سالمرگ پهلوان تار
بهزعم همه آنانی که دل در گرو موسیقی ایرانی دارند، محمدرضا لطفی یکی از تاثیرگذارترین چهرههای موسیقی ایرانی و یکی از برجستهترین نوازندههای تاریخ تار است، لااقل از زمانی که صدای این ساز ثبت شده است. لطفی، پهلوان تار بود.

بهزعم همه آنانی که دل در گرو موسیقی ایرانی دارند، محمدرضا لطفی یکی از تاثیرگذارترین چهرههای موسیقی ایرانی و یکی از برجستهترین نوازندههای تاریخ تار است، لااقل از زمانی که صدای این ساز ثبت شده است. لطفی، پهلوان تار بود. لطفی که به همه سبکهای تارنوازی پیشینیان خودش مسلط بود، لحن و فرماش در تارنوازی زبانزد خاص و عام شد.
اما این تنها وجه هنری محمدرضا لطفی نبود؛ او بنیانگذار کانون فرهنگی و هنری چاووش، گروه شیدا و مکتبخانه میرزا عبدالله بود. هرکدام از این نهادها تاثیر بسیار عمیقی بر جریان موسیقی ایران گذاشت. در بُعد آموزش هم مجید درخشانی، صدیق تعریف، حمید متبسم و حسین بهروزینیا ازجمله شاگردان ویژه او هستند. زوج محمدرضا شجریان و محمدرضا لطفی اگر نگوییم مهمترین، یکی از مهمترین زوجهای تاریخ موسیقی ایران بودند. حاصل همکاری آنها قطعات و آوازهای بهیادماندنی است که با گذشت دههها هنوز تازگی خودشان را دارند. معروفترین اثر مشترک این دو «عشق داند» است که نمونه اعلای موسیقی ساز و آوازی است. محمدرضا لطفی 11 سال پیش 12 اردیبهشتماه درگذشت.