| کد مطلب: ۳۱۴۰۴

ناگهان ترور/گزارش میدانی خبرنگار هم میهن از حادثه دیروز

خبر رسمی اینگونه در مرکز رسانه قوه قضائیه منتشر شد: «یک فرد مسلح نفوذی در دیوان عالی کشور در اقدامی برنامه‌ریزی‌شده اقدام به ترور دو قاضی شجاع و پرسابقه در مبارزه با جرایم علیه امنیت ملی، جواسیس و تروریسم کرد. حجت‌الاسلام والمسلمین رازینی رئیس شعبه ۳۹ و حجت‌الاسلام والمسلمین مقیسه رئیس شعبه ۵۳ دیوان عالی کشور بودند.

ناگهان ترور/گزارش میدانی خبرنگار هم میهن از حادثه دیروز

«شورای شهر هستی؟ صدای تیراندازی شنیدی؟ می‌گویند دو قاضی را مقابل کاخ دادگستری ترور کرده‌اند. می‌توانی خبری بگیری؟» این سوالی است که همکارم به صورت تلفنی از من پرسید و من گفتم: «باشه. خداحافظ.» به سرعت خودم را به مترو رساندم و از خروجی 15خرداد بیرون آمدم. بازار مثل همیشه بود، شلوغ و گرم. صدای دستفروشان در همهمه بازار بیش از هر چیز دیگری به گوش می‌رسد.

چند موتور و مامور نیروی انتظامی سرخیابان داور ایستاده‌اند و پچ‌پچ می‌کنند. مقصد قدم‌های بلند و سریعم کاخ دادگستری است. در ورودی در از یک سرهنگ می‌پرسم: «ترور کجا انجام شده؟» با شک و تردید نگاهم می‌کند. خودم را معرفی می‌کنم و می‌گوید: «از این در نیست، سمت در اصلی اتفاق افتاده است.»

خودم را به در اصلی می‌رسانم. تمام درها بسته است و گاهی که در باز می‌شود و حیاط کاخ پر است از سرباز. کسانی که آنجا هستند می‌گویند این واقعه روبه‌روی در یگان حفاظت قوه‌قضائیه اتفاق افتاده است و به سرعت خون را شسته‌اند. اما علی‌اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد که این حادثه در اتاق قضات صورت گرفته است.

خبرنگاران گوشه‌ای جمع شده‌اند و هر کدام خبرهایی که می‌شنوند را به دیگران می‌گویند؛ خبرهایی که در قدم زدن‌هایشان از گفت‌وگوی بین نیروهای انتظامی حاضر در محل به صورت ناخواسته شنیده‌اند. یکی از خبرها این است که «ساختمان را از کارمندان تخلیه کرده‌اند و چند تن از کارمندانی که از صحنه این حادثه عکس و فیلم گرفته‌اند بازداشت شده‌اند.»

این خبر بلافاصله پس از انتشار تکذیب و اعلام می‌شود که هیچ کسی بازداشت نشده است. سه آمبولانس بهشت زهرا از راه می‌رسند و به صورت قطاری وارد حیاط کاخ دادگستری می‌شوند. 

عقربه‌های ساعت همدیگر را به جلو هل می‌دهند اما هیچ‌کس به رسانه‌ها پاسخی نمی‌دهد. یکی از خبرنگاران می‌گوید: «خبرنگار و دوربین صداوسیما را داخل کاخ بردند. چرا ما را نمی‌برند؟ چرا به ما جواب نمی‌دهند؟ محمد شهریاری، رئیس دادسرای امور جنایی به سرعت وارد کاخ شد و هیچ جوابی به ما نداد.»

از خبرنگاران می‌خواهند که منتظر باشند تا رئیس پلیس آگاهی تهران به سوالات شما پاسخ دهد و زوایای کامل حادثه را تشریح کند. خبرنگاران را به آن‌سوی خیابان هدایت می‌کنند و سردار علی ولی‌پورگودرزی، رئیس پلیس آگاهی تهران به سرعت سوار خودروی خود شده و پیش از آنکه خبرنگاران به او برسند صحنه را ترک می‌کند.

یک عریضه‌نویس پیر این سوی خیابان دقیقاً روی در کاخ دادگستری نشسته است. از او می‌پرسم: «شما حادثه را دیدید؟ صدای گلوله را شنیدید؟» پاسخ داد: «کدام حادثه؟ مگر اتفاقی افتاده است؟» مبهوت به او نگاه می‌کنم و از کنارش دور می‌شوم. زن و مردی رهگذر به یکی از خبرنگاران می‌گوید: «آنهایی که زخمی شدند حالشان چطور است؟ آقایی که این‌کار را کرده با اسلحه خودکشی کرده یا سیانور؟»

خبرنگاران از این پاسخش متعجب می‌شوند. می‌گویند: «این راه خودکشی سازمان است.» منظورش سازمان مجاهدین خلق است و به نظر می‌رسد جامعه در همان ابتدای کار این حادثه را به این سازمان نسبت داده‌اند.

