| کد مطلب: ۸۱۸۹
شکایت هیئت جانبازان از سازمان فرهنگی و هنری شهرداری

شکایت هیئت جانبازان از سازمان فرهنگی و هنری شهرداری

در واکنش به اقدامات شهرداری در حوزه معلولان صورت گرفت

در واکنش به اقدامات شهرداری در حوزه معلولان صورت گرفت

هر هفته جلوی شورای شهر تهران تجمع‌ می‌کنند و فقط یک سوال دارند: «چرا شهرداری تهران به تکالیف قانونی خود در خصوص معلولان عمل نمی‌کند؟» سوال‌شان را روی بنری نوشته‌اند و هر هفته آن را جلوی شورای شهر تهران علم می‌کنند تا شاید اعضای شورای شهر تهران از پشت شیشه اتاق‌هایشان سوال‌شان را ببینند. شاید به همین دلیل است که جعفر تشکری‌هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران در یکصدوهفتادویکمین جلسه شورا، از اقدام خلاف قانون شهرداری تهران در جابه‌جایی و واگذاری عرصه و عیان سامانه حمل و نقل جانبازان و معلولین انتقاد کرده و خواستار پاسخگویی فوری شهردار تهران در خصوص علت قطع شدن سامانه جانبازان و معلولین از 28 مردادماه جاری و توقف خدمت‌رسانی به ایشان توضیح خواست.

او در توضیح این شرایط گفت: «در جلسات گذشته شورای شهر به شهرداری تهران تذکر دادیم تا نسبت به جا‌به‌جایی و تغییر مکان سامانه حمل و نقل معلولین پاسخگو باشد. اما برخلاف رویه شاهد بودیم که نه‌تنها رسیدگی قانونی نشد؛ بلکه دستور تسریع در تخلیه مکان یادشده هم صورت گرفت. مضاف بر اینکه از روز گذشته، امکان ارتباط با شماره تلفن و سامانه مذکور نیز از بین رفته است. سامانه حمل و نقل جانبازان و معلولین، از سال 89 در مجموعه شرکت واحد اتوبوسرانی آغاز به کار کرده و بیش از 4هزار مشترک دارد و چند هزار نفر نیز در انتظار اشتراک در این سامانه هستند. مشترکان این سامانه از قشر خاص جامعه هستند و اقدام اخیر شرکت واحد اتوبوسرانی باعث شده این عزیزان در فعالیت‌‌های آموزشی و درمانی خود با اشکال مواجه شوند.»

او تاکید کرد: «جدا شدن سامانه حمل و نقل جانبازان و معلولین از شرکت واحد اتوبوسرانی و الحاق آن به سازمان تاکسیرانی، مصداق تغییر در ساختار اداری سازمان شهرداری تهران است که براساس ماده 54 قانون شهرداری، نیاز به اخذ مجوز از شورای شهر تهران دارد. شهرداری تهران با چه دلیل و با چه استناد قانونی، بدون کسب مجوز قانونی از شورای شهر چنین اقدامی انجام داده است؟»

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران، به تصویب بودجه برای ناوگان حمل و نقل جانبازان و معلولین اشاره کرده و گفت: «با توجه به اقدام شورای شهر برای تصویب بودجه برای حمل و نقل جانبازان و معلولین، ذیل بودجه شرکت واحد اتوبوسرانی، واگذاری این سامانه به سازمان تاکسیرانی، مستلزم جابه‌جایی ردیف بودجه است که براساس بند 12 ماده 80 قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شورای شهر، از اختیارات شوراست و طبق تصریح تبصره 1 ماده 68 قانون شهرداری، مصرف اعتباراتی که به تصویب انجمن شهر می‌رسد باید منحصراً در همان حوزه و با نظارت انجمن شهر باشد. از آنجا که طبق ماده 28 آیین‌نامه مالی شهرداری‌‌ها، شهرداری تهران مجاز به جابه‌جایی حداکثر 10 درصد بودجه متعلق به هر وظیفه است؛ مستمسک قانونی شهرداری تهران برای چنین تصمیمی چه بوده است؟»

