان‌های کلیه (ویلمز)، تومورهای نوروژنیک، لمفوم سارکوم و پستان هم در جوانان و کودکان دیده می‌شود.»

mohajer

افزایش مهاجرت کودکان بدون همراه

یونیسف اعلام کرده است که بیش از ۱۱هزار کودک از دریای مدیترانه عبور کرده‌اند. این نهاد خواستار واکنش گسترده اروپا برای حمایت از کودکان و خانواده‌های پناهجو است. صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرده است: «شمار کودکان مهاجر بدون همراه که از نواحی دریایی خطرناک به سمت اروپا عبور می‌کنند، در سال جاری میلادی (۲۰۲۳) ۶۰درصد افزایش یافته است.» به گزارش بی‌بی‌سی، یونیسف دراین‌باره می‌گوید، بیش از ۱۱هزار کودک از دریای مدیترانه عبور کرده‌اند. این نهاد خواستار واکنش گسترده اروپا برای حمایت از کودکان و خانواده‌های پناهجو است. این نهاد سازمان‌ملل می‌گوید کودکان اغلب زمانی که به اروپا می‌رسند در بازداشتگاه‌ها نگهداری می‌شوند و بیش از ۲۲هزار نفر فقط در ایتالیا نگهداری می‌شوند. سازمان ملل می‌گوید، بیش از ۲۵۰۰نفر در سال جاری میلادی در حین سفر جان باخته یا مفقود شده‌اند و بیش از ۱۸۰هزار نفر موفق شده‌اند.

دیدگاه

ویژه جامعه
آخرین اخبار