رهگذاران سوالاتی می‌پرسند اما خبرنگاران پاسخی برای این سوالات نداشتند و بیشتر شنونده بودند. در این بین خبری در یکی از خبرگزاری‌های معتبر منتشر شد مبنی بر اینکه «ضارب یکی از آبدارچی‌های کاخ بوده و ابتدا با چاقو به یکی از محافظان حمله کرده، اسلحه او را گرفته و تیراندازی کرده است.»

اما این موضوع نیز به سرعت از سوی قوه‌قضائیه تکذیب شده و اعلام می‌شود؛ «ضارب عامل نفوذی بوده است.» حدود 13:25 ابتدا خودروهای تشخیص هویت پلیس از حیاط کاخ دادگستری خارج می‌شوند و چند دقیقه پس از آن آمبولانس‌های بهشت زهرا. هیچ‌یک از مسئولان در مقام پاسخگویی در جمع خبرنگاران حاضر نمی‌شوند و خبرنگاران با خبرهای ضد و نقیضی که شنیده‌اند محل حادثه را ترک می‌کنند.

خبر رسمی اینگونه در مرکز رسانه قوه قضائیه منتشر شد: «یک فرد مسلح نفوذی در دیوان عالی کشور در اقدامی برنامه‌ریزی‌شده اقدام به ترور دو قاضی شجاع و پرسابقه در مبارزه با جرایم علیه امنیت ملی، جواسیس و تروریسم کرد. حجت‌الاسلام والمسلمین رازینی رئیس شعبه ۳۹ و حجت‌الاسلام والمسلمین مقیسه رئیس شعبه ۵۳ دیوان عالی کشور بودند.

براساس تحقیقات اولیه، فرد مورد اشاره نه پرونده‌ای در دیوان عالی کشور داشته و نه از مراجعین به شعب دیوان بوده است. بلافاصله پس از اقدام تروریستی صورت‌گرفته برای دستگیری فرد مسلح اقدام می‌شود که وی به سرعت اقدام به خودکشی می‌کند. در حال حاضر تحقیقات برای شناسایی و دستگیری عقبه این اقدام تروریستی آغاز شده است.»

مرکز رسانه قوه قضائیه همچنین با تکذیب تصویر منتشرشده از فرد ضارب و سلاحش در این واقعه، نوشت: «شایعاتی مبنی بر مجروح‌شدن قاضی میری و قاضی نیری و بازداشت چند تن از کارکنان کاخ دادگستری، منتشر شده است.»

مهدی کشت‌دار، مدیرعامل خبرگزاری میزان در صفحه شخصی ایکس خود نوشت: «در جریان حمله تروریستی امروز در دیوانعالی کشور حجج‌الاسلام رازینی و مقیسه شهید شدند و یک محافظ زخمی شد. شخص دیگری در جریان این حمله شهید یا زخمی نشده است. فرد مسلح خودکشی کرده است.»

پیام تسلیت مقام معظم رهبری در پی ترور دو قاضی

مقام رهبری طی پیامی شهادت دو قاضی برجسته کشور را تسلیت گفتند: «شهادت عالِم مجاهد جناب حجت‌الاسلام والمسلمین آقای حاج شیخ علی رازینی و همکار ایشان قاضی شجاع جناب آقای حاج شیخ محمد مقیسه رضوان‌الله علیهما را به بازماندگان مکّرم ایشان تبریک و فقدان آنان را تسلیت عرض می‌کنم. شهید رازینی در گذشته نیز در معرض سوءقصد بدخواهان قرار گرفته و سال‌ها رنج جانبازی را تحمل کرده بودند. دو برادر گرامی ایشان قبلاً به شهادت رسیده‌اند. رحمت و رضوان خدا بر همه‌ی آنان و بر خانواده‌های باگذشت و صبورشان باد.»

