بازگشت النینو به ایران؟
به اعتقاد محقق پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی، کاهش سرعت سامانه «غربوزان عرضهای میانی» بهدلیل گرمایش زمین موجب شده تا این سامانه به عرضهای پایینتر نفوذ کند و نهفقط از روی دریای مدیترانه که از روی دریای سرخ نیز عبور کند و رطوبت این دو دریا از طریق عربستان به جنوب ایران برسد.
عبدالمجید نادریبنی، عضو هیئتعلمی پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی درباره بارندگیهای بهار سال جاری گفت: «امسال منطقه جنوب غرب آسیا ازجمله ایران، بهار مرطوبتری را تجربه کردهاند. بسیاری از محققان این شرایط را بهطور عمده به رویداد النینو نسبت میدهند.»
او النینو را شرایطی دانست که دمای سطحی آب اقیانوس در مرکز و شرق اقیانوس آرام بهطور متوسط بالاتر از میانگین است و بروز این پدیده میتواند بهطور قابلتوجهی بر الگوهای آب و هوای جهانی تأثیر بگذارد.
نادریبنی ادامه داد: «درباره جنوب غربی آسیا، النینو میتواند منجر به افزایش بارندگی در طول ماههای بهار شود. البته این مسئله صرفاً به پدیده النینو محدود نیست، بلکه عامل مهم دیگر تغییر اقلیم ناشی از افزایش گازهای گلخانهای است که موجب شده است تا دمای سطح کرهزمین نسبت به متوسط بلندمدت افزایش یابد.»