تشکری‌هاشمی اساسنامه شرکت واحد اتوبوسرانی را هم مورد اشاره قرار داده و گفت: «طبق اساسنامه شرکت واحد، واگذاری و بهره‌برداری از دارایی‌های آن، صرفاً در محدوده فعالیت‌های خود شرکت و در حوزه اختیارات هیئت مدیره است. تاکنون مصوبه‌ای برای این بند اخذ نشده و حتی اگر مصوب شده بود هم، به دلیل عدم رعایت صرفه و صلاح شرکت، واجد ایراد بود. همچنین به فرض دستور شهردار، اجرای آن بدون درخواست تشکیل مجمع عمومی شرکت از سوی هیئت‌مدیره و تصویب آن در مجمع عمومی، امکان‌پذیر نیست. لذا دستور واگذاری ملک یادشده، خلاف رویه و مقررات است. شهردار تهران باید پاسخ دهد که دلیل اتخاذ و ابلاغ چنین تصمیمی چه بوده است.»

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر افزود: «در بودجه سال 1402 و حتی در برنامه چهارساله چهارم مصوب شورای اسلامی شهر تهران هیچ مجوزی برای واگذاری دارایی‌های شهرداری از جمله شرکت واحد اتوبوسرانی به شرکت‌های استارت‌آپی و شرکت‌های دانش‌بنیان یا موارد مشابه داده نشده است. مبنای اتخاذ این تصمیم چه بوده است؟»

تشکری‌هاشمی در خصوص هبه یا واگذاری املاک شهرداری نیز تاکید کرد: واگذاری املاک شهرداری و واحد‌های وابسته، به صورت هبه یا فروش به هر شخص حقیقی یا حقوقی، مستلزم اخذ مصوبه از شورای شهر است. چرا بدون سیر مراحل قانونی، اقدام به تخلیه مکان یادشده با هدف واگذاری شده است؟ با توجه به سیاست‌های ابلاغی شورای شهر تهران در حمایت از شهروندان دارای معلولیت، چرا قبل از تعیین مکان مناسب و امکانات لازم برای این عزیزان، نسبت به تخلیه مکان یادشده اقدام گردیده است؟»

او در خصوص اختیارات تفویض‌شده مجمع عمومی شرکت واحد به شهردار افزود: «شورای شهر در جلسه مجمع فوق‌العاده شرکت واحد در تاریخ 15/5/1402، بخشی از اختیارات تفویض‌شده مجمع به شهردار را لغو و هرگونه واگذاری املاک شرکت واحد را منوط به مصوبه شورای اسلامی شهر تهران که مجمع شرکت واحد است؛ کرده بود. علت اینکه بلافاصله بعد از این مصوبه و برخلاف تصریح آن، دستور تخلیه مکان یادشده صادر گردیده، چه بوده است؟»

دست‌بند تصمیم‌های شهرداری بر دست جانبازان

اما اینطور که به نظر می‌رسد موضوع مقابله شهرداری با معلولان و جانبازان به جابه‌جایی و تغییر مکان سامانه حمل‌ونقل معلولین ختم نمی‌شود. باشگاه جانبازان در میدان بهمن هم جزو موضوعاتی است که شهرداری را دچار چالش کرده است. یک منبع آگاه در گفت‌وگو با هم‌میهن موضوع این شکایت را تشریح و تاکید کرد: «باشگاه جانبازان تحت نظر سازمان فرهنگی و هنری بیش از 20 سال است که در فرهنگسرای بهمن فعالیت می‌کند. تمام شهرداران و رئیس سازمان‌های فرهنگی و هنری مانند آقایان امرودی، سردار احمدلو، خسروی و... از آن حمایت کردند. در این مجموعه بحث مالی مطرح نبود بلکه موضوع فرهنگی و ورزشی جانبازان در میان بود.»

او افزود: «تیم سازمان فرهنگی و هنری که تغییر می‌کند آقای مهرداد باقری‌پیدنی (رئیس سازمان فرهنگی و هنری) و عبدالحسین مسلمی (رئیس فرهنگسرای بهمن) اصرار می‌کنند که اینجا باید جمع‌آوری شود. آنها با مراجعه به دادستان انفال اعلام می‌کنند که شخصی اینجا را تصرف کرده و بازنمی‌گرداند. دادسرا هم نامه‌ای برای احضار مدیر این مجموعه صادر می‌کند. اما دوستان روز 13 تیرماه امسال با رئیس کلانتری منطقه به باشگاه جانبازان می‌روند و وسایل را داخل فرهنگسرا می‌برند و مقابله مسئولان باشگاه هم فایده‌ای ندارد. در این جابه‌جایی وسایل باشگاه تخریب شده است. جانبازان را هم هل می‌دهند و به یکی از آنها دست‌بند هم زدند.»