پیام تسلیت سران سه قوه

غلامحسین محسنی‌اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه پس از این حادثه، در پیامی نوشت: «شهادت دو تن از قضات برجسته، انقلابی و مجاهد دستگاه قضا حجج‌الاسلام آقایان علی رازینی و محمد مقیسه در اقدام تروریستی روز شنبه، همه خادمان نظام جمهوری اسلامی در عدلیه را عزادار و سوگوار نمود. این دو شهید عدلیه طی سالیان دراز خدمت در دستگاه قضا، پیوسته در خط مقدم تحقق عدالت و استیفای حقوق مظلومین از ظالمان و فاجران و تبهکاران بودند و لحظه‌ای در محاکمه و مجازات تروریست‌ها، جاسوسان، قاتلان مردم و تهدیدکنندگان امنیت شهروندان، دچار سستی و فترت نشدند. این دو قاضی شهید، در مقام قضا و احیای حقوق مردم، قاطعیت، شجاعت و صراحت داشتند و همین امر، ناکثان و منافقان را ناخوش می‌آمد. شهیدان رازینی و مقیسه حقیقتاً از مؤمنان راستین به انقلاب اسلامی و مکتب امامین انقلاب و از خدمتگزاران حقیقی مردم بودند؛ آنان به‌واسطه احکام قاطع‌شان در قبال تروریست‌هایی که دستان‌شان آغشته به خون پاک مردم ایران بود، همواره مورد حقد و کینه دشمنان بودند. بدون تردید، شهادت بهترین و برترین عاقبت و اجر بزرگی است که از ناحیه خداوند علیم نصیب آقایان رازینی و مقیسه شد؛ خداوند ارواح مطهر این دو شهید دستگاه قضا را با اولیاء خود محشور گرداند. اینجانب شهادت این دو قاضی انقلابی و مخلص را به خانواده‌ی گرامی، دوستان و همکاران محترم در دستگاه قضا و به همه‌ ملت عزیز ایران تبریک و تسلیت عرض می‌کنم.»

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری نیز در پیامی نوشت: «شهادت دو تن از قضات برجسته کشورمان حجج‌الاسلام علی رازینی و محمد مقیسه در اقدام تروریستی ناجوانمردانه و غیرانسانی، موجب تأثر عمیق اینجانب شد. بی‌‌شک راه و مسیر روشن این قضات پرتلاش و باسابقه دیوان عالی کشور که همه عمر خود را وقف تحقق مقابله با جرایم گوناگون علیه امنیت ملی و دفاع از حقوق ملت کردند، با قوت تداوم خواهد یافت و خللی در روند اجرای عدالت در کشور ایجاد نخواهد شد. از نیروهای امنیتی و انتظامی اکیداً می‌خواهم در اسرع وقت با بررسی ابعاد و زوایای این حرکت مذموم، نسبت به معرفی آمران و عاملان آن، اقدامات لازم را به عمل آورند. ضمن ابراز همدردی با خانواده محترم آنان، این ضایعه ناگوار را به ملت شریف ایران و به‌ویژه دستگاه قضایی کشور تسلیت می‌گویم و از درگاه خداوند بزرگ برای این شهدا علّو درجات، برای بازماندگان‌شان صبر و اجر و برای مصدومان شفای عاجل خواستارم.»

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس نیز در پیام تسلیت خود نوشت: «وقوع حادثه ناجوانمردانه و تروریستی که منجر به شهادت قضات شریف و خدوم دیوان‌عالی‌کشور، حجت‌الاسلام‌والمسلمین شیخ علی رازینی رئیس شعبه ۳۹ و حجت‌الاسلام‌والمسلمین شیخ محمد مقیسه رئیس شعبه ۵۳ این دیوان، موجب تأسف و تأثر گردید. شهید گرانقدر رازینی از رزمندگان دفاع مقدس و از چهره‌های خدمتگزار در مسئولیت‌های متعدد از جمله نمایندگی مجلس خبرگان رهبری، ریاست دادگاه ویژه روحانیت، ریاست دیوان‌عدالت اداری، ریاست سازمان قضایی نیروهای مسلح و از قضات  انقلابی و شجاع قوه قضائیه بود که پیش از این نیز در یک حادثه ترور به فیض جانبازی نائل آمده بود و شهید مقیسه نیز  از رزمندگان‌ دوران دفاع مقدس بود که در مناصب قضایی و رسیدگی به پرونده‌های مبارزه با جرائم علیه امنیت ملی و اخلال‌گران نظم و اقتدار کشور کارنامه‌ای درخشان داشت. این خادمان ملت پیش‌تر نیز بارها مورد تهدید، سوءقصد و مجروحیت از سوی تروریست‌های کوردل قرار گرفته بودند، اما هیچگاه از تعهد و وظیفه خویش نسبت به تحقق آرمان‌های عدالت‌خواهانه نظام جمهوری اسلامی دست نکشیدند. لازم است نهادهای امنیتی و انتظامی به فوریت نسبت به بررسی ابعاد این حادثه  اقدام نمایند. همچنین کمیسیون‌های قضایی و حقوقی و امنیت ملی مجلس نیز با بررسی‌های لازم، گزارشی از آن را به نمایندگان ملت ارائه کنند. ضمن عرض تسلیت به پیشگاه حضرت ولی‌عصر ارواحناله‌الفدا، مقام معظم رهبری، مردم رشید ایران، مجموعه خدوم قوه قضائیه و خانواده‌های معزز شهیدان، برای ارواح طیبه شهدای والامقام علو درجات و رضوان‌الهی و برای مجروحین شفای عاجل و سلامتی را از درگاه خداوند متعال مسئلت می‌نمایم.»

