تاسیس بانک سپه
ظهور بانکداری جدید در ایران به زمان سلطنت ناصرالدینشاه برمیگردد. نخستین بانکی که در ایران اقدام به تأسیس شعبه کرد، بانک شرق جدید بهعنوان شعبهای از بانک کمپانی هند شرقی بود که در سال ۱۲۶۷ در ایران فعالیت خود را آغاز کرد.

ظهور بانکداری جدید در ایران به زمان سلطنت ناصرالدینشاه برمیگردد. نخستین بانکی که در ایران اقدام به تأسیس شعبه کرد، بانک شرق جدید بهعنوان شعبهای از بانک کمپانی هند شرقی بود که در سال ۱۲۶۷ در ایران فعالیت خود را آغاز کرد. در همین دوران اندیشه تاسیس یک بانک جدید با سرمایه و مدیریت ایرانی به وجود آمده بود و حاج محمد حسین که از صرافان بزرگ بود، پیشنهاد تاسیس بانکی با سرمایه مشترک دولت ایران و مردم را به ناصرالدینشاه ارائه داد.
این طرح اما مورد موافقت قرار نگرفت تا اینکه درنهایت بانک سپه بهعنوان نخستین بانک ایرانی در ۱۴ اردیبهشتماه سال ۱۳۰۴ با سرمایه سه میلیون و ۸۸۳ هزار و ۹۵۰ ریال در یک محل محدود و چند باب مغازه تاسیس شد. در ۲۴ اسفندماه همان سال، اولین شعبه بانک سپه در شهر رشت افتتاح شد. بانک در آغاز، امور مالی نظامیان ارتش شاهنشاهی ایران را انجام میداد اما پس از مدتی این بانک فعالیت خود را فراتر برده و تبدیل به یک بانک کشوری شد و آغاز به ساخت شعبههایی در دیگر نقاط کشور کرد.