| کد مطلب: ۱۴۸۵۹

آمریکا قطعنامه عضویت فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد

آمریکا در جلسه بامداد جمعه شورای امنیت سازمان ملل، قطعنامه پیشنهادی الجزایر که خواستار عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل می‌شد را وتو کرد.

آمریکا پیشتر تهدید کرده بود قطعنامه را وتو می‌کند. تصویب این قطعنامه به معنای به رسمیت شناختن کشور فلسطین بود. پیشتر نیز اخباری درخصوص تلاش آمریکا برای اعمال فشار به دیگر کشورها درخصوص ارائه رای منفی به عضویت فلسطین در سازمان ملل منتشر شده بود.

در این رأی‌گیری، ۱۲ عضو شورای امنیت به این قطعنامه رأی مثبت دادند و آرای انگلیس و سوئیس نیز ممتنع بود. این چهارمین وتوی آمریکا در جهت حمایت از رژیم صهیونیستی از آغاز جنگ غزه است.

تشکیلات خودگردان فلسطین مخالفت آمریکا با عضویت کامل این کشور در سازمان ملل را محکوم و آن را «ناعادلانه و غیرموجه» توصیف کرد. وزیر خارجه رژیم صهیونیستی اما از این اقدام آمریکا استقبال کرد و مدعی شد پیشنهاد به‌رسمیت شناختن کشور فلسطین پس از عملیات مقاومت فلسطین در هفتم اکتبر، «هدیه‌ای برای تروریسم» است.

در پی وتوی آمریکا، «واسیلی نبنزیا» نماینده روسیه در سازمان ملل گفت، ایالات متحده چشمان خود را به روی فجایعی که در غزه، کرانه باختری و قدس شرقی در حال وقوع است، بسته است. او همچنین این اقدام آمریکا را «تلاش ناامیدکننده برای توقف دوره اجتناب‌ناپذیر تاریخ» توصیف کرد.

وزیر خارجه ایرلند هم از این اقدام آمریکا ابراز «ناامیدی» کرد و گفت: «زمان آن فرا رسیده که فلسطین جایگاه شایسته خود را در میان کشورهای جهان به دست آورد.» نماینده فلسطین در سازمان ملل نیز حق تعیین سرنوشت این کشور را با «سازش، تاخیر یا تعلیق نمی‌پذیرد.». «زیاد ابو عمرو» گفت: «اسرائیل یک قدرت استعماری است که هدف آن محو مردم فلسطین، تمدن و فرهنگ آن‌هاست.»

«عمار بن‌جامع» نماینده الجزایر در سازمان ملل هم گفت، رای ندادن به عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد «یک شرم ابدی و یک اشتباه بزرگ و نابخشودنی» است.

گزارش‌ها حاکی است که پیش‌نویس قطعنامه ارائه‌شده، یکی از کوتاه‌ترین قطعنامه‌ها در تاریخ شورای امنیت بود. در این پیش‌نویس آمده بود: «شورای امنیت، پس از بررسی درخواست کشور فلسطین برای پذیرش در سازمان ملل، به مجمع عمومی توصیه می‌کند که دولت فلسطین به عضویت سازمان ملل پذیرفته شود.»

برای تصویب این قطعنامه، می‌بایست حداقل ۹ عضو شورای امنیت با آن موافقت می‌کردند و هیچ‌یک از اعضای دائم این شورا - چین، فرانسه، روسیه، بریتانیا، ایالات متحده - از حق وتوی خود استفاده نکنند.

رابرت وود، معاون سفیر ایالات متحده در سازمان ملل پنجشنبه در نشست شورای امنیت گفت: «ایالات متحده همچنان به حمایت قوی از راه‌حل ایجاد دو کشور ادامه می‌دهد.»

این دیپلمات آمریکایی تصریح کرد که «وتوی» این قطعنامه را نباید به مثابه مخالفت ایالات متحده با تشکیل دولت فلسطین دانست، بلکه تاکیدی بر این است که تنها از طریق مذاکرات مستقیم بین طرفین چنین اتفاقی محقق خواهد شد.

وزارت خارجه سوریه وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل توسط آمریکا را محکوم کرد. وزارت خارجه سوریه در بیانیه‌ای اعلام کرد: ما وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل توسط آمریکا را محکوم می‌کنیم.

کارشکنی آمریکا در اجرای مسئولیت تاریخی شورای امنیت درباره حمایت از حقوق مشروع ملت فلسطین لکه ننگ دیگری در کارنامه آمریکا است که همواره اصول عمل جمعی بین‌المللی را زیرپا می‌گذارد و کورکورانه از رژیم اشغالگر اسرائیل جانبداری می‌کند.

وزارت خارجه سوریه تأکید کرد: این اقدام آمریکا تنها منجر به افزایش بی‌ثباتی و ناامنی در خاورمیانه می‌شود. وزارت امور خارجه عربستان با انتشار بیانیه‌ای در این زمینه اعلام کرد: جلوگیری از عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد، به تقویت سرکشی رژیم اشغالگر اسرائیل و ادامه نقض قوانین بین‌المللی بدون وجود هیچ عامل بازدارنده‌ای در این زمینه کمک می‌کند و هیچ‌گونه کمکی به برقراری صلح نخواهد کرد.

وزارت خارجه عربستان همچنین تأکید کرد: بار دیگر از جامعه جهانی می‌خواهیم به مسئولیت‌هایش در زمینه توقف تجاوزگری اشغالگران اسرائیلی به غیرنظامیان در غزه، حمایت از حق ملت فلسطین در تعیین سرنوشت‌شان و برپایی کشور مستقل فلسطین به پایتختی بیت‌المقدس براساس طرح صلح عربی و قطعنامه‌های بین‌المللی ذیربط عمل نماید.

اخبار مرتبط
دیدگاه
آخرین اخبار
پربازدیدها
وبگردی