سالمرگ پژوهشگر ادبیات
زمانی که محمدعلی فروغی در حال گردآوری و تصحیح کلیات سعدی بود، شاعر و پژوهشگری جوان را بهعنوان دستیار در کنار خود داشت بهنام حبیب یغمایی. او در سال ۱۲۸۰ در روستای خور از توابع اصفهان به دنیا آمد و برای ادامهتحصیل به مدرسه آلیانس تهران و بعد دارالمعلین رفت.

زمانی که محمدعلی فروغی در حال گردآوری و تصحیح کلیات سعدی بود، شاعر و پژوهشگری جوان را بهعنوان دستیار در کنار خود داشت بهنام حبیب یغمایی. او در سال 1280 در روستای خور از توابع اصفهان به دنیا آمد و برای ادامهتحصیل به مدرسه آلیانس تهران و بعد دارالمعلین رفت. پس از پایان تحصیلاتش بهعنوان معلم در دارالفنون مشغول تدریس شد و همزمان در تألیف کتب درسی هم همکاری میکرد.
حبیب یغمایی از سال 1312 تا 1321 در کنار فروغی به پژوهش و تصحیح آثار ادیبان بزرگ ایرانی مشغول بود. پس از 1327 همه یغمایی را با مجله مشهور او یعنی «یغما» میشناختند. مجلهای ادبی، تاریخی و تحقیقی که چهرههای مهم ادبی آن دوران مانند مجتبی مینویی و جلالالدین همایی با او همکاری داشتند. این مجله تا 1357 منتشر میشد و یکی از گنجینههای پژوهشی ادبی آن دوران محسوب میشود. علاوه بر این، یغمایی در شعر هم دستی داشت و یکی از مشهورترین یادگارهایش برای دانشآموزان ایرانی، شعر «زاغ و روباه» در کتاب فارسی است. حبیب یغمایی در 24 اردیبهشتماه 1363 درگذشت.