| کد مطلب: ۹۰۰۳
خبرسازان

خبرسازان

ورود به جنگل‌های مازندران ممنوع

kavian ataola 2

ورود به جنگل‌های مازندران ممنوع

مدیرکل حفاظت محیط‌‌زیست مازندران از ممنوعیت ورود تورهای گردشگری به جنگل‌های مازندران در فصل گاوبانگی خبر داد. عطاءالله کاویان با اشاره به تبلیغات غیرقانونی برخی تورهای گردشگری در فضای مجازی با عنوان «برگزاری تورهای گاوبانگی» در استان گفت: «ورود هرگونه تور گردشگری با عنوان «تور گاوبانگی» در مناطق جنگلی استان اعم از مناطق آزاد و تحت مدیریت این اداره کل در ایام گاوبانگی (۱۵شهریورماه تا ۱۵مهرماه) ممنوع است.» مدیرکل حفاظت محیط‌زیست مازندران ادامه داد: «از همه دوست‌داران و علاقه‌مندان به حیات‌وحش و مردم نواحی جنگلی و کوهستانی درخواست می‌شود تا هرگونه فعالیت و رفت‌وآمد غیرعادی را به ادارات حفاظت محیط‌زیست در سراسر استان گزارش دهند تا به این وسیله بتوان حمایت همه‌جانبه‌ای جهت حفظ و حراست این گونه زیبا و با ارزش به‌عمل آورده و با حفظ داشته‌های‌مان، آن‌ها را برای نسل‌های بعد محافظت کنیم.»

تصاویر ناسا از طوفان در ایران

ناسا اعلام کرد، طوفان عظیم گردوغبار که در هفته گذشته بخش‌هایی از ایران، افغانستان و پاکستان را درنوردید، برای بسیاری از ساکنان این مناطق خطراتی را به‌همراه داشت. به گزارش ایلنا، این تصویر که توسط ابزار VIIRS (سوئیت رادیومتر تصویربرداری مادون‌قرمز مرئی) در ماهواره NOAA-NASA Suomi NPP به دست آمده است، توده‌های غلیظی از گردوغبار را نشان می‌دهد که صدها کیلومتر در سراسر منطقه خشک شرق ایران در ۲۲سپتامبر ۲۰۲۳ (جمعه ۳۱شهریورماه ۱۴۰۲) وزید. براساس اعلام روابط‌عمومی اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست استان سیستان‌وبلوچستان، ناسا اعلام کرده، به‌نظر می‌رسد گردوغبار از تالاب‌های زودگذر هامون که تا حدودی شهر زابل در ایران را احاطه کرده است، سرچشمه می‌گیرد. وقتی این تالاب خشک می‌شود، این منطقه به‌دلیل ویژگی‌های آب‌وهوایی پایدار به‌نام «باد لوار» (یا بادهای ۱۲۰روزه)، که از اواخر ماه مه تا اواخر سپتامبر (ابتدای خردادماه تا پایان شهریورماه) از سمت شمال‌غربی می‌وزد، به کانون طوفان‌های گردوغبار تبدیل می‌شود.

خطر پیوستن کودکان بومی به بازار کار

طبق تحقیقات اداره پژوهش‌های سازمان جهانی کار، چالش کار کودکان بومی، نتیجه مستقیم به حاشیه رانده‌شدن جوامع بومی است. در یک تحقیق جدید سازمان جهانی کار آمده است: «کار کودک و محرومیت از تحصیل در میان کودکانی که از نژادهای بومی کشورهای فتح‌شده به‌دست کشورهای غربی‌اند، بیشتر از سایر کودکان رواج یافته است.» این تحلیل جدید توسط سازمان جهانی کار (ILO) نشان می‌دهد: «کودکان جوامع بومی با خطر قابل‌توجهی از کار کودکان روبه‌رو هستند و اغلب به آموزش دسترسی ندارند.» براساس یافته‌های این گزارش، از آنجا که در استرالیا، نیوزیلند، کانادا، آمریکا و آمریکای لاتین، کودکان بومی با آسیب‌های تحصیلی مواجه هستند، درنتیجه در برابر پدیده شوم کار کودکان آسیب‌پذیرترند.

دیدگاه

ویژه جامعه
آخرین اخبار