واکنش مقامات ارشد

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور نیز در پیام تسلیت خود نوشت: «حادثه تلخی که امروز برای قضات محترم دیوان عالی کشور به وقوع پیوست، قلب همگان را به درد آورد. این سوءقصد دلخراش که منجر به شهادت حجج‌الاسلام علی رازینی و محمد مقیسه؛ از قضات برجسته دیوان عالی کشور شد، کام مردم عزیزمان را در آستانه سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی تلخ کرد‌. ضمن محکوم کردن این اقدام تروریستی، شناسایی عوامل پشت پرده این سوءقصد در کمترین زمان ممکن توسط نهادهای امنیتی و اطلاع‌رسانی دقیق درخصوص اهداف پیدا و پنهان این اقدام تروریستی خواسته همگان از جمله دولت وفاق ملی است.»

صادق آملی لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز پس از این حادثه در پیام تسلیتی نوشت: «حادثه تروریستی که منجر به شهادت دو قاضی عالی‌رتبه دیوان عالی کشور «حجت‌الاسلام والمسلمین علی رازینی و حجت‌الاسلام محمد مقیسه» شد موجب تأسف و تألم گردید. ضمن محکومیت این اقدام تروریستی، شهادت این قضات شجاع و انقلابی را خدمت مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی)، ریاست محترم قوه قضائیه و جامعه قضایی کشور تبریک و تسلیت عرض می‌نمایم و از خداوند متعال برای این شهدای گرانقدر علو درجات و رحمت واسعه و برای بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل مسألت دارم.»

محمد مخبر، مشاور و دستیار مقام رهبری در پیامی شهادت حجج‌الاسلام رازینی و مقیسه را تسلیت گفت: «خبر ترور و شهادت مظلومانه قضات شجاع و معتمد ملت، حججالاسلام رازینی و مقیسه، موجب تأثر و تألم اینجانب گردید. این عزیزان همواره در مسیر انقلاب، عدالت و حق‌طلبی گام برداشتند و جان خود را در این راه مقدس فدا کردند و به فیض شهادت نائل آمدند. یقیناً شهادت این دو قاضی وظیفه‌شناس، ثلمه‌ای عظیم برای جامعه قضایی و مردمان عدالت‌طلب ایران عزیز است. اینجانب ضمن عرض تسلیت به خانواده‌های محترم و داغدیده این عزیزان، از خداوند متعال برای آنان علو درجات و همنشینی با اهل بیت (علیهم‌السلام) و برای بازماندگان صبر مسألت دارم.»

واکنش‌ها در فضای مجازی

پس از این حادثه فضای مجازی پر شد از خاطراتی که برخی از دادگاه‌های خود به ریاست قاضی مقیسه داشتند. 

حسام‌الدین آشنا، مشاور حسن روحانی نیز در صفحه ایکس خود نوشت: «از دهه شصت تاکنون خطر سازمان منافقین از هر زمان بیشتر است.»

علی ربیعی، دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور نیز در واکنش به این حادثه در کانال تلگرامی خود نوشت: «فرصت زیاد نیست. برخی‌ها با دلایل موهوم، از پذیرفتن این امر که وضع کنونی بیشتر حاصل تفکرات و عملکرد و مانع‌سازی‌های آنهاست، سر باز می‌زنند؛ حاصل ماندن این افراد در قدرت به قیمت عدم مشارکت جامعه و خالی کردن عقبه نظام است. جناب رئیس‌جمهور پزشکیان: لطفاً دیگر معطل این افراد نشوید. تاکنون در مسیر درست قرار گرفته‌اید. نباید در دام جوسازی افرادی که تخریب را شروع کرده‌اند افتاد. اینها به قیمت ناامید کردن مردم و ضعیف شدن عقبه نظام و انقلاب، همچنان می‌خواهند در ساخت قدرت باقی بمانند.»

او همچنین در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «هروقت روزنه‌ای از امید و گشایش برای حل مسائل پدیدار می‌شود، بدخواهان ایران با خشونت و به‌طور هدفمند و منافقانه اقدام به ترور با عملیات خونین همانند آنچه که امروز با ترور در قوه قضائیه اتفاق افتاد، می‌کنند. ‌مردم ایران همواره تنفر خود را از این تروریست‌های وابسته ابراز کرده‌اند. ‌هوشمندی همگانی، این توطئه‌ها را در ادامه روند همدلی ایرانیان خنثی می‌کند.»

دیدگاه

ویژه تیتر یک
آخرین اخبار