نقد استثمار و تبعات آن
استعمار صرفاً یک کنش سیاسی یا اقتصادی نیست، بلکه یک بحران اخلاقی محسوب میشود.

«استعمار صرفاً یک کنش سیاسی یا اقتصادی نیست، بلکه یک بحران اخلاقی محسوب میشود. نظامهای استعماری با تکیه بر سلطه و استثمار، هم ارزشهای انسانی کشور استعمارشده و هم کرامت انسانی طرف استعمارگر را نفی میکنند.»
این بخشی از نظریات سیمون وی، نویسنده کتاب «در باب استعمار» است. او فیلسوف، عارف مسیحی و فعال اجتماعی فرانسوی بود که در اواخر سنین نوجوانی به جنبشهای کارگری پیوست. در این ایام، او یک مارکسیست، صلحطلب و عضو سندیکا بود. در همان ایام که به تدریس اشتغال داشت مقالاتی درباره مسائل اجتماعی و اقتصادی در نشریه سندیکا مینوشت.
در کتاب «درباب استعمار: اخلاق مواجهه با غیر» مجموعهای از نوشتههای سیمون وی، پیرامون پدیده استعمار ارائه شده است. نویسنده در این کتاب نهتنها به جنایات و تبعات مستقیم استثمار میپردازد، بلکه به بررسی تأثیرات زیرساختی و بلندمدت آن بر ساختارهای اجتماعی و اخلاقی کشورها میپردازد.
او میگوید که نظامهای استعماری، با ایجاد ساختارهای قدرت متمرکز و سیستمهای کنترل اجتماعی، هم به اعتبار انسانی طرف استعمارشده و هم به انسجام اخلاقی جامعه استعمارگر لطمه وارد میکنند. این نقدها، همانند آینهای است برای انعکاس معضلات اخلاقی زمانۀ سیمون وی، که هنوز هم در دنیای امروز مطرح هستند.
در باب استعمار (اخلاق مواجهه با غیر)
نویسنده: سیمون وی
مترجم: بهزاد حسینزاده
انتشارات: نیلوفر