امتناع شاو از دریافت نوبل ادبیات
جورج برنارد شاو (۱۹۵۰ـ ۱۸۵۶) نمایشنامهنویس، منتقد ادبی، کنشگر سیاسی و مُبلغ سوسیالیست که از او بهعنوان توانمندترین نمایشنامهنویس بریتانیایی پس از شکسپیر و نافذترین رسالهنویس پس از جاناتان سوئیفت یاد میکنند، در ۱۸ نوامبر ۱۹۲۶ (۲۶ آبانماه ۱۳۰۵ خورشیدی) بهطور رسمی اعلام کرد که جایزه ادبی نوبل سال ۱۹۲۵ را که به نمایشنامه «ژان مقدس» او تعلق گرفته بود، نمیپذیرد.
جورج برنارد شاو (1950ـ 1856) نمایشنامهنویس، منتقد ادبی، کنشگر سیاسی و مُبلغ سوسیالیست که از او بهعنوان توانمندترین نمایشنامهنویس بریتانیایی پس از شکسپیر و نافذترین رسالهنویس پس از جاناتان سوئیفت یاد میکنند، در 18 نوامبر 1926 (26 آبانماه 1305 خورشیدی) بهطور رسمی اعلام کرد که جایزه ادبی نوبل سال 1925 را که به نمایشنامه «ژان مقدس» او تعلق گرفته بود، نمیپذیرد.
برنارد شاو در بیان دلیل خود نوشت: «این پول از فروش مواد منفجره به دست میآید که در کارخانههای مهندس نوبل تولید میشود. بیشتر این مواد در کشتار مردم به کار میرود و یک «انسان»، چنین پولی را دریافت نمیکند. انسان، پول آلوده و ناپاک را نباید هزینه زندگانی کند.» شاو بعدتر در انتهای دهه 1920، طرفدار دیکتاتورهایی چون استالین و موسولینی شد، شوروی را «مملکت آینده» دانست، از انگلیس بهعنوان «جهنم» نام برد و در سال 1946 از دریافت «نشان مریت» انگلستان نیز که برای انجام خدمات متمایز در نیروهای مسلح، علم، هنر و ادبیات، همچنین تلاشهای منتج به ارتقای فرهنگ اهدا میشود، خودداری کرد.