از جامعه چه خبر؟
جمعیت ایران، ۸۵ میلیون نفر
جمعیت ایران، ۸۵ میلیون نفر
علیاکبر محزون، مدیرکل دفتر جمعیت، نیروی کار و اقتصاد خانوار مرکز آمار ایران گفته که جمعیت ایران از مرز ۸۵میلیون نفر عبور کرده است. او دراینباره گفت: «آهنگ رشد جمعیت از دهه۶۰ شروع شد و تا آخرین سرشماریای که در سال ۱۳۹۵ انجام گرفت به 24/1 درصد رسید؛ اما از آن سال تاکنون همان روند کاهشی ادامه پیدا کرده بهطوریکه الان به زیر یکدرصد، حدود 77/0 درصد رسیده است.» مدیرکل دفتر جمعیت، نیروی کار و اقتصاد خانوار مرکز آمار ایران به ساختار درونی جمعیت نیز اشاره کرد: «حدود ۲۴درصد از جمعیت کشور را کودکان و نوجوانان زیر ۱۵سال تشکیل میدهند، ۲۵درصد از جمعیت کشور شامل جوانان ۱۵ تا ۲۹ساله، ۴۴درصد میانسال و مابقی هم سالمندان بالای ۶۵سال هستند که این نشان میدهد ساختار غالب جمعیتی کشورمان را ساختار میانسال تشکیل میدهد.»
از هر ۳۶ ازدواج، یکی ختم به طلاق
صالح قاسمی، جمعیتپژوه با بیان اینکه آمار ازدواج و طلاق یکی از موضوعات چالشی حوزه آمار و وقایع جمعیتشناسی است که حواشی درست و غلط زیادی دارد، گفته است که نرخ ازدواج طی چهاردهه گذشته روند کاهشی داشته است. به گفته او: «ازسویدیگر تحلیلهای غلطی که درخصوص ازدواج و طلاق ازسوی کارشناسان ارائه میشود، در ازدواجنکردن افراد اثرگذار است چراکه موجب ایجاد نگرانی شده و تمایل به ازدواج را کم میکند. بهطورمثال آماری ازسوی برخی مسئولان و کارشناسان داده شده است مبنی بر اینکه از هر سه ازدواج، یک ازدواج به طلاق ختم میشود، این درحالیاست که این آمار کاملاً غلط و نادرست است و نتیجه آن ایجاد فضایی بسیار سیاه و یأسآلود بود و افراد را از ازدواج منصرف میکند. اخیراً درباره مقایسه آمار ازدواج و طلاقهای ناظر به همین ازدواجها، در بازه زمانی پنجساله کار تحقیقی صورت گرفته است که نشان میدهد از هر ۳۶ ازدواج، یکمورد از آنها به طلاق ختم میشود.»
شهرداری، مکلف به پیشگیری حوادث
شهرداری تهران مکلف به اتخاذ تدابیر پیشگیرانه، مرتبط با حوادث ناگوار در پایتخت شد. معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوعجرم دادگستری کل استان تهران، از تکلیف شهرداری تهران برای نصب علائم هشداردهنده و اتخاذ تدابیر پیشگیرانه ازجمله فنسکشی، استقرار کانکس نگهبانی و اطلاعرسانی به شیوههای مختلف در راستای پیشگیری از حوادث ناگوار در شهر در پی دستور رئیسکل دادگستری استان تهران خبر داد. ابوالفضل نیکوکار دراینباره گفت: «در پی دستور رئیسکل دادگستری استان تهران بهمنظور بررسی تمام ابعاد فوت ۲کودک بر اثر غرقشدگی در استخر یکی از بوستانهای شهر تهران و اتخاذ تدابیر پیشگیرانه بهمنظور جلوگیری از وقوع حوادث مشابه، تکلیفی بهعهده شهرداری تهران در راستای نصب علائم هشداردهنده و اتخاذ تدابیر پیشگیرانه ازجمله فنسکشی، استقرار کانکس نگهبانی و اطلاعرسانی به شیوههای مختلف گذاشته شد. مقرر شد، اداره کل حقوقی شهرداری تهران ضمن انجام مکاتبه با مناطق مختلف شهرداری تهران، پیرامون شناسایی نقاط حادثهساز شهری و نصب دوربینهای مداربسته بهمنظور اعمال نظارت بر این نقاط اقدام کند.»