این منبع آگاه با بیان اینکه هیئت جانبازان با سازمان فرهنگی و هنری شهرداری قرارداد داشته است، گفت: «این سازمان از یکی از مسئولان باشگاه شکایت کرده است درحالی‌که این مجموعه متعلق به هیئت جانبازان است. ما به شهرداری نیز مراجعه کردیم اما اعلام کردند این موضوع به ما ارتباطی ندارد و مدیریت مجموعه در دست فرهنگسرای بهمن است. به همین دلیل مسئولان باشگاه مجبور شدند از سازمان فرهنگی و هنری شهرداری شکایت کیفری خود را مطرح کنند. فعلاً این شکایت در دادگاه صالحه رسیدگی شد اما هنوز رای صادر نشده است.» او با بیان اینکه این محیط کوچک ورزشی دلخوشی بچه‌های معلول و جانباز بود، تاکید کرد: «وسایل باشگاه متعلق به همه جانبازان بود که سالیان گذشته از ارگان‌های مختلف گرفته بودیم و متاسفانه فرهنگسرای بهمن وسایل باشگاه را به جای دیگری منتقل کرده است.»

این منبع آگاه تاکید کرد: «در این مدت ۲۰ ساله چهره‌های مطرحی همچون علی صادق‌زاده، مدال‌دار رقابت‌های پاراالمپیک لندن و ریو، علی حسینی قهرمان پاراالمپیک لندن، نادر مرادی قهرمان پاراالمپیک لندن، سلمان گروسی نایب قهرمان جهان و بسیاری از بچه‌های معلول و جانباز در این باشگاه ورزش می‌کردند.»

محیطی دور از شأن جانبازان

با وجود آنکه مسئولان باشگاه جانبازان می‌گویند که با در دست داشتن قراردادشان از سازمان فرهنگی و هنری شهرداری شکایت کرده‌اند اما شهرداری درباره این حادثه توضیح داده است: «این مجموعه طی یک تفاهم‌نامه به صورت رایگان در اختیار یک هیئت قرار گرفته بود که در تیرماه سال۱۴۰۱ مدت این تفاهمنامه تمام شده است. در طول سال گذشته بارها به این مجموعه ابلاغ شده است که نسبت به تعیین‌تکلیف فضا اقدام کنند که متاسفانه همکاری نداشته‌اند. نظر به اینکه این فضا به‌صورت رایگان در اختیار هیئت بوده اما این مجموعه اقدام به دریافت شهریه از اغلب مراجعین کرده است که این موضوع با هدف و روح واگذاری که همانا خدمتگزاری به جانبازان معزز و محترم بوده است، مغایرت دارد و باید صرفاً به این عزیزان خدمت ارائه می‌شد. با عنایت به وضعیت نگهداری نامطلوب محیط که به دور از شأن جانبازان معزز بود و گلایه‌های متعدد این عزیزان و با توجه به ابلاغ‌های گذشته و همچنین نیاز فوری این فضا به بازسازی و تعمیرات اساسی و با هماهنگی با مقام محترم قضایی و با حضور ضابط قضایی، فضای فوق در روزهای گذشته بدون هیچ‌گونه تنش و توسط شرکت تخصصی این حوزه تخلیه شد.» جالب آن است که شهرداری ادعا می‌کند بدون هیچ تنشی تجهیزات باشگاه جانبازان را جابه‌جا کرده و مسئولان باشگاه ادعا می‌کنند که شهرداری با تنش و دست‌بند زدن به یکی از جانبازان این جا‌به‌جایی را انجام داده است.

دیدگاه

ویژه تیتر یک
  • نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، روز گذشته در وین آغاز به کار کرد. پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی تروئیکای…

  • هرچند تعبیر دوشنبه‌های ملاقاتی و سه‌شنبه‌های نظارتی و چهارشنبه‌های درایتی به طعنه به کار رفته اما اتفاقاً شاهد…

  • نمایندگان مجلس با تقاضای یک فوریت بررسی لایحه «اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» با ۳۸ رأی موافق، ۲۰۷ رأی…

سرمقاله
آخرین اخبار