| کد مطلب: ۱۰۸۲۸

ابراز تاسف بورل از وتوی قطعنامه شورای امنیت

انتقادات به وتوی آمریکا همچنان ادامه دارد

رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیروز گفت، بابت وتوی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای آتش‌بس در غزه توسط آمریکا بسیار متاسف شده است. جوزپ بورل، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا به خبرنگاران گفت: «می‌دانید که اعضای اتحادیه اروپا در شورای امنیت به پیشنهاد دبیرکل رای مثبت دادند. این ایده خوبی بود، بسیاری از آنها از پیشنهاد امارات حمایت کردند. متاسفانه ایالات متحده این پیشنهاد را وتو کرد». به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، بورل در ادامه گفت، «انتظار می‌رفت این قطعنامه اکنون به مجمع عمومی سازمان ملل ارائه شود.» به گفته او، «اتحادیه اروپا به رژیم صهیونیستی تاکید کرده که از تاکتیک‌هایی که در شمال غزه استفاده کرد، در جنوب این باریکه استفاده نکند اما به این درخواست هنوز پاسخی داده نشده است.» همچنین الکساندریا اوکاسیو-کورتز عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «دولت جو بایدن (رئیس‌جمهور آمریکا) یک‌تنه درخواست سازمان ملل برای آتش‌بس را وتو کرده و با وجود مخالفت کنگره ایالات متحده، به حمایت بی‌قیدوشرط از بمباران کور غزه می‌پردازد. این دولت دیگر نمی‌تواند درباره حقوق بشر و فلسطینیان اظهار نگرانی کند.»  آمریکا روز جمعه قطعنامه پیشنهادی شورای امنیت سازمان ملل برای برقراری آتش‌بس فوری در غزه را وتو کرد؛ قطعنامه‌ای که هدف آن پایان بخشیدن به خونریزی‌های جاری در نوار غزه بود. این قطعنامه که مورد حمایت تقریباً ۱۰۰ کشور عضو سازمان ملل قرار داشت، شاهد موافقت ۱۳ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت بود. انگلیس به‌عنوان عضو دائم این شورا که مانند آمریکا حق وتو دارد، از شرکت در رأی‌گیری خودداری کرد؛ اما آمریکا تنها کشوری بود که با استفاده از حق وتوی خود از تصویب آن جلوگیری کرد. 

درگیری‌ها در غزه پس از عملیات فلسطینی طوفان‌الاقصی از سوی حماس و پاسخ سنگین رژیم صهیونیستی به آن شدت گرفته است. ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، دولت قطر توافقی را بین رژیم صهیونیستی و حماس برای برقراری یک وقفه بشردوستانه و تبادل زندانیان و اسرا میانجی‌گری کرد اما درگیری‌ها بعد از چند روز وقفه دوباره از سر گرفته شد. در شرایطی که وضعیت انسانی غزه هر روز حادتر می‌شود، هیئت اجرایی سازمان جهانی بهداشت در نشست ویژه‌ای که در ژنو برگزار شد، قطعنامه‌ای را با هدف رسیدگی به وضعیت فاجعه‌بار انسانی در نوار غزه تصویب کرد. با اینکه آمریکا جمعه قطعنامه آتش‌بس فوری را در شورای امنیت سازمان ملل وتو کرد، اما با وجود «ملاحظات جدی» که داشت با این قطعنامه سازمان جهانی بهداشت، موافقت کرد. سفیر آمریکا گفت: «با وجود ملاحظات جدی و ابراز تاسف از اینکه قطعنامه متوازن نیست، واشنگتن موافقت کرد با این قطعنامه مخالفت نکند.» همچنین بدر بن‌حمد البوسعیدی، وزیر خارجه عمان در اظهاراتی ضمن انتقاد از مخالفت واشنگتن با برقراری آتش‌بس در غزه گفت: «نسل‌های آتی با تعجب و تنفر به مسئله خیانت به مردم غزه نگاه خواهند کرد.» به نقل از عربی ۲۱، او خاطرنشان کرد: «ما خواهان پایان دادن به جنایت‌ها و کشتارها در نوار غزه هستیم.» همچنین وزارت خارجه عمان در بیانیه‌ای از وتوی آمریکا علیه قطعنامه شورای امنیت برای برقراری آتش‌بس در غزه و کمک به غیرنظامیان ابراز تاسف کرد. در بیانیه وزارت خارجه عمان آمده است: بار دیگر از جامعه بی‌المللی می‌خواهیم که تمام تلاش‌های سیاسی، دیپلماتیک و قانونی برای رفع حصر غزه و توقف جنایت‌های اشغالگران را به‌کار گیرد. وزارت خارجه عمان همچنین خواستار مجازات رژیم صهیونیستی به دلیل جنایت‌های جنگی‌اش علیه مردم فلسطین و حمایت و کمک‌رسانی به مردم غزه شد. جنگ غزه  روز گذشته در حالی وارد شصت‌وششمین روز خود شد که درگیری‌های شدید بین نیروهای مقاومت فلسطین و اشغالگران در اردوگاه «جبالیا» و محله‌های شرقی شهر غزه در شمال و در شهر خان یونس در جنوب، ادامه دارد.

دیدگاه

ویژه تیتر یک
  • نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، روز گذشته در وین آغاز به کار کرد. پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی تروئیکای…

  • هرچند تعبیر دوشنبه‌های ملاقاتی و سه‌شنبه‌های نظارتی و چهارشنبه‌های درایتی به طعنه به کار رفته اما اتفاقاً شاهد…

  • نمایندگان مجلس با تقاضای یک فوریت بررسی لایحه «اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» با ۳۸ رأی موافق، ۲۰۷ رأی…

سرمقاله
پربازدیدترین
آخرین اخبار